18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (5) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 2:15
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 0:14
Rozprawa "katoliczki"
cinu314 • 2014-02-20, 21:33
O taki film rozprawiający nad byciem katolikiem.
Nie wiem czy bardziej jest to śmieszne czy smutne ale znacząco pokrywa się z rzeczywistością przynajmniej w moim mniemaniu.

Tak jestem ateistą i nie, nie walczę z katolikami jeżeli są prawdziwymi wyznawcami tego w co wierzą.

Ps. Są napisy jak by kogoś przerósł język
Zgłoś
rimogyz 2014-02-21, 11:43 10
Nie jestem wierzącym i wiecie co? Mam zwyczajnie w dupie czy ktoś wierzy czy nie. Naprawdę. Chuj mnie to obchodzi. Najzwyczajniej w świecie. Nie rozumiem czemu miałoby mnie to obchodzić tak długo jak ktoś mi nie wpycha swoich poglądów na siłę?

A Dawkins to dla mnie koleś, który trzepie dużą kasiorę na młotach zaczytanych w jego twierdzenia, którzy przy okazji zupełnie przez przypadek stają się uczestnikami kultu ateizmu. Aha, kultu - wierzycie Dawkinsowi na słowo, czytacie jego książki, głosicie jego racje. Normalnie kurwa nowa religia - ateizm.

Czym się różnicie od znienawidzonych katoli, skoro pozwalacie komuś myśleć i dochodzić do wniosków za siebie?
Zgłoś
g................t 2014-02-21, 11:43 187
Imie_jego_44 napisał/a:

Dokładnie, Katolicy są prześladowani obecnie niemal jak za czasów Nerona! jakby nie to, że rozpropagowaliśmy humanitaryzm to rzucaliby nas lwom na pożarcie!
Dlaczego reszta nas tak nienawidzi? to proste bo jesteśmy lepsi, jesteśmy ponad ich małostkowe spory, ponad ich okaleczoną brakiem Boga mentalność która przyzwala na wszystko, jeśli ktoś jest katolkiem to jest po prostu dobrym człowiekiem który ma zasady i kocha bliźnich.
Dajcie nam po prostu żyć w zgodzie ze swoją wiarą, naprawdę tak wam wadzi, że ktoś nie kopuluje z przypadkowymi ludźmi, nie zdradza żon, nie zabija, nie kradnie, nie oczernia innych, nie jest obojętny na ich losy i pomaga w potrzebie?
Nawet nie zdajecie sobie sprawy jak wiele zawdzięczacie naszej religii i kościołowi, to są tak fundamentalne rzeczy, że każdy wykształcony człowiek powinien je pamiętać i szanować za to te instytucje, nawet jeśli jest słabej wiary.

Zgłoś
hawusss 2014-02-21, 11:45 9
jak jedna osoba rozmawia z niewidzialnym gościem to idzie do szpitala
jak wiele osób rozmawia z niewidzialnym gościem to idą do kościoła
Zgłoś
Zarammoth 2014-02-21, 11:48 36
Imie_jego_44 napisał/a:

Dlaczego reszta nas tak nienawidzi? to proste bo jesteśmy lepsi, jesteśmy ponad ich małostkowe spory, ponad ich okaleczoną brakiem Boga mentalność która przyzwala na wszystko, jeśli ktoś jest katolkiem to jest po prostu dobrym człowiekiem który ma zasady i kocha bliźnich.

Tak, katolik = dobry człowiek. Jeżeli ktoś jest podejrzany o morderstwo, a jest katolikiem to moim zdaniem powinien być automatycznie uniewinniony. Ateiści chodzą po ulicach, mordują ludzi, gwałcą niewiasty, palą domu i zatruwają wodociągi! Ach gdyby był taki czas, w którym światem rządziłby Kościół Najświętszy, nie było by zła, nikt nie byłby palony za niewygodne badania naukowe czy za samodzielne myślenie. Panowała by religia pokoju i miłości. Oh wait...

Idź się pierdolnij w łeb, bo jesteś fanatykiem jak muslim z Al-Kaidy. Traktujesz swoją religię jak jakieś niewyobrażalne osiągnięcie (a przyjąłeś tę wiarę bezwiednie i bezrefleksyjnie zapewne - gdzie i w jakich czasach byś się nie urodził to konformistycznie wybrałbyś religię rodziców/większości), nie dopuszczasz myśli, iż każdy człowiek jest świadomy co jest nieodpowiednie. Dziwne, że do więzienia częściej trafiają ludzie religijni, a wśród naukowców wierzących jest tylko 10%. Religia ogłupia ludzi, wmawia, że to od niej pochodzi moralność i każe sobie płacić za przywłaszczone zasady moralności, miłości i zwykłej uczciwości.

Z tym porównaniem do czasów Nerona to nieźle przegiąłeś. W kraju w którym na chwile obecną jakieś 85% osób to katolicy to oni są prześladowani? Jakoś nie widziałem, żeby rzucano katolików lwom na pożarcie, nie słyszałem, żeby z powodu wiary ktoś został pobity przez ateistę. A prędzej łysa odmiana katolika rzuci się z pięściami na niewierzącego czy kogoś z innej religii. Pojedź do Afryki czy na Bliski Wschód to się dowiesz co to jest prześladowanie i może dostrzeżesz, że różni się to od przykrego komentarza jakiegoś dzieciaka. To nadal ateiści i innowiercy mają najmniej do powiedzenia w tym kraju, w dodatku wasze pasożyty w sukienkach nadal są utrzymywane z moich podatków (wg. ciebie KK jest prześladowany wielomilionowymi dotacjami?), więc mam prawo wyrazić swoje zdanie.

Zgłoś
HowAbout 2014-02-21, 11:49 19
Imie_jego_44 napisał/a:

Dokładnie, Katolicy są prześladowani obecnie niemal jak za czasów Nerona! jakby nie to, że rozpropagowaliśmy humanitaryzm to rzucaliby nas lwom na pożarcie!

Humanitaryzm kościół propagował zwłaszcza w średniowieczu nabijając innowierców na rozgrzany pal.

Cytat:

Żeby być dobrym i nie przyzwalać na wszystko wystarczy kręgosłup moralny i pewna świadomość. Dziadek z nieba nie wiele ma tu do roboty. Wiesz co jest beznajdziejne w 10'ciu przykazaniach? Waszych złotych regułkach? To, że musieliście je spisać. Nie wystarczy własna etyka, ktoś Wam musi mówić co należy, co wolno a czego nie.
Zgłoś
rimogyz 2014-02-21, 11:58 8
Nie no, umówmy się co do jednego - biblia była świetnym narzędziem tworzenia społeczeństw większych niż plemienne. Dawała wspólny mianownik nakazów i zakazów - podstawy niezbędne dla tworzenia zwartej społeczności.

Mówi się, że wystarczy tylko mieć "kręgosłup moralny" i będzie czoko, z tym że ten kręgosłup moralny tworzony jest przez samą społeczność w trakcie jej formowania. Np. dla spartan normą społeczną było wypierdalanie słabszych niemowlaków, co nie miało żadnego jakiegoś konkretnego podłoża religijnego. W różnych kulturach można zaobserwować zachowania, które u nas uznano by za niemoralne.

I bynajmniej nie skłaniam się ku słynnemu tekstowi "skoro Boga nie ma to wszystko jest dozwolone" (to tekst kretyna, który nie doczytał kilku dalszych zdań w "Braciach Karamazow"). Natomiast uważam, że biblia (zarówno stary, jak i nowy testament) była genialnym tekstem politycznym dającym podstawę dla tworzenia społeczeństwa i legitymizacji władzy państwowej.

@Zarammoth

Zgłoś
plackie 2014-02-21, 11:59 2
niezła dziewczyna, ruchałbym ją w dupę, ale po katolicku.
Zgłoś
M................x 2014-02-21, 12:02 3
@Zarammoth ale jesteś głupi, tu nawet nie chodzi o to czy trzeba wierzyć w Boga czy nie. Poczytaj sobie czego naucza Katolicyzm i powiedz mi co jest w tym złego, jeżeli ktoś tych zasad nie przestrzega to zachowuje się jak ateista, tak katolik= dobry człowiek ale trudno jest nim być.
Zgłoś
b................h 2014-02-21, 12:05 13
Imie_jego_44 napisał/a:

Dajcie nam po prostu żyć w zgodzie ze swoją wiarą, naprawdę tak wam wadzi, że ktoś nie kopuluje z przypadkowymi ludźmi, nie zdradza żon, nie zabija, nie kradnie, nie oczernia innych, nie jest obojętny na ich losy i pomaga w potrzebie?
Nawet nie zdajecie sobie sprawy jak wiele zawdzięczacie naszej religii i kościołowi, to są tak fundamentalne rzeczy, że każdy wykształcony człowiek powinien je pamiętać i szanować za to te instytucje, nawet jeśli jest słabej wiary.

Zabawne, jak chrześcijański motłoch traktuje moralność jako swoją własność... coś co posiada na wyłączność. Mordercy, gwałciciele, pedofile są zazwyczaj głęboko wierzący.
Zgłoś
HowAbout 2014-02-21, 12:08 1
Meretrix napisał/a:

Poczytaj sobie czego naucza Katolicyzm i powiedz mi co jest w tym złego.

Nauczanie, że seks z nieletnimi skutkuje tylko przeniesieniem do innej parafii jest raczej przyjęte jako demoralizujące więc nie pytaj co w tym złego.
Zgłoś
Magnic 2014-02-21, 12:08 2
Jako osoba wierząca (ale nie katolicka) mam zaszczyt zaprosić na pokaż pod tytułem "Flamewar. Czyli wojna religijno-ateistyczna"

A teraz proszę się wygodnie rozsiąść i delektować się przedstawieniem
Zgłoś
Taumantis 2014-02-21, 12:09 1
śmieszy mnie kiedy ludzie mylą sceptycyzm z ateizmem... tacy z was ateiści jak ze mnie kurwa baletnica

translator taumantis'a
#ziemniak# - wypi***alaj
#malina# - Ch ci w D
#rzeżączka# - Twoja stara to K
Zgłoś
Zarammoth 2014-02-21, 12:13 13
Meretrix napisał/a:

@Zarammoth ale jesteś głupi, tu nawet nie chodzi o to czy trzeba wierzyć w Boga czy nie. Poczytaj sobie czego naucza Katolicyzm i powiedz mi co jest w tym złego, jeżeli ktoś tych zasad nie przestrzega to zachowuje się jak ateista, tak katolik= dobry człowiek ale trudno jest nim być.

Pytam jeszcze raz, dlaczego do więzień trafia większa część katolików niż w przypadku ateistów, którzy wg. statystyk niezwykle rzadko popełniają zbrodnie?

Jakie są te wspaniałe zasady, które daje chrześcijaństwo? Nie zabijaj, nie kradnij, nie kłam? W każdym społeczeństwie, najbardziej laickim ludzie wiedzą, co jest dobre, a co złe. Każda religia przywłaszcza sobie takie oczywistości i dorzuca do tego listę wrogów i dziwacznych restrykcji jak posty czy specjalne płatne rytuały. Religia tworzy podziały i wykluczenia. Służy jedynie zarabianiu pieniędzy i poczuciu władzy.

Co do tworzenia kultur - przeszło tysiąc lat temu wszystkie kultury i zwyczaje różnych ludów europejskich zostały zastąpione jedną religią, nakazem, przymusem. Odebrano nam suwerenność - wiem, że wtedy przyjęcie chrztu przez Polskę było zagraniem politycznym, oczywiście rozważnym - ludy, które się nie zgodziły zostały wytępione i wymazane z map. Ale to nie znaczy, że nie możemy teraz powiedzieć dość. Nasi przodkowie Słowianie wiedzieli co to moralność, gościnność, honor, życie w zgodzie, niestety to ich zgubiło, bo dali wejść sobie na głowę "religii pokoju".

Zgłoś
himek123 2014-02-21, 12:18
Autor jestes ateisto powiedz to mamusi gdy w niedziele bedzie ci kazała iść grzecznie do kosciułka na 10 z podkulonym ogonkiem..Ateisto ty stary waryjacie ty
Zgłoś
Freedomik 2014-02-21, 12:18 2
Tu można pośmiać się z takiego typu komentarzy jak imię_44:

facebook.com/MadroscizFrondy/photos/a.183566048409276.37893.1823275051...
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów