Jako, że to Przelot 49 samolotów Wam się podobało, zobaczcie na co było stać PRL i to w 1960 roku. Po co szukać u tych od "ołsom i oł maj gash" Można wyciszyć głośniki, niczego ciekawego raczej nie ma, chyba że ktoś chce posłuchać propagandy.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Jakiś stary bezsensowny film. Kogo to obchodzi?
up
Wydupiaj.
Film pokazuje czasy kiedy polska armia nie była obiektem kpin. Zgrać tak w szyku 64 samoloty to majstersztyk.
Wydupiaj.
Film pokazuje czasy kiedy polska armia nie była obiektem kpin. Zgrać tak w szyku 64 samoloty to majstersztyk.
@robertico
@up
A dlaczego to majstersztyk już wyjaśniam docierającymi argumentami fizycznymi:
- identyczna prędkość
- identyczny ALT
- identyczne korygowanie lotu przez wszystkich pilotów
Psychicznymi:
- 200% zaufanie do formacji prowadzącej
- 200% zaufanie do innych pilotów
Wszystko wydaje się proste , ale tak naprawdę to dzisiaj jest prawie ze nie wykonywalne.
@up
A dlaczego to majstersztyk już wyjaśniam docierającymi argumentami fizycznymi:
- identyczna prędkość
- identyczny ALT
- identyczne korygowanie lotu przez wszystkich pilotów
Psychicznymi:
- 200% zaufanie do formacji prowadzącej
- 200% zaufanie do innych pilotów
Wszystko wydaje się proste , ale tak naprawdę to dzisiaj jest prawie ze nie wykonywalne.
Poprawiłem, to się działo w 1960 a nie 1964 roku. Czytałem o czym innym a wstawkę robiłem o tym. Przepraszam za zamieszanie
Czytałem wspomnienia pilota, który brał udział w tym przelocie. Żeby nie było tak kolorowo, przed Grunwaldem coś się popierdoliło (no przecież...) i formacja która miała szyk zamykać, tenże szyk prowadziła. Ale jakoś przelecieli, dzięki czemu, 53 lata później możemy siedzieć z dupami przed kompem i to komentować .
Teraz za chuja nie podnieśli by tylu maszyn, połowa by nawet nie "odpaliła" tyle jest warta nasza armia. Żołnierze rewelacyjni ale nic po tym jak administracja dupa.
Co uważam komunę za najgorsze kurewstwo jakie się przydarzyło Polsce, to się czasami zastanawiam, czy to co teraz nam serwuje ryży i jego wataha nie jest jeszcze gorsze.
dobrze ze wlaczylem dwiek, przynajmniej wiem ze te smugi byly bialo czerwone
piwko
piwko
Komuna była raczej do dupy ale przynajmniej wtedy stawiali na polski przemysł i w pewnym sensie niezależność od świata zewnętrznego (no dobra wszystkie demoludy były zależne od bratniego ZSRR ale poza tym gospodarki raczej nie ruszały jakieś spekulacje na giełdzie, czy doniesienia z krajów arabskich).
Teraz w sklepach mamy niby wszystko ale nie stać nas na wiele rzeczy. Mamy niby wolny rynek ale o godną pracę, zgodną z wykształceniem trudno. Mamy niby wolność słowa i przekonań ale skutecznie blokuje nas poprawność polityczna.
Nie bronie komuny ale teraz jest chujowo w innym sensie.
Najlepszym przykładem jest wojsko - dawniej zależne od ZSRR, teraz od USA. W dodatku używamy obecnie złomu po amerykanach, a nasza armia może wzbudzić co najwyżej śmiech potencjalnego nieprzyjaciela.
Ehh - jakby nasi politycy poszli po rozum do głowy i umieli uniezależnić trochę Polskę od zachodu...
Komuna była raczej do dupy ale przynajmniej wtedy stawiali na polski przemysł i w pewnym sensie niezależność od świata zewnętrznego (no dobra wszystkie demoludy były zależne od bratniego ZSRR ale poza tym gospodarki raczej nie ruszały jakieś spekulacje na giełdzie, czy doniesienia z krajów arabskich).
Teraz w sklepach mamy niby wszystko ale nie stać nas na wiele rzeczy. Mamy niby wolny rynek ale o godną pracę, zgodną z wykształceniem trudno. Mamy niby wolność słowa i przekonań ale skutecznie blokuje nas poprawność polityczna.
Nie bronie komuny ale teraz jest chujowo w innym sensie.
Najlepszym przykładem jest wojsko - dawniej zależne od ZSRR, teraz od USA. W dodatku używamy obecnie złomu po amerykanach, a nasza armia może wzbudzić co najwyżej śmiech potencjalnego nieprzyjaciela.
Ehh - jakby nasi politycy poszli po rozum do głowy i umieli uniezależnić trochę Polskę od zachodu...
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów