Imie_jego_44 napisał/a:
Dlaczego reszta nas tak nienawidzi? to proste bo jesteśmy lepsi, jesteśmy ponad ich małostkowe spory, ponad ich okaleczoną brakiem Boga mentalność która przyzwala na wszystko, jeśli ktoś jest katolkiem to jest po prostu dobrym człowiekiem który ma zasady i kocha bliźnich.
Tak, katolik = dobry człowiek. Jeżeli ktoś jest podejrzany o morderstwo, a jest katolikiem to moim zdaniem powinien być automatycznie uniewinniony. Ateiści chodzą po ulicach, mordują ludzi, gwałcą niewiasty, palą domu i zatruwają wodociągi! Ach gdyby był taki czas, w którym światem rządziłby Kościół Najświętszy, nie było by zła, nikt nie byłby palony za niewygodne badania naukowe czy za samodzielne myślenie. Panowała by religia pokoju i miłości. Oh wait...
Idź się pierdolnij w łeb, bo jesteś fanatykiem jak muslim z Al-Kaidy. Traktujesz swoją religię jak jakieś niewyobrażalne osiągnięcie (a przyjąłeś tę wiarę bezwiednie i bezrefleksyjnie zapewne - gdzie i w jakich czasach byś się nie urodził to konformistycznie wybrałbyś religię rodziców/większości), nie dopuszczasz myśli, iż każdy człowiek jest świadomy co jest nieodpowiednie. Dziwne, że do więzienia częściej trafiają ludzie religijni, a wśród naukowców wierzących jest tylko 10%. Religia ogłupia ludzi, wmawia, że to od niej pochodzi moralność i każe sobie płacić za przywłaszczone zasady moralności, miłości i zwykłej uczciwości.
Z tym porównaniem do czasów Nerona to nieźle przegiąłeś. W kraju w którym na chwile obecną jakieś 85% osób to katolicy to oni są prześladowani? Jakoś nie widziałem, żeby rzucano katolików lwom na pożarcie, nie słyszałem, żeby z powodu wiary ktoś został pobity przez ateistę. A prędzej łysa odmiana katolika rzuci się z pięściami na niewierzącego czy kogoś z innej religii. Pojedź do Afryki czy na Bliski Wschód to się dowiesz co to jest prześladowanie i może dostrzeżesz, że różni się to od przykrego komentarza jakiegoś dzieciaka. To nadal ateiści i innowiercy mają najmniej do powiedzenia w tym kraju, w dodatku wasze pasożyty w sukienkach nadal są utrzymywane z moich podatków (wg. ciebie KK jest prześladowany wielomilionowymi dotacjami?), więc mam prawo wyrazić swoje zdanie.