Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:32
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 3:27
Służba zdrowia w PL
Ekutemua • 2017-04-05, 19:56
Tak przy okazji porównywania służby zdrowia w różnych państwach tj. jej prędkości działania itd nasunęła mi się pewna myśl

W Polsce w momencie otrzymania terminu na operacje/zabieg/wizyte/cokolwiek często sie zdarzy, że ów lekarz, z którym bedziemy mieli do czynienia jeszcze nie skończył studiow, tudzież nawet ich nie zaczął
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
mygyry 2017-04-05, 20:02 2
W Polsce wychodzą z założenia, że lepiej zjebać leczenie i stracić pracownika na rynku pracy oraz płacić mu rentę, niż szybko zapobiec rozwojowi choroby i postawić człowieka na nogi... Ale po chuj się ma NFZ przejmować co tam później w ZUS'ie wymyślą...
Zgłoś
S.T.U_Cummins 2017-04-05, 20:29 10
I tak w Polsce w porównaniu np z Skandynawią mamy bardzo dobrze funkcjonującą służbę zdrowia. Ale co tam, cebula to tylko narzekać potrafi...
Zgłoś
Moby_Dick 2017-04-05, 20:38 11
W skrócie
Zgłoś
doopa 2017-04-05, 20:51 5
rozwiązanie - trzeba się leczyć prywatnie
więc po kiego chuja wszyscy odprowadzamy ZuS?
Zgłoś
S.T.U_Cummins 2017-04-05, 22:30 2
@Up. np jak potrzebował chemio terapii.
Zgłoś
igorektgk 2017-04-05, 22:54 4
Jak się nie podoba w publicznej placówce to zawsze można udać się do prywatnej.W czym kurwa problem? Służba zdrowia nie jest wcale u nas taka zła.
Zgłoś
pepinio71 2017-04-05, 22:55 7
W takim przypadku polecam zrobić dzieciaka posłać na studia ,będzie szybciej i taniej
Zgłoś
lapps 2017-04-06, 0:16 4
igorektgk napisał/a:

Jak się nie podoba w publicznej placówce to zawsze można udać się do prywatnej.W czym kurwa problem?

w tym, ze za publiczna i tak musisz placic, a jak pojdziesz do prywatnej to placisz conajmniej 2gi raz za to samo...
Zgłoś
L................a 2017-04-06, 0:21 2
Może i służbę zdrowia w cebulandii macie niezbyt rychliwą, ale za to kolumny rządowe najszybsze.
Zgłoś
igorektgk 2017-04-06, 2:59 2
Loaloa napisał/a:

Może i służbę zdrowia w cebulandii macie niezbyt rychliwą, ale za to kolumny rządowe najszybsze.

Jesteś już nudny z tym swoim nieudolnym trollowaniem.
Zgłoś
Noside 2017-04-06, 7:25 1
Dzięki temu innowacyjnemu systemowi jesteśmy krajem, w którym wiemy jakich fachowców mamy szkolić i już mamy dla nich zlecenia! =]
Zgłoś
Curvatura 2017-04-06, 7:36 2
Publiczna służba zdrowia ma jeden plus, tak jak ktoś wyżej pisał. Jak dopierdoli cię rak, to nie płacisz za chemię, a to leczenie idzie czasem w setki tysięcy złotych. Jest wolno, ale jest. Poza tym żaden z was na etatach nie widział nawet tej kasy którą płaci na NFZ i nawet nie wie ile ona wynosi. Inna sprawa z podwójnym płaceniemskładki zdrowotnej, przez osoby które prowadzą własną działalność + etat. To jest dyskusyjne. I jeszcze dodatkowo mamy strasznie rozpasioną administracje w szpitalach, zwykle ledwie połowa pracowników to biały personel, a reszta przerzuca papiery.
Zgłoś
nowynick 2017-04-06, 8:19 3
ostatnio słyszałem o terminie operacji 2033... w tym przypadku przyszły lekarz może mieć w tym roku pierwszą komunię
Zgłoś
Wiewór 2017-04-06, 8:38 4
Dziadostwo w służbie zdrowia będzie dopóki będzie ona państwowa. Ale komuszki i nieudacznicy życiowi na słowa "prywatna służba zdrowia" srają pod siebie ze strachu. Co to będzie jak człowiek będzie musiał wziąć swoje życie we własne ręce i za ubezpieczenie i wizyty lekarskie trzeba będzie płacić.
Państwowa służba zdrowia jest dobra dla większości Polaków bo ci nieporadni życiowo ludzie muszą mieć nad sobą państwo socjalne, które prowadzi ich za rączkę bo ich własne życie ich kurwa przerasta. Taka jest prawda.
A ja nie chcę płacić na ZUS. Sam chcę wybierać gdzie się leczę, ubezpieczam i jak oszczędzam na emeryturę. Mój prawodawca płaci miesięcznie na mnie ubezpieczenia wypadkowego kilkaset złotych. W PZU jestem ubezpieczony za 50zł na takie kwoty, że zusowskie formularze nie przewidują nawet tyle miejsca na zera.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem