Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Jakoś mamy ogólnodostępną broń czarnoprochową oraz białą (noże, maczety) a nawet cięciwową (łuki) i jakoś nie słychać by w bramach urządzali sobie pojedynki jak na dzikim zachodzie, ludzie nie dźgają się nożami na lewo i prawo i nie strzelają do siebie z łuku. Więc twoja teza jest błędna, nic by nie było z tego co piszesz, nawet jakby prawo nakazywało noszenie przy sobie broni.
Do ostatniego zdania się z Tobą zgadzam, ale jak każdy ma broń to robi się napięta sytuacja jak na tym filmie
Pierwsze strzały to była samoobrona, kolejne to już egzekucja. Typ odjebał coś takiego wiedząc, że jest kamera xD Kurwa debil.
Od wyciągnięcia broni to już nie była samoobrona, i nawet nie chce mi się polemizować na temat czy mu wolno było odjebać go jak psa czy nie, jak dla mnie ten "policjant" to pojebany psychol którego jak nie można skazać na więzienie to koniecznie trzeba mu odebrać zawód i broń. Jest różnica między odpierdoleniem złodzieja o 3 w nocy bo nie wiesz co on tam może mieć za pazuchą w ciemnościach a odjebaniem swojego grubego sąsiada który bronił honoru swojej lochy
To i tak nie upoważnia do wjebania w gościa całego magazynka , pójdzie siedziec na bank.
Upoważnia. Jak chcesz to możesz się płaszczyć przed bandytą i go przepraszać, że żyjesz. Ja nie zamierzam.
[ Dodano: 2024-06-05, 19:40 ]
Od wyciągnięcia broni to już nie była samoobrona, i nawet nie chce mi się polemizować na temat czy mu wolno było odjebać go jak psa czy nie, jak dla mnie ten "policjant" to pojebany psychol którego jak nie można skazać na więzienie to koniecznie trzeba mu odebrać zawód i broń. Jest różnica między odpierdoleniem złodzieja o 3 w nocy bo nie wiesz co on tam może mieć za pazuchą w ciemnościach a odjebaniem swojego grubego sąsiada który bronił honoru swojej lochy
Nie ma żadnej różnicy. Jesteście tymi samymi bandytami i musicie się liczyć z tym, że jak próbujecie kogoś zabić, to sami zginiecie. Im szybciej bedziecie mieć taką świadomość, tym mniej takich sytuacji będzie.
Caly magazynek w ramach samoobrony przed piesciami - sedzia bedzie mial trudna sprawe
Zależy od stanu. Ma prawo na własnym terenie. Ale ciekawym rozprawy.
[ Dodano: 2024-06-06, 02:04 ]
Jeszcze drobna różnica, tutaj policjantowi nic nie było, uchylił się przed ciosem. Nawet próbował przez chwilę oddać. W tej oglądanej przeze mnie sprawie strzelec został powalony przez ofiarę na ziemię. A to był zwykły ziutek.
[ Dodano: 2024-06-06, 02:08 ]
Jeszcze jedna sprawa mi się nasunęła. To zależy na pewno od stanu, ale nawet prawo do uzasadnionej obrony nie jest absolutne. Chyba właśnie w Texasie jest tak, że musisz stać w miejscu. Możesz się cofać, ale nawet kroku nie możesz dać do przodu. Tutaj on najpierw poszedł do gościa, a później to już w ogóle do skoczył. Moim zdaniem, ma przechlapane. I jeszcze ucieczka - potwierdzenie winy.
A gdzie tam, biały mieszkaniec Texasu odjebał Mexa - prognozuję 2 dni robót na rzecz miasta. Toż to ewidentna samoobrona była po uprzednim wtargnięciu na posesję i nieusłuchaniu 3 wezwań do opuszczenia jej... Poza tym czynna napaść z zamiarem bezpośrednim. Nie jestem sędzią ale się z nim solidaryzuję. Może poczyta, chłopina, i będzie mu łatwiej?
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów