Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (2) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 17:32
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2024-11-10, 18:32
🔥 Lekcja historii w picułce - teraz popularne
Rozprawa "katoliczki"
cinu314 • 2014-02-20, 21:33
O taki film rozprawiający nad byciem katolikiem.
Nie wiem czy bardziej jest to śmieszne czy smutne ale znacząco pokrywa się z rzeczywistością przynajmniej w moim mniemaniu.

Tak jestem ateistą i nie, nie walczę z katolikami jeżeli są prawdziwymi wyznawcami tego w co wierzą.

Ps. Są napisy jak by kogoś przerósł język
Zgłoś
Noriax 2014-02-21, 12:20 5
himek123 napisał/a:

Autor jestes ateisto powiedz to mamusi gdy w niedziele bedzie ci kazała iść grzecznie do kosciułka na 10 z podkulonym ogonkiem..Ateisto ty stary waryjacie ty

To, że ty jesteś jeszcze dzieciakiem i robisz to co ci każą rodzice (a później społeczeństwo), nie umiesz myśleć samodzielnie i się boisz szykan to nie znaczy, że inni tacy są.
Zgłoś
B................i 2014-02-21, 12:26 3
Zarammoth napisał/a:

Pytam jeszcze raz, dlaczego do więzień trafia większa część katolików niż w przypadku ateistów, którzy wg. statystyk niezwykle rzadko popełniają zbrodnie?

I co, naprawdę wierzysz w prawdziwość takich statystyk?
Zastanów się ile z tych katolików jest rzeczywiście wierzącymi, ile nie praktykującymi, a ile po prostu powiedziało że są katolikami świadomie kłamiąc? Takie statystyki to po prostu są śmieszne.
Zgłoś
Imie_jego_44 2014-02-21, 12:27 1
To nie są nawet statystyki, to ateistyczna propaganda ubrana w ciuszki statystyk dla ich uwiarygodnienia.
Najgorsze jest to, że ten Zarammonth jest jakimś lokalnym dziennikarzem więc pewnie pierze też mózgi większej grupie ludzi.

Polecam poczytać
- zelaznalogika.net
oraz ich nowe inicjatywy:
- Sejmlog.pl
- logikatory na facebooku
Zgłoś
M................x 2014-02-21, 12:35 3
@Zammaroth mówisz o społeczeństwie zbudowanym na Katolicyźmie, w Nowej Zelandii normalnym było zjadanie wrogów, Indianie w Ameryce składali ofiary z ludzi, o arabach nie wspomnę. Mówisz że do więzień trafia większa część Katolików niż ateistów, nie znam takich statystyk, mówisz o % idących do więzienia do całej grupy czy o czystej ilości? Zadeklarowanych Katolików jest zdecydowanie więcej w Polsce niż ateistów.
Zgłoś
milosciprzyjazn 2014-02-21, 12:35 6
himek123 napisał/a:

Autor jestes ateisto powiedz to mamusi gdy w niedziele bedzie ci kazała iść grzecznie do kosciułka na 10 z podkulonym ogonkiem..Ateisto ty stary waryjacie ty

(Zupełnie abstrachując od tego, że sam piszesz jak 11 letni pojeb z dysleksją)
Naprawdę nie rozumiem katolików, którzy w ten sposób mówią, bo tak naprawdę w jaki sposób i o czym to świadczy? Jestem przekonany że wiele jest takich sytuacji, w których dzieciak mający np. 15 lat zaczyna wątpić w to, co rodzice i społeczeństwo chcą mu wbić do głowy. Naprawdę nie trzeba być antropologiem i mieć doktorat z filozofii, aby dojść do wniosku że poza warstwą moralną katolicyzm i inne religie to stek bzdur i bajek. A niestety często ujawnienie się w gronie rodzinnym takiej osoby może być szykanowane i zwalczane, a przecież nikt nie marzy o takim konflikcie z najbliższymi, matką, ojcem, babcią czy dziadkiem - szczególnie tym starszym, którym nie chce się dostarczać przykrości i trosk na stare lata. No i co taki dzieciak ma zrobić? To taka straszna wina, że myśli inaczej niż mu się każe? Jak dla mnie to bardziej ośmiesza katolicyzm, pokazując jaki jest modus operandi tego wirusa rozprzestrzenianego przez zwykłą indoktrynację i społeczną opresję. Ruszcie trochę głowami 'katole' którzy używacie tego argumentu przeciwko ateistom, bo takim szykanowaniem strzelacie tylko sobie w stopę
Zgłoś
cinu314 2014-02-21, 12:41
himek123 napisał/a:

Muszę Cie niestety zmartwić, owszem rodziców mam wierzących aczkolwiek nie wiem jak Ciebie ale mnie moi Rodzice nigdy do kościoła nie przymuszali i raczej się to nie zmieni. Wyobraź sobie ,że są ludzie u których w kręgach rodzinnych szanuje się zdanie innych i wolny wybór, w sumie nawet jeżeli by chcieli mogli by mieć problem bo mieszkam od nich oddalony o jakieś 80 km

Kolejny się kurwa znalazł specjalista co wie wszystko na temat mojego życia
Zgłoś
brzezniak 2014-02-21, 12:43 3
Meretrix napisał/a:

@Zarammoth ale jesteś głupi, tu nawet nie chodzi o to czy trzeba wierzyć w Boga czy nie. Poczytaj sobie czego naucza Katolicyzm i powiedz mi co jest w tym złego, jeżeli ktoś tych zasad nie przestrzega to zachowuje się jak ateista, tak katolik= dobry człowiek ale trudno jest nim być.

Czego naucza? Myślisz, że wszystkie pisma ograniczają się do złotej zasady(która zresztą jest starsza niż ta religia)? Zapewne nie czytałeś o ludobójstwach, gwałtach i niewolnictwie wykonywanych na rozkazy jahwe? To śmieszne, że odsyłasz innych do czytania na ten temat.

@milosciprzyjazn
To jest akurat oczywiste dlaczego mówią w ten sposób. Nie mają racjonalnej podstawy żeby usprawiedliwić swoją pozycje więc skupiają sie na zdyskredytowaniu osoby, która się z nimi nie zgadza. Za każdym razem jak "sadalowy katol" stara się przekonać kogoś argumentami widać tylko "zakład pascala" albo inne podobnie żenujące argumenty. Imie_jego_44 pewnie zaraz wyśle link do "świadectw wiary" typu "modlitwa nawróciłą mnie z gejostwa".
Zgłoś
HowAbout 2014-02-21, 12:50 1
Imie_jego_44 napisał/a:

To nie są nawet statystyki, to ateistyczna propaganda ubrana w ciuszki statystyk dla ich uwiarygodnienia.
Najgorsze jest to, że ten Zarammonth jest jakimś lokalnym dziennikarzem więc pewnie pierze też mózgi większej grupie ludzi.

Zgłaszasz to do prokuratury?
Zgłoś
x................s 2014-02-21, 12:54
gdzie ten kościiuło jak kilkanaście lat temu w moim całym liceum zebrali 15 osób, które chodziły na religie (pozalekcyjnie).
Zgłoś
Zarammoth 2014-02-21, 13:01 6
Bronisław_Komorowski napisał/a:

I co, naprawdę wierzysz w prawdziwość takich statystyk?
Zastanów się ile z tych katolików jest rzeczywiście wierzącymi, ile nie praktykującymi, a ile po prostu powiedziało że są katolikami świadomie kłamiąc? Takie statystyki to po prostu są śmieszne.

Czyli chcesz mi wmówić, że jeżeli w ankiecie przestępca określił się jako katolik to nie można tego zaliczyć, bo to co zrobił jest wbrew jego religii? Wtedy automatycznie 0% katolików znajduje się w więzieniach. Tak, wtedy te badania pasowałyby do wizji twojej i ludzi pokroju Imię_Jego_44.

Ateiści są najczęściej ludźmi bogatymi, uczonymi, świadomymi i uczciwymi, a nie ulicznymi bandytami z wytatuowanym krzyżykiem na łapie czy hipokrytami ładnie zachowującymi się tylko w niedzielę w kościele.

Ankieta, która wskazuje, że jedynie 10% naukowców (badania przeprowadzone w USA) jest wierzącymi też pewnie jest zmanipulowana, bo naukowiec pewnie nie może być nie-katolikiem wg. twej logiki.

Meretrix napisał/a:

@Zammaroth mówisz o społeczeństwie zbudowanym na Katolicyźmie, w Nowej Zelandii normalnym było zjadanie wrogów, Indianie w Ameryce składali ofiary z ludzi, o arabach nie wspomnę. Mówisz że do więzień trafia większa część Katolików niż ateistów, nie znam takich statystyk, mówisz o % idących do więzienia do całej grupy czy o czystej ilości? Zadeklarowanych Katolików jest zdecydowanie więcej w Polsce niż ateistów.

Starotestamentowcy wyżylali całe kultury w imię boga, wszystko masz napisane w swojej książce, łącznie z pochlebstwami Jahwe - bo tak działa religia, pozwala usprawiedliwiać zło nazywając je dobrem. Indianie składali ofiary, a katolicy palili na stosach, muzułmanie kamienują jak kiedyś robili to żydzi, wszystko "poparte" odpowiednimi cytatami w swoich świętych zapiskach, co dla normalnego człowieka jest czymś nielogicznym i niemoralnym.

Ludzie potrzebują takiego czegoś jak spowiedź by móc zapomnieć o tym co złego uczynili - taki swoisty "reset". Ateista jest świadomy swoich uczynków i nie może ich wymazać za pieniądze. Jaki jest sens spowiedzi, skoro i tak wiecie, że dalej będziecie robić to co zakazane w waszej religii - kłamać, obrabiać komuś dupę, krzywdzić, a nawet walić konia

I radzę poczytać na temat zakazów z Biblii, o których nie wiecie, a są konieczne do uniknięcia piekła jak obrzezanie (nigdy nie zostało to anulowane przez "boga"), golenie boków głowy czy wieloczęściowe stroje. Też wydają się wam takie infantylne zasady podstawami moralności?

Zgłoś
pakozi 2014-02-21, 13:09 1
Religia (nieważne jaka) to tylko narzędzie do kontrolowania niedouczonego tłumu bez własnego zdania. Tak było, jest i będzie. A kto ma chociaż trochę własnego rozumu i zdrowego rozsądku, jedyną wiarą jaką wyznaje jest wiara we własne zdolności.
Zgłoś
B................i 2014-02-21, 13:17
Zarammoth napisał/a:

Czyli chcesz mi wmówić, że jeżeli w ankiecie przestępca określił się jako katolik to nie można tego zaliczyć, bo to co zrobił jest wbrew jego religii? Wtedy automatycznie 0% katolików znajduje się w więzieniach. Tak, wtedy te badania pasowałyby do wizji twojej i ludzi pokroju Imię_Jego_44.

Ja chce Ci tylko powiedzieć że ankiety tego pokroju mają się nijak do rzeczywistości, na pewno wiesz o czym mówię.

I nie bronię w żaden sposób wierzących. Po prostu, jeśli naprawdę wierzysz w tego typu ankiety(bo zakładam że tylko udajesz głupiego) to sam się ośmieszasz i podważasz wiarygodność swojej wypowiedzi.

Taką ankietą można zbadać poparcie partii politycznych(choć i to jest często odległe od rzeczywistości) a nie sprawę na którą wpływa zbyt wiele czynników.

Zarammoth napisał/a:

Ankieta, która wskazuje, że jedynie 10% naukowców (badania przeprowadzone w USA) jest wierzącymi też pewnie jest zmanipulowana, bo naukowiec pewnie nie może być nie-katolikiem wg. twej logiki.

Okej. Ja nie muszę na siłę udowadniać że Katolicy muszą być mądrzejsi od ateistów.
Wiara nie określa w żaden sposób inteligencji. Naukowcy to ludzie którzy znają bardzo dobrze pewną dziedzinę, ale nie prorocy. Zauważ że nauka nie potrafi wytłumaczyć wszystkich zjawisk.
Zgłoś
Zarammoth 2014-02-21, 13:19 2
Imie_jego_44 napisał/a:

Tak, bo piszę w miejscowym "Twoim Ateiźmie"

Nie, wolę "prać ludziom mózgi" w ten sposób, że jestem dla nich życzliwy, pomocny, działam charytatywnie, jestem dawcą krwi i szpiku, a jak ktoś się dowie, że przy tym jestem niewierzący to może mu się otworzą oczy, że to nie religia jest źródłem moralności, a tylko zbędnym wydatkiem pieniędzy, czasu i rozumu.

Zgłoś
EdmundKemper 2014-02-21, 13:23
Zarammoth napisał/a:

A jeśli nagle w więzieniach 90% ludzi będzie się deklarowało jako wyznawcy Jedi to powiesz, że więźniowie to w większości wyznawcy Jedi? W takiej ankiecie można wpisać cokolwiek.

xts napisał/a:

bóg jest dla słabych psychicznie, którzy musza jakoś usprawiedliwiać swoje czyny lub niepowodzenia.

bóg chciał, żebym to napisał. wola boska.

A jeśli ja usprawiedliwiam swoje porażki własnymi słabościami i wierzę w Boga?

Websterthe1 napisał/a:

I tak znajdzie się masa idiotów, którzy zaczną piepszyc ze z islamem to by nie mieli odwagi tak żartowac.

Pokaż mi filmik, na którym w podobny sposób żartuje się z Islamu

Imie_jego_44 napisał/a:

Dokładnie, Katolicy są prześladowani obecnie niemal jak za czasów Nerona! jakby nie to, że rozpropagowaliśmy humanitaryzm to rzucaliby nas lwom na pożarcie!
Dlaczego reszta nas tak nienawidzi? to proste bo jesteśmy lepsi, jesteśmy ponad ich małostkowe spory, ponad ich okaleczoną brakiem Boga mentalność która przyzwala na wszystko, jeśli ktoś jest katolkiem to jest po prostu dobrym człowiekiem który ma zasady i kocha bliźnich.
Dajcie nam po prostu żyć w zgodzie ze swoją wiarą, naprawdę tak wam wadzi, że ktoś nie kopuluje z przypadkowymi ludźmi, nie zdradza żon, nie zabija, nie kradnie, nie oczernia innych, nie jest obojętny na ich losy i pomaga w potrzebie?
Nawet nie zdajecie sobie sprawy jak wiele zawdzięczacie naszej religii i kościołowi, to są tak fundamentalne rzeczy, że każdy wykształcony człowiek powinien je pamiętać i szanować za to te instytucje, nawet jeśli jest słabej wiary.

Pierwszy i drugi akapit - Skończ Waść, wstydu oszczędź!
Zgłoś
TigerUppercut 2014-02-21, 13:32 2
Imie_jego_44 napisał/a:

naprawdę tak wam wadzi, że ktoś nie kopuluje z przypadkowymi ludźmi, nie zdradza żon, nie zabija, nie kradnie, nie oczernia innych, nie jest obojętny na ich losy i pomaga w potrzebie?

moralność =/= katolicyzm
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów