Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:56
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2024-11-10, 18:32
🔥 Problem z drabiną - teraz popularne
Rozprawa "katoliczki"
cinu314 • 2014-02-20, 21:33
O taki film rozprawiający nad byciem katolikiem.
Nie wiem czy bardziej jest to śmieszne czy smutne ale znacząco pokrywa się z rzeczywistością przynajmniej w moim mniemaniu.

Tak jestem ateistą i nie, nie walczę z katolikami jeżeli są prawdziwymi wyznawcami tego w co wierzą.

Ps. Są napisy jak by kogoś przerósł język
Zgłoś
pogromcadziewic22 2014-02-21, 13:33
Ten filmik jest czymś zbyt trudnym do zrozumienia wielu użytkownikom pokroju gimbusiarni, a niestety takich jest masa.
Zgłoś
asior34 2014-02-21, 13:49 2
Religia nie jest do końca ZBĘDNA. To może być potrzebny twór dla ludzi, którzy poszukują w tym stania się lepszym człowiekiem albo przetrwania trudnych chwil.

Gorzej robi się, jak:

- kościół wprowadza swoje głupie zasady, nakazy i zakazy, które nie mają nic wspólnego z esencją religii
- "wyznawcy" hejtują wszystkich innych, narzucając swoje poglądy, tym samym nie przestrzegając zasad wyznania

Nie cierpię katolickiej hipokryzji, łażenia do kościoła bo "muszę" czy inne takie. To jest tragiczne i film dobrze to piętnuje.
Zgłoś
midnightc 2014-02-21, 13:49 10
rimogyz napisał/a:

Nie jestem wierzącym i wiecie co? Mam zwyczajnie w dupie czy ktoś wierzy czy nie. Naprawdę. Chuj mnie to obchodzi. Najzwyczajniej w świecie. Nie rozumiem czemu miałoby mnie to obchodzić tak długo jak ktoś mi nie wpycha swoich poglądów na siłę?

1. Płacisz podatki na kościół czy chcesz czy nie.
2. Dzięki Konkordatowi jesteś z automatu katolikiem, tak "bez przymusu"
3. Przepisy KK, które penalizują zachowanie niezgodne z poglądami tego drugiego KK.
4. Utrudnienia w pochówku nie-katolików.
5. Utrudnienia w ściganiu przez polski wymiar sprawiedliwości księży, którzy złamali prawo.
6. Partie/Rządy wyznaniowe, które narzucają społeczeństwu jedną słuszną drogę.
7. Cały kalendarzyk świąt kościelnych, które osłabiają naszą gospodarkę.
itd. lista jest naprawdę długa.
Religia powinna być sprawą indywidualna każdego człowieka, a w Polsce mamy nawet komisję sejmową wymierzoną przeciwko nie katolikom, co jest już samo w sobie złamaniem konstytucji. Przykro mi, ale jeśli uważasz, że nie masz wpychanych poglądów na siłę, to masz klapki na oczach i nie wiesz co się w okół Ciebie dzieje.
Zgłoś
raza 2014-02-21, 14:09 3
"Ateiści są najczęściej ludźmi bogatymi, uczonymi, świadomymi i uczciwymi, a nie ulicznymi bandytami z wytatuowanym krzyżykiem na łapie czy hipokrytami ładnie zachowującymi się tylko w niedzielę w kościele. " ja pierdole.... z autopsji wiem, że ateistami są raczej średniodoedukowani nastolatkowie, którym wydaje się, że są mądrzejsi, światli i kiedyś będą bogaci

"poczęty z wyskrobanego na żywca płodu mojego umysłu"
Zgłoś
sidian 2014-02-21, 14:11 2
No i patrz, midnightc skończył temat. Twierdzenie, że katolicy są w jakikolwiek sposób represjonowani w naszym pięknym kraju, kwalifikuje się do leczenia psychiatrycznego. Może bardziej autor tegoż, ale co tam. Kościół katolicki ma tu u nas niepodważalnie najmocniejszą pozycję ze wszystkich organizacji niepaństwowych, wyznaniowych czy nie. Stanowi własne prawo, powszechnie obowiązującego nie przestrzega, nie płaci podatków, jeszcze czerpie z nich pełnymi garściami, niezależnie od wiary podatnika. Chciałbym być takim kościołem, serio.
Zgłoś
midnightc 2014-02-21, 14:15 4
raza napisał/a:

"Ateiści są najczęściej ludźmi bogatymi, uczonymi, świadomymi i uczciwymi, a nie ulicznymi bandytami z wytatuowanym krzyżykiem na łapie czy hipokrytami ładnie zachowującymi się tylko w niedzielę w kościele. " ja pierdole.... z autopsji wiem, że ateistami są raczej średniodoedukowani nastolatkowie, którym wydaje się, że są mądrzejsi, światli i kiedyś będą bogaci

Jeśli z autopsji wiesz, to ja Ci powiem, że nie każdy jest takim ateistą jak Ty, słuchaj się mądrzejszych od siebie, czytaj, ucz się, a może kiedyś, jak już dorośniesz spełnisz marzenia o których tu piszesz. Powodzenia, i do zobaczenia na mszy ateistów!
Zgłoś
asior34 2014-02-21, 14:18
@up

to sobie go zaloz, droga wolna
Zgłoś
rimogyz 2014-02-21, 14:21 1
midnightc napisał/a:

1. Płacisz podatki na kościół czy chcesz czy nie.
2. Dzięki Konkordatowi jesteś z automatu katolikiem, tak "bez przymusu"
3. Przepisy KK, które penalizują zachowanie niezgodne z poglądami tego drugiego KK.
4. Utrudnienia w pochówku nie-katolików.
5. Utrudnienia w ściganiu przez polski wymiar sprawiedliwości księży, którzy złamali prawo.
6. Partie/Rządy wyznaniowe, które narzucają społeczeństwu jedną słuszną drogę.
7. Cały kalendarzyk świąt kościelnych, które osłabiają naszą gospodarkę.
itd. lista jest naprawdę długa.
Religia powinna być sprawą indywidualna każdego człowieka, a w Polsce mamy nawet komisję sejmową wymierzoną przeciwko nie katolikom, co jest już samo w sobie złamaniem konstytucji. Przykro mi, ale jeśli uważasz, że nie masz wpychanych poglądów na siłę, to masz klapki na oczach i nie wiesz co się w okół Ciebie dzieje.

Ad. 1. Moje pieniądze, mój problem. Poza tym fundusz kościelny będzie prawdopodobnie zlikwidowany (już trwa proces legislacyjny) - od 2015r. wpłaty będą dobrowolne.
Ad. 2. I co z tego wynika? No to jestem wpisany i niech się cieszą. W obrządkach i tak nie uczestniczę. O apostazję też każdy może wystąpić, co w świetle ostatnich wyroków sądowych będzie jeszcze prostsze.
Ad. 3. Jakie zachowania?
Ad. 4. Jakie utrudnienia? Dla nie-katolików są cmentarze komunalne. Zamawiasz usługę w domu pogrzebowym i masz na to wyjebane.
Ad. 5. Tutaj mowa o problemach instytucjonalnych, które z religią i wierzącymi nie mają nic wspólnego.
Ad. 6. Na razie nikt mi nic nie narzucił. Partie reprezentują (podobno) interes danej grupy społecznej (w tym wypadku wierzących) i póki nie wpierdalają mi się w moje życie bezpośrednio (jak np. w Iranie) to mało mnie obchodzą.
Ad. 7. Kalendarzyk świąt kościelnych - no ok. Ale z drugiej strony masz też święta państwowe itp. Chcesz zapierdalać cały rok bez przerwy?

Komisje sejmowe zazwyczaj są tworzone po to, żeby posłowie znaleźli sobie jakieś zajęcie/zaistnieli w mediach - mnie jak do tej pory nikt nic nie wmuszał, ew. nie musiałem się z tym zgadzać i na tym koniec.
Zgłoś
RavenRR 2014-02-21, 14:23 3
Zarammoth napisał/a:

Starotestamentowcy wyżylali całe kultury w imię boga, wszystko masz napisane w swojej książce, łącznie z pochlebstwami Jahwe - bo tak działa religia, pozwala usprawiedliwiać zło nazywając je dobrem.

Zawsze gdy podaję ten argument, z drugiej strony słyszę, że Biblia jest pełna metafor, to znaczy zupełnie coś innego, blablabla. To ciekawe, że to co im pasuje jest prawdą objawioną, a to co pokazuje, że starotestamentowy Jahwe jest złym i okrutnym bóstwem, określają mianem metafory.
Zgłoś
konował 2014-02-21, 14:53
Poczekajcie jeszcze z 50 lat to zatęsknicie za kościołem i jego ,,co laska''. Jak araby będą wam upierdalać łeb tępa maczeta. W islamie nie ma ateizmu.
Zgłoś
Samudaripen 2014-02-21, 15:18 1
Co to za żydowskie gówno?

-Oskarżony Stanisław Kurwa Cebula proszę wstać
-panie Kurwa Cebulo czy przyznaje się pan do bycia Polakiem
-Tak, ale o co chodzi? To chyba nie przestępstwo!
-hehe-śmieje się sędzina- oczywiście, że jest. Wyrok 50 lat pracy na uprawie szparag
-Hej! Hej! Chwila!- wbiega adwokat- Wysoki sąd pozwoli na przedstawienie mojej wersji
-ależ nie ma się co trudzić Pan Stanisław Kurwa Cebula przyznał się do bycia Polakiem-mówi sędzia
-No tak, ale przecież większość Polaków nie zna nawet całego swojego hymnu narodowego, a z historii wie tylko kiedy była bitwa pod Grunwaldem, Wysoki Sądzie proszę pozwolić mi na zabranie głosu w tej sprawie
-No dobrze posłuchajmy tego pierdolenia-uśmiecha się sędzina
-A więc Panie Kurwa Cebulo, czy jest Pan Polakiem?
-Tak
-Dlaczego?
-Nie wiem może dlatego, że urodziłem się w Polsce i moi rodzice byli Polakami..-odpowiada Stasiu Kurwa Cebula
-Aha, czyli jakby urodził się pan w Izraelu byłby pan izaraelskim żydkiem, a gdyby się pan urodził w Rosji byłby pan Rosjaninem?
-Noo pewnie tak
-Sama pani widzi-mówi adwokat.......

-.- i tak kurwa dalej gówno straszne i jestem ciekaw czemu tylko o katolikach takie chujostwa powstają, a nie np. o żydach, muslimach itp. Poza tym co to za gówniany przykład z tym ,że nie chciała iść do kościoła.. może za niedługo będą filmiki pt. "po co chodzisz do szkoły? Oj nie wiem może dlatego, że mi tak rodzice i rząd każą, ale gdyby nie oni na pewno bym tam nie poszedł"

Widać gimboateiści atakują, a już tak dawno nie było nawracania na ateizm na tym portalu...

Zarammoth napisał/a:

Pytam jeszcze raz, dlaczego do więzień trafia większa część katolików niż w przypadku ateistów, którzy wg. statystyk niezwykle rzadko popełniają zbrodnie?

Ja ci odpowiem bo ateiści mają układy(żeby być "partyjokiem" za komuny trzeba było być ateistą, znaczy nie chodzić do kościoła i być przeciwko niemu).
A tak na serio podaj mi te "statystyki" misiu
Zgłoś
qwerq221 2014-02-21, 15:32
O jeju, ale się posypało wręcz strach tu coś napisać bo zaraz mnie zjedzą... Mam jedno małe pytanko na jaki chuj ktoś w ogóle robi takie gówno? Mnie to ani ziębi ani grzeje... wydaje mi się, że trzeba być lekko upośledzonym aby wciągnąć się w taką dyskusje... ludzie są dziwni czasem błyskają wręcz geniuszem w wyszukiwaniu ironii i pokazują jak bardzo potrafią myśleć krytycznie a zaraz potem wciągają się w idiotyczną dyskusje, która nie prowadzi do niczego. Mógłbym jeszcze dużo na ten temat napisać, ale nie chce się przyczyniać to większego rozgłosu tego kretynizmu.
Zgłoś
Nicram1024 2014-02-21, 16:02 2
Ehhh znowu
Wyciągacie te wszystkie fakty historyczne, wojny religijne, palenie na stosach itd. Ale czy na prawdę ktokolwiek uważa, że bez jakiejkolwiek religii byłoby inaczej? Wojna, czy zabicie kogoś się komuś innemu opłacało i dlatego miały miejsce. Bez religii zmieniłyby się tylko hasła, powody, może osoby to robiące, czy ginące, ale to i tak by się pewnie wydarzyło. Podawanie tego jako argumentu jest głupie. A przeszłość to bardzo dobre miejsce dla historii.

A co do jakże haniebnego ograniczania wolności przez wiarę... Wolność to mrzonka, iluzja, utopia, która nie może się spełnić. A dlaczego? Ktoś musi nami kierować, narzucać nam jakiś tor, którym mamy iść do przodu. Bez tego siedzielibyśmy dalej na drzewie i jedli coś co jeszcze się wije. Albo najzwyczajniej w świecie się pozabijali, bo wcale nie jesteśmy dobrzy z natury. Nic nie jest dobre z natury, bo natura ma na to wyjebane!
Zgłoś
mare30ks 2014-02-21, 16:25 1
Imie_jego_44 napisał/a:

Dokładnie, Katolicy są prześladowani obecnie niemal jak za czasów Nerona! jakby nie to, że rozpropagowaliśmy humanitaryzm to rzucaliby nas lwom na pożarcie!
Dlaczego reszta nas tak nienawidzi? to proste bo jesteśmy lepsi, jesteśmy ponad ich małostkowe spory, ponad ich okaleczoną brakiem Boga mentalność która przyzwala na wszystko, jeśli ktoś jest katolkiem to jest po prostu dobrym człowiekiem który ma zasady i kocha bliźnich.
Dajcie nam po prostu żyć w zgodzie ze swoją wiarą, naprawdę tak wam wadzi, że ktoś nie kopuluje z przypadkowymi ludźmi, nie zdradza żon, nie zabija, nie kradnie, nie oczernia innych, nie jest obojętny na ich losy i pomaga w potrzebie?
Nawet nie zdajecie sobie sprawy jak wiele zawdzięczacie naszej religii i kościołowi, to są tak fundamentalne rzeczy, że każdy wykształcony człowiek powinien je pamiętać i szanować za to te instytucje, nawet jeśli jest słabej wiary.

doskonaly trolling piwo dla tego pana!

You've got to realize you're just the devil just as much as you're God.
Zgłoś
Iron96 2014-02-21, 16:32 3
bobrełę napisał/a:

Tak na prawdę każdy w coś wierzy, nawet wierząc w nic tak naprawdę wierzysz w coś. Nie ma czegoś takiego jak nicość. Nasz umysł ni umie tego pojąć, bo opiera się na logice a sama wizja braku czegokolwiek po śmierci jest nie do wyobrażenia.
[/u]

Nie rozumiem twojego poglądu. To co podałeś wygląda mi na sprzeczność. Niby jesteś ateistą a i tak w coś sam wierzysz. Po drugie nie możesz wiedzieć w co inni wierzą, to stwierdzenie jest po prostu ignoranckie. Jak dla mnie to trudniej wyobraźić sobie wieczność, nieskończoność niż nicość. Logika po prostu mi mówi że jak umrę to świat będzie działął dalej beze mnie, bo w końcu ja jestem tylko odbiorcą rzeczywistości, biologicznym urządzeniem posiadającym samoświadomość, a nie pempkiem wszechświata. Dużo łatwiej mi to zrozumieć niż idee życia wiecznego po śmierci. Ciekawe co bym robił przez wieczność. Nieskończoną ilość czasu.

@Samudaripen
W ogóle co ty porównujesz. Narodowość i wiara to dwie zupełnie inne rzeczy. To pierwsze mówi po prostu o pochodzeniu i nie wiąże się z żadną ideologią i indoktrynacją. Natomiast religia... nie muszę chyba dalej pisać, nie?
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów