zadałem sobie trud i postanowiłem zrobić własną odpowiedź.
oceńcie sami i zapraszam do dyskusji na poziomie (może w końcu się uda)
Czyli każdy by miał broń, rząd by się zesrał.
rząd by się zesrał
A gdzie te czołgi miały by jeździć? Drogi już są dziurawe, ale po przejeździe całej armii złożonej z czołgów przestały by istnieć.Ja optuję za tym, aby każdy mógł mieć czołg. Mało tego, rząd dopłącałby do zakupu. Są same pozytywy takiego rozwiązania:
- niska śmiertelność w wypadkach drogowych
- mała liczba napadów i ofiar napadów
- znaczne polepszenie sytuacji finansowej Huty Łabędy
OK a teraz powiedz mi czy chciałbyś żyć w Finlandii i Szwajcarii. To że mają tam nieograniczony dostęp do broni to pikuś. Zaznajom się jeszcze z tym jak mogą jej użyć i kiedy. Bo posiadanie nie oznacza bezproblemowej możliwości użycia. No i pozostałe prawa w tych krajach które są czysto absurdalne. W Szwajcarii nie wypierzesz prania w niedziele ani nie spuścisz wody w kiblu jeżeli mieszkasz w bloku i jest po 22. A jest w cholerę takich absurdów w szwajcarskim prawie. Wystarczy użyć wujka google.
Ja optuję za tym, aby każdy mógł mieć czołg. Mało tego, rząd dopłącałby do zakupu. Są same pozytywy takiego rozwiązania:
- niska śmiertelność w wypadkach drogowych
- mała liczba napadów i ofiar napadów
- znaczne polepszenie sytuacji finansowej Huty Łabędy
Tak chętnie żyłbym w Szwajcarii lub Finlandii
Czołg można mieć w pełni legalnie, więc twoje komusze pierdzenie poszło w gwizdek.
Droga wolna, tylko pewnie oni zbytnio nie są zainteresowani przyjęciem takiego bezużytecznego czubka jak ty
Broń też można mieć legalnie, więc twój pseudomądry wywód gówno znaczy.
Śmieszy mnie ta walka zidiociałych gimnazjalistów z wszelkimi zakazami. Zapewne ich problem polega na tym, że w Polsce można mieć legalnie broń, jednak żaden z nich nie przeszedłby pozytywnie testów psychiatrycznych niezbędnych do zdobycia pozwolenia
Naczelna pizda sadola fika nono ... Nie dziwię się, że kozaczysz w necie, bo 29 lat o poza pierdoleniem głupot na forum gówno w życiu osiągnąłeś. Pewnie nie jeden gimbus jest 100% bardziej wartościowy od ciebie, a wiec zrób nam przysługę cweluchu - wypierdalaj na forum ludzi sobie odpowiednich tzn. pedałów lub innych łowców hiva. Tam ze swoim niedorozwojem bedziesz na miejscu.
To po chuj piszesz przymule o czołgach?
Oby kupić czołg nie trzeba mieć debilnego pozwolenia ... .
Przetargi publiczne organizowane przez Agencję Mienia Wojskowego na sprzedaż rzeczy ruchomych koncesjonowanych reguluje Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 5 października 1993 r. w sprawie zasad organizowania przetargu na sprzedaż środków trwałych przez przedsiębiorstwa państwowe oraz warunków odstąpienia od przetargu (Dz.U. nr 97 poz.443) i Regulamin przetargu publicznego na sprzedaż rzeczy ruchomych koncesjonowanych wprowadzony Zarządzeniem nr 23/2007 Prezesa AMW z dnia 20.12.2007r. z późn. zmianami.
Do przetargu na sprzedaż rzeczy ruchomych koncesjonowanych mogą przystąpić firmy posiadające koncesję w zakresie regulowanym Ustawą z dnia 22 czerwca 2001r. o wykonywaniu działalności gospodarczej w zakresie wytwarzania i obrotu materiałami wybuchowymi, bronią, amunicją oraz wyrobami i technologią o przeznaczeniu wojskowym lub policyjnym - Dz. U. Nr 67, poz. 679 z późn. zmianami.
Dostęp do szczegółowej oferty przetargowej jest możliwy tylko dla firm posiadających koncesję MSWiA po uzyskaniu hasła ( innego dla każdego przetargu).
To pokazałeś poziom, tępy chuju. Masz jakiś niedowład mózgu i ewidentnie twój stary pcha ci się do wanny od dziecięcych lat, stąd te fantazje o "cweluchach". Ostro cię widzę tyrają na forum, ale mnie ubliżasz, żeby się podbudować łajzo. A po gównazjach, to możesz mi conajwyżej toner do drukarki dosypywać, chociaż nie wiem, czy cię to zadanie nie przerośnie.
Jakbyś miał przynajmniej jedną szarą komórkę (mam tu na myśli tą we łbie, a nie telefon komórkowy), to zrozumiałbyś przesłanie mojej poprzedniej wiadomości. Ale ty się uczyłeś klucza do pytań, a nie myślenia.
Jakbyś nie był typowym przedstawicielem "warszawki", to sprawdziłbyś chociażby na stronie Agencji Mienia Wojskowego, że czołg jest sprzętem wymagającym koncesji. Cytat ze strony AMW
Generalnie - po chuj ja ci tu odpisuje, jak sam się skutecznie ośmieszasz. Nie będę ci poprostu przeszkadzał.
Ja jako przeciwnik broni palnej, bezpieczniej czuje się wiedząc że ludzie jednak jej nie posiadają. Nigdy nie zostałem napadnięty ale znam ludzi którzy byli i co w tedy gość do nich z bronią a oni wyciągają swoją i wtedy dopiero robi się niebezpiecznie. Sami moi znajomi możne pozbyli się paru rzeczy ale żaden nie ucierpiał. A za przykład podam mojego ojca który ma pozwolenie na broń (potrzebne mu w pracy) a nigdy jej przy sobie nie nosi nawet nie ma jej w domu i tak jak ja jest przeciwnikiem pozwolenia na broń w celach obrony własnej.
Obecne prawo jest stworzone w jednym celu - aby obywatele nie mogli bronić sie przed władzą. Bo jak ktoś jest czubem to zrobi innym krzywdę innym sposobem, broń palna co tego nie jest potrzebna.
PS. Najbezpieczniejszą miejscowością w USA jest wiocha, gdzie jest obowiązek noszenia broni, a dzieci uczą się strzelać od podstawówki. Więc już przestańcie pierdolić.
Ohoho ... zachowaj opisy swoich bogatych relacji z ojcem dla siebie, dobrze? Bo chuj mnie interesuje twoja rodzina, ale współczuje im, że muszą utrzymywać takiego niedojebanego cwelucha. Pobiegnij jeszcze i poskarż się mamusi, że ktoś ci w necie odpowiedział na twoje prostactwo patrząc na twój epicki ból dupy można łatwo wywnioskować, że trafiłem w sedno i jesteś typową życiową ciotą, którą wszyscy w życiu ruchali na lewo i prawo. Więc kozaczysz w necie ... tłumaczy to też twoje zjebane komusze poglądy. Liczysz, że jak czerwoni dojdą do władzy to ci zasiłek podniosą?
Nie wiedziałem, że w bogatym arsenale kompleksów masz też kompleks stolicy. Żal ci dupę ściska, że nie stać cię nawet na PKS do Warszawy? Biedaczek ... .
A twój niedorozwój który pokazujesz w każdym poście jest tak wielki, że jeśli sadola czyta jakiś pracownik ZUS to zaraz z litości prześle ci chyba ofertę przyznania renty inwalidzkiej, bo z takim pustym łbem nawet kopanie rowu lub segregowanie śmieci będzie dla ciebie zbyt trudne.
Cytacik, które wkleiłeś pizdeczko, dotyczy ZAKUPU sprzętu w AMW, a nie posiadania takowego. Kupić można z innych źródeł, np. przywieźć z zagranicy lub kupić u osoby prywatnej. Twój śmieszny cytacik jest chuja wart.
Więc nie pruj już pizdy, bo i tak poświęciłem ci o 5 minut czasu za dużo siedząc na sraczu. Jak pewien bloger - nie zamierzam dyskutować z debilami, a ty debilem jesteś. Skumpluj się z ciotą o nicku Loaloa. Pasujecie do siebie w waszym upośledzeniu i głupocie. Z takim McMenelem też się głównie nie zgadzam, ale on często zachowuje podstawy kultury i robi to, czego twój tępy ptasi móżdżek nie umie - używa argumentów. Często nie trafionych, ale jest to jaaś baza do dyskusji.
A teraz zesraj się z bólu frajerze - nie dam ci tej frajdy i nie odpiszę na twój kolejny prymitywny post Mój czas jest zbyt cenny, aby odpowadać ludzkim odpadkom.