📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
22 minuty temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
o kurwa, tego się nie spodziewałem.
Lepiej być niezadowolonym człowiekiem niż zadowoloną świniaą; lepiej być niezadowolonym Sokratesem, niż zadowolonym głupcem. A jeżeli głupiec i świnia są innego zdania, to dlatego, że umieją patrzeć na sprawę ze swojego punktu widzenia.
Jeśli to Chiny, to zanim zatrzymali maszynę, urodziło się już 50 kolejnych na jego miejsce, więc pracodawca może spać spokojnie.
Jeśli nie zgniotło lub urwało łba... przejebane zejście ze sceny.
"Uczeni wyliczyli, że jest tylko jedna szansa na milion, by zaistniało coś tak całkowicie absurdalnego. Jednak magowie obliczyli, że szanse jedna na milion sprawdzają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć." T. Pratchett
Nic mu nie będzie, przecież ma kask.
Ja, nieosoba niechcąca dwójmyśleć co dzień popełniam myślozbrodnię. Jedynym dwa plus słusznym plusczynem jest użycie nowomowy zamiast staromowy w opisie.Aktualnie czekam na zatwierdzenie z Miniprawd i dalsze instrukcje od Wielkiego Brata.
Gymnorhinus napisał/a:
o kurwa, tego się nie spodziewałem.
on tez nie
Podobna akcja była u mnie w miejscowości koleś naprawiał prasę, wchodzi kieras na halę, drapie się po dupie i zastanawia się dlaczego maszyna stoi. Nie myśląc długo odpalił i zgniótł gościa co coś naprawiał po drugiej stronie.
Między innymi dlatego wymyślono LOTO, ale zanim to wejdzie w każdy zakład pracy minie pewnie 20 lat jeszcze.
Między innymi dlatego wymyślono LOTO, ale zanim to wejdzie w każdy zakład pracy minie pewnie 20 lat jeszcze.
^up, nie Koszalin przypadkiem?
marcinsud napisał/a:
Podobna akcja była u mnie w miejscowości koleś naprawiał prasę, wchodzi kieras na halę, drapie się po dupie i zastanawia się dlaczego maszyna stoi. Nie myśląc długo odpalił i zgniótł gościa co coś naprawiał po drugiej stronie.
Nie musi być koniecznie żadnego systemu LOTO - po prostu trzeba myśleć. Trzeba być idiotą żeby wchodzić pod prasę bez choćby powieszenia głupiej kartki "nie włączać".
Poza tym jeżeli było to w czasach współczesnych to mogę się założyć iż maszyna ta posiadała co najmniej jeden wyłącznik awaryjny (grzybek bezpieczeństwa). Samo jego wciśnięcie (blokuje się on w dolnej pozycji) przed wejściem pod maszynę zmniejszyłoby prawdopodobieństwo takiego nieprzemyślanego załączenia.
Chociaż z drugiej strony znam sporo osób którzy grzebiąc w instalacji elektrycznej porostu wyłączają bezpiecznik (eskę). A wystarczy zakleić hebelek w dolnej pozycji i już inne osoby będą wiedziały, że nie wyrzuciło bezpiecznika tylko ktoś coś grzebie w obwodzie. Przy drobnych naprawach zakładanie kłódek i robienie przepisowych widocznych przerw w obwodzie jest po prostu uciążliwe i niepraktyczne.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów