Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (3) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 15:41
📌 Wojna domowa w Syrii 2024 Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2024-12-16, 1:00
📌 Konflikt izraelsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2024-12-14, 22:12
Ślepaki jeżdżą parami
xdrt • 2024-12-14, 23:03

Panie władzo jak ja mam jedną ręką pisać esemesa, drugą walić konia i jeszcze na przejścia dla pieszych uważać, no nie da się!!
Środek dnia, pasy, znaki, stojące samochody przed przejściem, co to może oznaczać? - nie wiem
Noż kurwa mać jak w zsrr, nie da się pójść na piechotę do miasta coś załatwić bo cię rozjadą.
Jedyna opcja najebać wszędzie świateł, szlabanów, zapór może wtedy przejście przez ulicę nie będzie bardziej niebezpieczne niż skydiving.
Zmieniono 1 razy Zgłoś
Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
eremce 2024-12-15, 8:02 2
Jako kierowca wprowadziłbym dwie poprawki do przepisu o pierwszeństwie:
1. Tylko odpowiednio widoczny pieszy ma pierwszeństwo (czyli np. Odblaski)
2. Pieszy ma pierwszeństwo tylko i wyłącznie jeśli podniesie rękę do góry.

Za dużo już widziałem wtargniec, z których pewnie bym się wybronił jakbym pierdolnal, ale po co się szlajać po sądach.

Problem pieszych i pedlarzy jest taki, że nigdy w żadnych kursach na prawko nie musieli uczestniczyć, żeby zostać uczestnikami ruchu. Stąd rodza się te wszystkie patologię na drogach.
Zgłoś
BatmanBB 2024-12-15, 8:02 3
WolvX napisał/a:

Sprawdziłem w komentarzach na YT, że to skrzyżowanie jest mega skomplikowane i jest znak ostrzegający... o wypadkach. Projektanci takich rzeczy powinni lądować w więzieniu po pierwszym potrąceniu pieszych / rowerzystów. Nie zwróciłem na to uwagi, ale na początku filmu widać ten znak...

Mega skoplikowane? To może napisać tylko chujowy kierowca, który co najwyżej może na piechotę zapierdalać. Tacy ludzie mają IQ na poziomie pantofelka skoro takie skrzyżowanie przerasta ich możliwości. I tak, codziennie tam jeżdżę więc wiem o czym pisze.
Zgłoś
przewodnik_elektryczny 2024-12-15, 8:30 3
WolvX napisał/a:

Sprawdziłem w komentarzach na YT, że to skrzyżowanie jest mega skomplikowane i jest znak ostrzegający... o wypadkach. Projektanci takich rzeczy powinni lądować w więzieniu po pierwszym potrąceniu pieszych / rowerzystów. Nie zwróciłem na to uwagi, ale na początku filmu widać ten znak...

WolvX napisał/a:

Skrzyżowanie Wrotkowskiej z Diamentową, jest trochę zjebane ale bez przesady. Tutaj ewidentnie zapierdalał bo mu się tak podobało, wina kierowcy bezsprzeczna
Zgłoś
metyoo 2024-12-15, 9:51
co moje oczy widzą?! przytomny pieszy!
Zgłoś
gdfgdf 2024-12-15, 9:55
gejki jakieś jechały, chcieli wziąźć go na 2 baciuchy skursywyny gejki wyposzczone
Zgłoś
szubiennica2 2024-12-15, 11:03 2
Was naprawdę boli tak chwila, żeby zwolnić przed przejściem? XD
Zgłoś
Optimex 2024-12-15, 12:32 2
Jako kierowca i pieszy powiem tylko tyle :

1. Nie hamuje się jak popierdoleniec w ostatniej chwili przed przejściem żeby za wszelką cenę przepuścić pieszego.
2. Nie wpierdala się na pasy prosto pod samochód zanim przed nimi nie zatrzyma.

Dwa proste punkty gwarantujące bezpieczeństwo w tak kurwa w chuj trudnym dla naszego narodu przejściu przez ulicę na drugą stronę...........
Zgłoś
Policeman 2024-12-15, 14:19 1
Proszę, oto wreszcie dobry przykład, że przepisy o wyprzedzaniu auta na przejściu dla pieszych są jednak dobrze wprowadzone, oczywiście 90% takich przejść dobrze widać z każdej strony i to czepianie się, ale akurat jest trochę przejść, gdzie ten manewr to igranie z losem - bardziej czyimś, ale ostatecznie też własnym.
Nieważne czy niebieski hamował gwałtownie czy nie, tym się różni samochód ze sprawnymi hamulcami, od samochodu, który przechodzi badania techniczne za 50 zł w dowodzie gdzieś kurwa na wsi.
Zgłoś
elim 2024-12-15, 15:25
Tutaj pieszy wykazał się dobry zachowaniem na przejściu obserwując auta które nie tylko się zatrzymały ale także te które są za nimi, nie raz się zdarza że auto nie wyhamuje i wali w to co się zatrzymało, dlatego dobrze jest obserwować też te pojazdy które są z tymi zatrzymującymi się.
Zgłoś
xdrt 2024-12-15, 15:58
CzerstWybut napisał/a:

Ale ty pierdolisz jak typowy janusz bez samochodu.
Komu sie nie zdarzylo w życiu nie zauważyć pieszego wpierdalającego sie na przejście?
Znam goscia co troluje kierowców po tym jak wprowadzili przepisy świętej krowy dla pieszych. Mimo ze nie ma pieszego to na dwupasmowej se zwalnia przed pasami a czasem aż sie prawie zatrzymuje. Z kilkanascie razy dostał ubezpieczenie za wjazd w dupe jego samochodu. Raz sie chwalił że ktos pierdolnął przy nim pieszego bo celowo mimo ze widzial pieszego to nie zwalnial i pod koniec mocno zachamowal przed przejsciem. Ma to w chuju bo jak wymyslili pojebany przepis to niech piesi giną.
Dzieki takim entuzjastom twojego typu piesi nie myslą nad własnym zdrowiem tylko wpierdalają się pod samochody bo ich prawo chroni.
Zrobili przepisy gdzie cześć z tego jest zwyczajnie martwa bo tekst o tym ze pieszy powinien sie upewnic przed wejsciem na jezdnie ma sie nijak do przepisu ze ma bezwzględne pierwszeństwo.
Nie szkoda mi niektorych ludzi przy takich wypadkach bo nawet kurwa nie upewniają się czy moga bezpiecznie przejść.
Mi nie raz w zyciu zdarzylo sie ze przechodzac przez przejscie ktoś mnie nie zauważyl i nie mam pretensji do tego kogoś bo ja tylko wychyliłem łeb np z za autobusu który stał na przystanku, albo przez zachod slońca zimowa porą gdzie w cieniu mogli mnie nie widzieć, ale żyje bo mam w dupie to ze mam pierwszeństwo i traktuje przejscie dla pieszych tak samo jak 20 lat temu.

No to znajomy nie robi nic ponad to co wynika z przepisów
Cytat:

Art. 26. o ruchu drog. - Prawo o ruchu drogowym
Kierujący pojazdem, zbliżając się do przejścia dla pieszych, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność, zmniejszyć prędkość tak, aby nie narazić na ...

Rozumiem, że przed stopem, strzałką, żółtym światłem, też nie trzeba się zatrzymywać? Z ciekawości pytam.
Zgłoś
Sonal 2024-12-15, 16:20 1
xdrt napisał/a:

W Będzinie jest jedno takie rondo, że można wjechać pod ten sam tramwaj 3 razy xD..

"Nerka: nie jest rondem w rozumieniu ustawy PoRD. Na żadnym wjeździe nie ma C-12.
Zgłoś
CzerstWybut 2024-12-15, 16:21
xdrt napisał/a:

No to znajomy nie robi nic ponad to co wynika z przepisów
Rozumiem, że przed stopem, strzałką, żółtym światłem, też nie trzeba się zatrzymywać? Z ciekawości pytam.

Jeżeli ty przejście dla pieszych porównujesz do znaku stop to nic tylko czekac aż dla takich dzbanów twojego pokroju wymyslą przepis obowiązkowego zatrzymywania sie przed każdym przejsciem dla pieszych pomimo ze nikogo na nim nie ma. To chyba mokry sen każdego pedalarza co?

Wnioskuje z tego jak ty tak bronisz zjebanych przepisów to na bank nie jeździsz samochodem.

[ Dodano 2024-12-15, 16:37 ]

I powiedz mi kurwa ze te przepisy tworzyli tacy mądrzy ludzie jak ty @xdrt:
Zgłoś
KlasycznyWojtek 2024-12-15, 18:51
Efekt zjebanych przepisów
Zgłoś
Pawehan 2024-12-15, 19:05 1
Wyścig na 1/4 mili był Punto 1.1 w gazie
Zgłoś
xdrt 2024-12-15, 19:40
CzerstWybut napisał/a:

Jeżeli ty przejście dla pieszych porównujesz do znaku stop to nic tylko czekac aż dla takich dzbanów twojego pokroju wymyslą przepis obowiązkowego zatrzymywania sie przed każdym przejsciem dla pieszych pomimo ze nikogo na nim nie ma. To chyba mokry sen każdego pedalarza co?
Wnioskuje z tego jak ty tak bronisz zjebanych przepisów to na bank nie jeździsz samochodem.
I powiedz mi kurwa ze te przepisy tworzyli tacy mądrzy ludzie jak ty @:

Ale ja nic nie bronię.
Jak nie zamierzasz przestrzegać przepisów to zamontuj go pro na dashcam będzie lepszy materiał na harda.
A i nie jeździj po mojej wiosce, żeby mi matki, siostry, etc. nie przejechać.

Ale właśnie o to chodzi jak nie widać całego przejścia bo coś zasłania to trzeba założyć, że będzie trzeba się zatrzymać tak jakby był tam stop.
Ale w Polsce strach nawet na Stopie stanąć bo zaraz trąbią z tyłu xD

Dlaczego w Madrycie mogę sobie założyć klapki na oczy i przejść całe miasto na czerwonym i nikt na mnie nawet nie zatrąbi, a w Mińsku na zielonym strach przejść...
Ja bym jednak równał do Madrytu niż do Mińska.
Dowalą w końcu tempo 30 na całe centrum i się skończy rumakowanie.

Jeszcze żeby pałowanie na przejściach cokolwiek dało, zaoszczędzi się 5 sekund, a potem stoi 55 sekund zamiast 50 sekund na kolejnych światłach.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem