Dzięki migającym żaróweczkom na lusterkach, kierowcy Scanii będą przynajmniej wiedzieli kiedy mielą pod kołami jakiegoś szlifierkocyklistę
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
A tymczasem! Pomysł na pasztet z morelami!
Pasztet z suszonymi morelami - PRZYGOTOWANIE:
Karkówkę, schab i słoninę gotujemy z obranymi marchewkami, cebulą, liśćmi laurowymi i zielem angielskim do miękkości. Pozostawiamy do przestygnięcia. Następnie mięso mielimy razem z warzywami i doprawiamy do smaku. Do mięsa dodajemy żółtka. Wątróbkę sparzamy gorącą wodą, mielimy i dodajemy do pasztetu. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli i dodajemy do pasztetu. Wszystko dokładnie mieszamy z pokrojonymi morelami (małą część zostawiamy do przyozdobienia góry pasztetu). Foremki wysmarowujemy masłem i oprószamy bułką tartą. Nakładamy mięso, wyrównujemy powierzchnię i układamy kilka kawałków moreli na wierzchu. Pieczemy 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st (termoobieg). Gotowy pasztet pozostawiamy do ostygnięcia.
Pasztet z suszonymi morelami - PRZYGOTOWANIE:
Karkówkę, schab i słoninę gotujemy z obranymi marchewkami, cebulą, liśćmi laurowymi i zielem angielskim do miękkości. Pozostawiamy do przestygnięcia. Następnie mięso mielimy razem z warzywami i doprawiamy do smaku. Do mięsa dodajemy żółtka. Wątróbkę sparzamy gorącą wodą, mielimy i dodajemy do pasztetu. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli i dodajemy do pasztetu. Wszystko dokładnie mieszamy z pokrojonymi morelami (małą część zostawiamy do przyozdobienia góry pasztetu). Foremki wysmarowujemy masłem i oprószamy bułką tartą. Nakładamy mięso, wyrównujemy powierzchnię i układamy kilka kawałków moreli na wierzchu. Pieczemy 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st (termoobieg). Gotowy pasztet pozostawiamy do ostygnięcia.
No i mozna w pizdu oblisterkować go jak sklep z ubraniami ale czy nie lepiej by było po prostu zostawić normalne lusterka i zamontować kilka kamer? Mozna by było zobaczy nawet co masz pod samochodem.
Ale to musi w nocy wkurwiać...
Następna rzecz do spierdolenia się w pojeździe . Napierdolą takiego chłamu potem się okaże, że przez to gówno jeszcze pojazd nie odpal VICTORIA bezpieczeństwo VICTORIA.
@zxcasdqwe, sądzę, że kamery zbyt by rozpraszały kierowcę. Kiedy masz się skupić na jeździe to potrzebny jest minimalizm.
Z całym szacunkiem dla inżynierów za pracę, ale po chuj?
Jest 1000 innych patentów na to jak usprawnić pracę kierowcy.
Podobny system widziałem w volvo xc 70(jazda testowa) Fajne to i wygodne, a co jeśli kierowca przesiądzie się w pojazd bez tego systemu?Jest pozbawiony odruch patrzenia w lusterko z uwagą ,bo ja w czasie jazdy zacząłem polegać tylko na tym migającym światełku.
Kurwa, wiedziałem, że teraz użytkownicy sadola, to w 90% truckerzy i zaczną komentować.
Rzygać się chce.
Rzygać się chce.
kurt122 napisał/a:
Z całym szacunkiem dla inżynierów za pracę, ale po chuj?
To wymień mi chociaż 438 z nich.
@kustoszpan
Ja w Euro Truck i bez takich bajerów nie miałem żadnego wypadku więc wiem, co to znaczy być kierowcą
Ja w Euro Truck i bez takich bajerów nie miałem żadnego wypadku więc wiem, co to znaczy być kierowcą
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów