18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (1) Soft (8) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:05
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:49
Pan_Marszałek 2013-08-15, 21:46 15
#2.

#3.

#4.

#5.

#6.

#7.

#8.

#9.

#10.

#11.

#12.

#13.

Temat nie ma na celu obrażania kogokolwiek...

Zgłoś
RockyWood 2013-08-15, 21:52 16
mi to wygląda na szwabską propagandę. scenki zacne i co jak co - wymowne no i jak to w propagandzie bywa "tamci są źli a my nie i chuj"

Rock.
Zgłoś
p................a 2013-08-15, 22:16 4
To niemiecka propaganda II wojenna? Spisali się.
Zgłoś
Pan_Marszałek 2013-08-15, 22:20 25
RockyWood napisał/a:

mi to wygląda na szwabską propagandę. scenki zacne i co jak co - wymowne no i jak to w propagandzie bywa "tamci są źli a my nie i chuj"

Obrazki raczej miały na celu ukazanie zbrodni (inaczej się tego nie da nazwać) na narodzie niemieckim. Bombardowanie miast przez aliantów zachodnich spowodowało wielkie straty w ludności cywilnej. Rosjanie też z niemcami się nie patyczkowali. Mordy, gwałty i grabieże były na porządku dziennym. Nie mam zamiaru tłumaczyć niemców za ich zbrodnie, których się dopuścili, ale nie można dawać przyzwolenia na jakiekolwiek przejawy agresji wobec cywilów. Nieważne czy dokonywali ich niemcy, Polacy, rosjanie, francuzi, brytyjczycy czy amerykanie. Powinny być one piętnowane, a zbrodniarze postawieni przed sądem.

Dziękuję za uwagę

Edit:
pietras_ja napisał/a:

To niemiecka propaganda II wojenna? Spisali się.

Autor prac był naocznym światkiem upadku III Rzeszy. Większość swoich wspomnień przelał na powyższe rysunki.

Zgłoś
Adra 2013-08-15, 22:42 16
Zapytajcie swoich dziadków/pradziadków o armię niemiecką i armię radziecką (o to kto był gorszy), myślę, że większość wskaże naszych "braci" i "wyzwolicieli" za gorszą. Niemcy potrafili być bezlitośni, ale przy ruskich to wypadali blado. Jak szła ta czerwona zaraz to trzeba było chować wszystko co ma jakąś wartość, już nie wspominając o kobietach.

Dla mnie najgorsze ścierwo 2 WŚ w kolejności:
1) "Armia" radziecka ("horda" lub "swołocz" to chyba trafniejsze określenia)
2) Armia japońska
3) Armia niemiecka
Zgłoś
dnr 2013-08-15, 23:14 5
Fajne grafiki, i chuj że szwabska propaganda, już ich wolę niż swołocz radziecką.
Zgłoś
RockyWood 2013-08-15, 23:33
ciekawe co będą rysowali ciapaci za parę lat... prócz pół-księżyców ofcorz

Rock.
Zgłoś
ArkaSzatana 2013-08-16, 0:02 7
Za #12 rzesza kutasów w dupę autorowi rysunków.
Zgłoś
Pan_Marszałek 2013-08-16, 1:09 9
Nepritomny napisał/a:

Za #12 rzesza kutasów w dupę autorowi rysunków.

Można powiedzieć, że tak widziała siebie większość polskich dowódców tuż przed i na początku wojny. Warto wspomnieć też, że polska władza zapewniała ludność cywilną, że niemcy tak naprawdę nie mają takiej armii jak mówią, a czołgi, które pokazują na paradach, to atrapy...

Zgłoś
sard 2013-08-16, 1:21
Całkiem fajnie zrobione grafiki oddające klimat.
Zgłoś
Dr0mg 2013-08-16, 9:25
co do ruskich to widziałem LWA którego niemcy zajebali gdzieś z dalekiej ukrainy i zawieźli do berlina, ruscy go zajebali od nich i dowieźli tylko do Złocieńca, a z tamtejszej jednostki zajebali kotłownie i inne sprzęty a czego nie mogli to wysadzili..
Zgłoś
JądroChaosu 2013-08-16, 11:36 2
Łoj bidne niemce, krzywda im się stała!
Jest taka maksyma: volenti non fit iniuria, było nie zaczynać...
Zgłoś
matii914 2013-08-16, 13:41 7
Och jakże Niemiecki naród wycierpiał ola Boga.. serdeczny chuj im w dupę za zbrodnie których sami dokonali. To czego doświadczyli to namiastka tego czego sami dokonali.
Zgłoś
l................x 2013-08-16, 22:02 4
4. Wrocławskie dzieci? Nie sądzę
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów