Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Co jest dobre?Brak praworządności w państwie?Ustawa antyaborcyjna?Czy może teraz podwyżki cen paliw?Bo mam nadzieje, że nie nazywasz dobrymi zmianami dawania 500+ gdzie jest to zbędne i kolejne obietnice pisu, by tylko ponownie ciemnogród zagłosował jak powinien.
Napisałem kurwa jak krowie w rowie "Większość Polaków uważa, że zmiany zaproponowane przez rząd dla niepełnosprawnych są dobre. " a ty mi wyskakujesz z brakiem praworządności, skrobankami i paliwem...
Albo gadamy o czymś albo baw się w pierdolenie o chopinie samemu.
Tutaj nie wiem o co Ci chodzi i tyle.
Wierzę ci.
Nie masz pojęcia ile kosztuje utrzymanie osoby trwale niepełnosprawnej, a to co obecnie otrzymują rodzice to jest kpina. Obecny tzw rząd chciał łaskawie dać pieluchy i opatrunki zamiast pieniędzy. Niestety zapomnieli o tym, że pieluchy są refundowane oraz że nie każdy ich potrzebuje. To klasyczne zagranie mające na celu podzielić środowisko protestujących.
Jest bardzo proste rozwiązanie obecnej sytuacji. Zlikwidować bezsensowne 500+ i zapewnić niepełnosprawnym: pieniądze na utrzymanie, ciągłą rehabilitację, dostęp do turnusów wypoczynkowych i rehabilitacyjnych, dostęp do lekarstw. Proste?
Te dzieci to marionetki? No to idź i poopiekuj się kimś takim przez tydzień. Albo przez 30 lat.
Do innych komentujących: grupą roszczeniową to są górnicy, a nie niepełnosprawni.
Velture, mogę jednoznacznie i bez żadnych wątpliwości stwierdzić, że jesteś skończonym idiotą, któremu mózg wyprała telewizja narodowa. Niestety znam ten protest trochę lepiej niż ty i zapewniam cię, że opozycja nie ma z tym nic wspólnego.
Nie masz pojęcia ile kosztuje utrzymanie osoby trwale niepełnosprawnej, a to co obecnie otrzymują rodzice to jest kpina. Obecny tzw rząd chciał łaskawie dać pieluchy i opatrunki zamiast pieniędzy. Niestety zapomnieli o tym, że pieluchy są refundowane oraz że nie każdy ich potrzebuje. To klasyczne zagranie mające na celu podzielić środowisko protestujących.
Jest bardzo proste rozwiązanie obecnej sytuacji. Zlikwidować bezsensowne 500+ i zapewnić niepełnosprawnym: pieniądze na utrzymanie, ciągłą rehabilitację, dostęp do turnusów wypoczynkowych i rehabilitacyjnych, dostęp do lekarstw. Proste?
Te dzieci to marionetki? No to idź i poopiekuj się kimś takim przez tydzień. Albo przez 30 lat.
Do innych komentujących: grupą roszczeniową to są górnicy, a nie niepełnosprawni.
no i to nie opozycja ciągle przy nich jest i to nie opozycja drukuje im transparenty, koszulki i inne...
Podobno PiS pozwala protestować. W praktyce tylko jak są opozycja... Najchętniej to by na tych ludzi ZOMO albo ormo nasłali jak robił towarzysz prokurator za bolszewi. Tylko przypał bo ich ktoś nagra i nie będzie się dało zatuszować.
Skarbiec podobno peka w szwach, pol mld przelali komuś do Luksemburga, wydają mld na kościół, mln na komisje smoleńska, mln na limuzyny i nagrody, mld dla niepracujacej patologii a nie mają kasy dla ludzi, którzy nie mogą pracować...
A no tak. Ludzie ubeswlasowolni nie głosują więc nie kupią głosów...
PiS to jest rak.
A czemu władzy ludowej przeszkadza transparent? Czego się wstydzą? Protesty biedakow kiepsko wyglądają w mediach gdy się wszystkich przekonuje, że jest dobrobyt, że chuj. I jeszcze ktoś z wizytatorow NATO by zobaczył...
Podobno PiS pozwala protestować. Ale tylko jak są opozycja...
Skarbiec podobno peka w szwach, pol mld przelali komuś do Luksemburga, wydają mld na kościół, mln na komisje smoleńska, mln na limuzyny i nagrody, mld dla niepracujacej patologii a nie mają kasy dla ludzi, którzy nie mogą pracować...
A no tak. Ludzie ubeswlasowolni nie głosują więc nie kupią głosów...
PiS to jest rak.
Bo to jest kurwa pierdolony sejm.
Bo to jest kurwa pierdolony sejm.
Czyli własność publiczna każdego Polaka a nie prywatny folwark PiS.
Miejsce gdzie każdy obywatel powinien moc wejść i obserwować jak władza rządzi.
Uczciwa władza nie odradza się od ludu.
Czyli własność publiczna każdego Polaka a nie prywatny folwark PiS.
Miejsce gdzie każdy obywatel powinien moc wejść i obserwować jak władza rządzi.
Uczciwa władza nie odradza się od ludu.
uczciwa władza... Widział ty kiedykolwiek taką u nas?
Kobieta według prawa ma rodzić ułomne dzieci, ale prawo nie gwarantuje jej kasy na utrzymanie i leczenie.
100% poparcia, dla tych kobiet i nie ważne czy jest to protest polityczny, czy inny, mają racje i chuj.
no i to nie opozycja ciągle przy nich jest i to nie opozycja drukuje im transparenty, koszulki i inne...
Ty na prawdę masz wyprane resztki mózgu. W poprzedniej kadencji też protestowali rodzice osób niepełnosprawnych. Ówczesna opozycja w osobie posła Mularczyka przynosiła im kanapki. Rozmawiał z nimi sam Kaczyński. Ziobro przedstawiał propozycje skąd wziąć pieniądze.
Potrafisz tymi swoimi dwoma zwojami mózgowymi zrozumieć co to jest zagranie polityczne? Każda partia rozgrywa to na swój sposób, czy tego chcemy czy nie. Różnica jest jedna. Poprzedni protest trwał od 19.03 do 04.04 czyli dwa tygodnie. Ten trwa już ponad miesiąc, a rząd spełnia tylko te postulaty, które sam sobie wymyślił.
Poprzedni protest był za PO i to takie media jak TVN (konkretnie Olejnik) nawoływały do jego zakończenia, chociaż protestujący dostali ochłapy.
Dzieci imigrantów mają uczyć się o Bożym Narodzeniu i demokracji albo rodziny stracą zasiłki.
W Danii w dzielnicach miast zamieszkanych przez duże skupiska imigrantów będzie wprowadzone obowiązkowe nauczanie dzieci na temat demokracji, równości i świąt, takich jak Boże Narodzenie – poinformował w poniedziałek rząd tego kraju.
Zmiany zostały zaakceptowane przez wszystkie partie opozycyjne. Zobowiązuje to obcokrajowców do wysyłania dzieci, po ukończeniu roku życia, do ośrodków edukacji, gdzie będą spędzać 25 godzin tygodniowo.
Rodzice mieszkający w rejonach, zwanych oficjalnie gettami, będą musieli obowiązkowo zapisać dzieci na zajęcia, na których uwaga będzie skoncentrowana głównie na nauce języka i wyrabianiu gotowości uczenia się.
Chodzi także o to, by zapoznawać dzieci, głównie muzułmańskie, z duńskimi tradycjami i świętami chrześcijańskimi, w tym z Bożym Narodzeniem i Wielkanocą.
Rząd Danii zapowiedział, że opór rodziców będzie karany odbieraniem zasiłków.
Jest nadzieja
Chyba najbardziej cywilizowana i zarazem bardzo akuteczna metoda w tym całym nowoczesnym zachodnim świecie
Nie z tego źródła czerpałem, ale jestem pozytywnie zdziwiony, że nawet tam o tym napisali.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów