zadałem sobie trud i postanowiłem zrobić własną odpowiedź.
oceńcie sami i zapraszam do dyskusji na poziomie (może w końcu się uda)
Get up, look up, and don't ever give up !@MCMenel a prosze mi powiedziec jakie są statystyki tego do ilu morderst, gwałtów, włamań i kradzieży nie doszło dzieki temu że ofiara miała broń?? Jak to mawiał Bastiat "co widać a czego nie widać" i tu jest tego piekny przykład.
Ja proponuje autorowi zapoznanie się ze statystykami.
Teksas gdzie jest swobodny dostęp do broni
disastercenter.com/crime/txcrime.htm
I Polska
statystyka.policja..._1999__201.html
I co ciekawe w Teksasie gdzie jest raptem 25 mln obywateli w roku 2012 było 1,126 morderstw. Zaś w Polsce gdzie obywateli jest o 10 mln więcej było ich 582. Ciekawe... O czym to świadczy ?? Czyżby o tym iż argument o tym iż powszechny dostęp do broni nie polepsza bezpieczeństwa
" Wolę mieć broń i nie bać się tych dresów na osiedlu"
Nie zapomnij że w tym wypadku oni też ją będą mieć .
I co ciekawe w Teksasie gdzie jest raptem 25 mln obywateli w roku 2012 było 1,126 morderstw. Zaś w Polsce gdzie obywateli jest o 10 mln więcej było ich 582. Ciekawe... O czym to świadczy ?? Czyżby o tym iż argument o tym iż powszechny dostęp do broni nie polepsza bezpieczeństwa ?
Chciałbym zobaczyć statystyki z Nowego Yorku jeśli posiadasz. Chcę w tych statystykach także jaki procent społeczeństwa stanowią czarni w Teksasie i NY, bo bez tego to jest bezsensowne.