18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (3) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:32
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 3:27

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
BryanK 2013-12-27, 13:48 12
szacun dla typa który przyspawał tą drabinkę
Zgłoś
FatboyFat 2013-12-27, 13:57
Zamiast bananowego go pro zabrałbym szelki (które za śmieszne pieniądze można wypożyczyc w zakopcu) i bez srania w gacie podszedł do tej drabinki i uniknął realnego ryzyka odpadnięcia od ściany.
Zgłoś
lufnik1946 2013-12-27, 14:00
FatboyFat napisał/a:

Zamiast bananowego go pro zabrałbym szelki (które za śmieszne pieniądze można wypożyczyc w zakopcu) i bez srania w gacie podszedł do tej drabinki i uniknął realnego ryzyka odpadnięcia od ściany.

Szelki, pro uprząż i inne zabezpieczenia nie wchodzą w grę. Za dużo z tym kłopotu, a po drugie szlak nie jest przystosowany do stosowania zabezpieczeń. Po za tym jak by każdy idący tym szlakiem chciał stosować zabezpieczenie, to w sezonie były by tam większe kolejki niż na Kasprowy.
Zgłoś
mateee1990 2013-12-27, 14:01 6
Shavot napisał/a:

Hahahah. Profesjonalny sprzęt. Rękawice treningowe, dżinsowe spodnie i adidaski.

Potem się kurwa dziwą, że matoły giną w górach.

Lepiej w górach w adidaskach niż przed kompem z 20 kilową nadwagą i spoconymi pachami
Zgłoś
trampolina 2013-12-27, 14:06 1
Po drabince to tam żadna sztuka wejść/zejść. Gdyby był tam tylko łańcuch to by było coś
Zgłoś
zbyszko z lublina 2013-12-27, 14:07
byłem na granatach (końcówka Orlej), jak widziałem ludzi na krawędzi (np 13 latka) nie trzymając się niczego to kurwa nogi mi się uginały i chciałem spierdalać na dół
Zgłoś
clean_east_wood 2013-12-27, 14:26
tak sobie myślę " Kto kurwa zamontował tam drabinę ? " " Jak to zrobił ? "
Zgłoś
RLTW 2013-12-27, 14:48 5
@up
Cytat:

tak sobie myślę " Kto kurwa zamontował tam drabinę ? " " Jak to zrobił ? "

Sadolowa gimbaza leci z pomocą.
Cytat:

Szlak został wytrasowany w latach 1903–1906 nakładami Towarzystwa Tatrzańskiego i wielkiego miłośnika Tatr, księdza Walentego Gadowskiego, któremu pomagali Jakub Gąsienica Wawrytko, Klemens Bachleda i kilku innych górali.

Jeżeli chodzi o montowanie drabin - tak naprawdę dla doświadczonego taternika czy alpinisty to nic trudnego. W miejscu, w którym koleś na filmiku wchodzi na drabinkę (lub trochę wyżej dla ułatwienia pracy) prawdopodobnie zamontowali punkt asekuracyjny, przez który przewleczono linę. Do obu końców "przywiązali się" dwaj wspinacze. Jeden opuścił drugiego do miejsca, w którym miała być zamocowana drabina (albo łańcuch - technika jest ta sama). Następnie wciągnięto podzieloną na kawałki drabinę przy użyciu liny pomocniczej. Wiszący swobodnie wspinacz wywiercił otwory i umieścił drabinę na miejscu. Na początku XX wieku ze względów technologicznych trudniejsze było raczej samo wiercenie otworów i zabezpieczenie drabiny niż wejście tam. Oczywiście nie ujmuje to budowniczym, którzy i tak musieli mieć jajca ze stali :p
Zgłoś
w................5 2013-12-27, 14:54
Byłem, polecam Drabinka spoko. Złożona z 3 części, każda lata na boki, pod Tobą przepaść 200m+ także jest pewna adrenalina. Moment mimo, że widowiskowy to myślę, że są bardziej niebezpieczne fragmenty Orlej, choćby Kozie Czuby, zwłaszcza jak jest tłok.
Zgłoś
Shavot 2013-12-27, 14:57 2
lufnik1946 napisał/a:

W dzisiejszych czasach liczy się tylko moda. To co masz na sobie czyni Cię profesjonalistą bądź wieśniakiem, nie ważne jest to że masz chęci, pasje i czerpiesz z tego przyjemność, ale to że masz spodnie za 50zł a nie za 500 z dodatkową kieszenią na tyłku i obszytymi kolanami. Na tego typu wycieczki trzeba się odpowiednio ubrać, ale nie przesadzajmy. To że nie mamy odpowiedniego ubioru to nie znaczy że nie możemy przejść takiej trasy. Odpowiednie spodnie i rękawiczki nie uratują nam życia, a jedynie zwiększają komfort. Także jeśli macie chęci to pakujcie plecak i w drogę!

Nie chodzi mi o to żeby każdy miał od razu pełny sprzęt do trekking u za 10 tys. złotych...
Wystarczy sobie sprawić porządne buty do 300 zł. Spokojnie można coś kupić do takiej kasy. Usztywniona kostka to podstawa.
Reszta jak spodnie, kurtki, bielizna itd to raczej rzeczy do poprawienia komfortu dla profesjonalistów i napaleńców.

mateee1990 napisał/a:

Lepiej w górach w adidaskach niż przed kompem z 20 kilową nadwagą i spoconymi pachami

Nie wiem czy to o Tobie czy o kimś z Twoich znajomych bo na pewno nie o mnie. Jak nie pojadę na szlak chociaż raz w miesiącu to nie istnieje.

Nie czepiam się tego, że paczka kumpli poszła w góry, tylko trzeba myśleć o tym, że jak sobie kostkę taki kacap skręci to kto go na dół zniesie? Trzeba myśleć.
Zgłoś
D_DIESEL 2013-12-27, 15:05
Latem to jest chuj! Byłem zimą, ale zdjęć nie mam, bo srałem w gacie.
Zgłoś
wolfik990 2013-12-27, 15:11
Ktoś idzie ze mną tam do góry na litra?
Zgłoś
WorekZJajami 2013-12-27, 15:20 3
Byłem! Najlepszy szlak w Tatrach. Nie polecam rodzinom z dziećmi (widzieliśmy kilka rodzin zawracających - adidaski, krótkie spodenki, małe dzieci). Trasa zajebista, szczególnie pierwszy raz. Draginka to takie miejsce "sztandarowe" ale jest kilka innych równie ciekawych, gdzie praktycznie trzeba utrzymać się na samych rękach bo nie ma podparcia pod nogi Polecam. No i kilka zdjęć:

Zgłoś
kitarp 2013-12-27, 15:49

POLECAM !!
Zgłoś
303 2013-12-27, 16:06
Ja pierdole nie wszedłbym, zesrałem się w zbroje jak grałem w Tomb Raider i było trzeba wejść ma maszt radiowy
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem