18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (5) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 13:03
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2024-11-16, 22:22
Sens wyborów
JaE • 2013-12-06, 18:41
Niestety musi być po angielsku bo inaczej nie miało by sensu:

"Elections are not about choosing between right and left. They are about choosing between right and wrong"
Zgłoś
Wpis zawiera treści oznaczone jako przeznaczone dla dorosłych, kontrowersyjne lub niezweryfikowane
Kliknij tutaj aby wyświetlić wpis

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
mateusos 2013-12-06, 20:13 12
Zgłoś
spiepszaj_dzbanie 2013-12-06, 21:03 2
Dobry, i jaki światowy.
Zgłoś
F................m 2013-12-06, 21:14
Czysta! Dla autora i prawda oczywiście!
Zgłoś
Ptoon 2013-12-06, 21:29 31
To ja się podzielę moim spostrzeżeniem w temacie. Zauważyliście, że słowo prawy w większości języków ma konotacje pozytywna, a lewy jako przeciwieństwo ma zazwyczaj znaczenie negatywne. Prawdopodobnie jest tak dlatego, że od zawsze ok. 85-90% ludzi jest praworęczna bo tak jest zbudowany nasz mózg i tak jakoś przeniknęło to w kulturę i symbolikę. Najbardziej bawi mnie przykłady ubrania wywróconego na lewą stronę - trudno określić kierunki w takim przypadku, tutaj lewa strona znaczy tyle samo co zła strona.

synonimy słowa lewy znalezione w internetach:

fałszywy, udawany, niewiarygodny, nieautentyczny, sztuczny, apokryficzny, oszukany, podrobiony, pozorny, symulowany, samowolny, bezpodstawny, nieprawny, niezgodny z prawem, bandycki, niepraworządny, nieprzepisowy, nieuczciwy, karalny, nielegalny, szemrany, zabroniony, zakazany, bezprawny, wzbroniony, pochodzący z kradzieży, podwędzony, złupiony, śliski, śmierdzący, trefny, podejrzany, skradziony, kradziony, fałszywy, sfałszowany, nielegalny, podrabiany

W takim razie sformułowanie "lewak" powinno być przekleństwem, ale myślę że sadole już to wiedzą i przy pomyślnych wiatrach za 20 lat język ewoluuje i zamiast "ty chuju" można będzie z taką samą siłą obrazić kogoś mówiąc "ty lewaku".
Zgłoś
Luxferrus 2013-12-06, 21:39
@Ptoon
Nadzieja matką głupich, ale każda matka swoje dzieci kocha.
Zgłoś
s................f 2013-12-06, 21:42 16
JaE napisał/a:

Niestety musi być po angielsku bo inaczej nie miało by sensu:

"Elections are not about choosing between right and left. They are about choosing between right and wrong"

A co mi tam, spróbuję:

"Wybory nie są pomiędzy prawicą a lewicą. Wybory są między prawicą a nerwicą"

Zgłoś
preliator 2013-12-06, 22:02 4
Jak taki z ciebie prawiczek to idź zapieprzać 15 godzin dziennie za 5zł/h bez prawa do urlopu, chorobowego, umowy, okresu wypowiedzenia i innych "lewackich" wynalazków.
Zgłoś
rantanplan 2013-12-06, 22:07
@up każda dogodność w pracy ewoluowała z tego że było za mało miejsc pracy a za dużo rąk do pracy i żeby pracownika zatrzymać trzeba było mu pójść na rękę (dać urlop itp) i to akurat naturalnie wychodzi z wolnego rynku. A udogodnienia nakładane z góry są jedynie niedogodnością dla pracownika który by chciał pracować za mniej (nie ma doświadczenia/wiedzy/wykształcenia) ale nie może ich zdobyć ani nie może pracować bo nie powstały zakłady które nie dały rady "lewackim" wynalazkom.
Zgłoś
DoctorRzepa 2013-12-06, 22:12 1
Troszkę mniej poprawnie, ale dosyć blisko oryginału: "W wyborach nie chodzi o wybieranie po między prawem i lewem, ale między prawem i nieprawością". Naciągane mocno.

@EDIT Oczywiście chciałem napisać "pomiędzy", przepraszam za błąd.
Zgłoś
cinelk 2013-12-06, 22:17
@srf, czemu tak delikatnie? między prawicą a kurwicą można rozumieć na więcej sposobów i chyba każdy z nich jest poprawny
Zgłoś
s................f 2013-12-06, 22:36
@up Bo widzisz kurwica kojarzy mi się z paniami negocjowalnego afektu, a te mają zajęcie na wskroś prawicowe- co zarobią, to jest ich i fiskusowi nic do tego ; )

A tak na prawdę to nerwica była moim pierwszym skojarzeniem

@ptoon jest jeden wyraz pochodny od prawicy, który mi kojarzy się dość pejoratywnie: prawiczek
Zgłoś
mare30ks 2013-12-06, 23:13
rantanplan napisał/a:

@up każda dogodność w pracy ewoluowała z tego że było za mało miejsc pracy a za dużo rąk do pracy i żeby pracownika zatrzymać trzeba było mu pójść na rękę (dać urlop itp) i to akurat naturalnie wychodzi z wolnego rynku. A udogodnienia nakładane z góry są jedynie niedogodnością dla pracownika który by chciał pracować za mniej (nie ma doświadczenia/wiedzy/wykształcenia) ale nie może ich zdobyć ani nie może pracować bo nie powstały zakłady które nie dały rady "lewackim" wynalazkom.

gdzie zes te bzdury wyczytal?
ja pierdole, nagle sie okazuje ze 8 godzinny dzien pracy, urlopy etc to zasluga kapitalizmu
Zgłoś
pi73rmaster 2013-12-07, 0:20 1
@up: nie, ale zasługą kapitalizmu jest to, że bez tych płac minimalnych etc. jeden robotnik był w stanie wyżywić wieloosobową rodzinę. Fakt, że teraz mamy niskie PKB i rozwój jest zasługą lewackiej polityki. Nawet nie chce mi się tego dogłębniej tłumaczyć, bo widać żeś debil.
Zgłoś
Loaloa 2013-12-07, 0:52
W Polsce wybór jst pomiędzy "wrong and worse".
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem