Scena z brytyjskiego serialu "Czarna Żmija" (Black Adder) z Rowanem Atkinsonem w roli głównej, przedstawiająca sposoby zarabiania pieniedzy przez duchownych w średniowiecznej Anglii.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 2:15
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 0:14
Joanna darc ma problem z przegrodą nosową.
Kocham "Czarną Żmiję" Typowy angielski humor który uwielbiam
@up, warto! Jak najbardziej!
Szczególnie uwielbiam sezon 3, najlepszy według mnie bez problemu znajdziesz na yt.
Szczególnie uwielbiam sezon 3, najlepszy według mnie bez problemu znajdziesz na yt.
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Za czarną żmije piwo!
skretynialy, cały serial nie tylko warto, co koniecznie trzeba oglądnąć polecam na dailymotion,
maggie, moim zdaniem najlepszy jest pierwszy sezon trzeci niestety troche słaby :/
maggie, moim zdaniem najlepszy jest pierwszy sezon trzeci niestety troche słaby :/
skretynialy napisał/a:
warto obejrzeć cały serial ?
I to jeszcze jak! Zwłaszcza, że każdy sezon trwa tylko 3h. Na dailymotion jest z lektorem, tylko uważaj, bo odcinki 3 sezonu są źle ponumerowane.
4 sezon z pierwsza wojna najlepszy, równie fajny był bonusowy, gdy cofali się w czasie.
Co do samych relikwii to w Krzyżakach też o tym było z tego co pamiętam.
Co do samych relikwii to w Krzyżakach też o tym było z tego co pamiętam.
Wiem, rzucam perły przed wieprze, ale może przeczyta to choć jedna inteligentna osoba. W podobnym klimacie utrzymana jest powieść "Baudolino" Umberto Eco, serdecznie polecam.
Jak ktoś nie widział to bardzo polecam też irlandzki serial "Father Ted" o trzech księżach z małej wioski. Wystarczy powiedzieć, że serial był zakazany w irlandzkiej telewizji przez jakiś czas, można go było za to oglądać w brytyjskiej.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów