Noamek napisał/a:
Scorpio_SIC, niby życie ludzkie jest ważne , ale to zwierząt ważniejsze .
zwierzęta tobie teżbardziej pomogą np. w wypadku samochodowym :
Masz wypadek , kumpel(który jechał po pijaku) myśli że nie żyjesz i wpierdala cię za kierownice , a sam spierdziela czym dalej , ty umierasz .
Ale gdy jedziesz z psem , to pies cię wytarga z auta i zacznie tak głośno szczekać że odrazu ktoś przyjdzie i udzieli pomocy (przekonałem się sam) .
Taksamo nie mogę patrzeć jak jakiś tłusty typek wali szczeniaka "bo mu nasikał na buta" , co szczeniak ,kurwa mać, może że jakiś grubas daje nogę w miejsce które obsikało już ponad 50 psów ?
Litości ludzie, litości.. Dlaczego od razu wchodzisz na wypadki? Cały czas nawijane jest o zwykłym dniu powszednim a Ty wchodzisz na skrajność co do której i tak wysnuwasz marne argumenty. Jeśli masz takich kolegów, że podczas wypadku przyjmują iż zginąłem i spierdzielają w bury las no to pogratulować kolegów. Co pies może w takiej sytuacji.. gówno może, poza szczekaniem jeśli w ogóle przeżyje wypadek w którym został poważnie ranny człowiek (nie sądzę, żeby psy jeździły w fotelikach). I tak, na pewno każdy na szczekanie psa reaguje w ten sposób, że biegnie sprawdzić co się stało.. będziesz widział jak świnia niebo.
A wywyższanie życia zwierząt nad ludzkie już w ogóle mnie rozbraja. Rozumiem, że za psem byś bardziej płakał niż za żoną?
I co do drugiego, zacytowanego fragmentu.. psy nie są niewidzialne i jeśli szczeniak chce nasikać na buta to tegoż buta założonego na stopę podejrzewam, można cofnąć i szczeniak pójdzie. Nie spotkałem się z widokiem, aby ktoś szczeniaka kopał, chociaż na pewno są takie przypadki, ale nie każdy jest taki sam i nie każdy postępuje w ten sposób.
Bardzo mnie jeszcze zaintrygowały tagi tj.: "bóg, wiara, eutanazja". Jakoś niezwykle ciężko jest mi powiązać te tagi z zaprezentowanym filmikiem. Bóg i wiara.. dlatego, że koleś pieprzy psu o Dżizusie? Ciekawe co sobie pies wtedy myślał. A termin eutanazji jest stosowany w przypadku pozbawienia życia człowieka. Na filmie mamy do czynienia z uśpieniem.