Ps. Do działu "polityka" się to nie nadaje, nie ma zbędnego pierdolenia a chodzi o ten jakże dobry żart
Ps. Do działu "polityka" się to nie nadaje, nie ma zbędnego pierdolenia a chodzi o ten jakże dobry żart
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
przyklad? korwin: jak wylaczymy zus i podatki, to pracodawcy wiecej rzuca pracownikom. jestes z kurvix, ze w to wierzysz? na pewno nie z polski.
Idąc twoim tokiem myślenia - a czy podwyższanie podatków (w tym ZUSu) powoduje realny wzrost wynagrodzeń? Dziwna rzecz, ale wszyscy za chlebem uciekają właśnie tam, gdzie podatki są niższe i jakoś nie obawiają się przy tym niższych płac. To właśnie tłumaczy "zmywak w UK", bo tam za ten zmywak można żyć tak, jakby tu się było co najmniej kierownikiem w firmie.
Zresztą.. pracodawca może nie podwyższy wypłat, ale to jest i tak bez większego znaczenia, bo spadną ceny towarów lub usług, jakie wykonuje - by być konkurencyjnym na rynku. Po co ci większe wynagrodzenie, gdy wszystko do okoła tanieje w oczach?
W odwrotnym kierunku podatki tylko rosną, ceny rosną, a ty zarabiasz tyle samo - a nawet coraz mniej, biorąc pod uwagę ceny na półkach + inflację.
@up pitolisz ziomus. gdzie powiedzialem, ze wzrost podatkow wiaze sie ze wzrostem plac? pracodawca daje tyle, ile musi. w anglii wlasnie tyle przez socjalistyczne prawo - nikt nie wynagradzalby polskich wszy na takim poziomie, gdyby tylko bylo to legalne. a dlaczego mialyby spasc ceny? jakby nikt nie chcial kupowac po cenie, to zaczeliby eksportowac. nosilibysmy dumne znamie chin europy
Czyli wg ciebie jest dobrze i nic zmieniać nie trzeba tak?
Pensje są na odpowiednim poziomie, ceny towarów i usług adekwatne do zarobków itd.?
Moim skromnym zdaniem to ty pierdolisz jak potłuczony.
@up dobrze nie jest, ale jesli korwin dorwie sie do wladzy, to doszczetnie spierdoli to, co solidarnosc zepsula az nadto.
Ty to już poważnie powienieś się isć leczyć.
W ogóle wiesz o czym Korwin mówi?
Czy tylko znasz urywki z TVN'u?
Jak na razie to PO/PiS i sp. z.o.o rozkurwiają ten kraj a ty siędopierdalasz do gościa który od 40 lat mówi to samo mimo że jest to nie popularne bo nie chce kraść.
Wkurwiają mnie takie osoby jak ty.
@szajba mowi to samo i robi to samo. jak byl poslem, tez to robil, choc mial szanse by cos zrobic.
Czy ty wiesz ile on był posłem?
Chyba z historią na bakier jesteś a się wypowiadasz.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów