1917-2017 - Zakłady Mechaniczne "Tarnów" świętują 100 lat.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 20:49
🔥
Są jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie
- teraz popularne
Zimne piwko !
Jedyne jakie są w tym kraju polskie zakłady to z kumplem o flaszkę.
Już bez przesady, kilka dużych firm zostało jak np. Lotos, PKN Orlen, bydgoska Pesa, nie jestem pewny czy Newag to też 100% polski kapitał ale fakt faktem, że większość tych ładnych przeszklonych budynków przy ekspresówkach to kapitał niemiecki i francuski.
Na chuj to reklamują jak i tak nie mogę sobie tego kupić i trzymać w domu?
Zimne piwo za Tarnow, moje miasto pewnie i tak nikogo to nie obchodzi, ale i tak chcialem sie podzielic
Fajne te wojska obrony terytorialnej.
Antoś M. masz piwko
Antoś M. masz piwko
Fajny ten sprzęt od 2:09. Normalnie jak z jakiegoś filmu o Mechach
Mam nadzieję, że wykorzystają czas popytu na rynku zbrojeniowym i zainwestują zyski w rozwój nowego i własnego typu uzbrojenia. Na razie jest to tylko produkcja na licencjach, oraz opychanie Wojsku Polskiemu kalibru 23 mm (z braku alternatyw, oraz dobrych znajomości).
Gdyby nie złodziejskie reprywatyzacje, rozkradanie po 89 i stronniczość moglibyśmy mieć w większości znakomity polski sprzęt rodzimej myśli technicznej wielokrotnie przewyższający obecne poradzieckie zamienniki i pseudoeuropejsko-amerykańskie złomy na licencjach.
Dlatego tak mnie to boli że żyję w takich czasach a nie innych.. mniej złodziejskich, gdzie nie ma aż takiej korupcji czy kolesiostwa. Czuje się jak malutki robaczek który nic nie znaczy, dosłownie. Jeszcze jak patrzę z jaką łatwością taki Silva morduje drugiego człowieka, czy Ahmed podcina gardło niewiernemu, czuje się jeszcze mniej znaczący, utożsamiając się z tymi ludźmi w pewien sposób dopada mnie dół. Kim my kurwa jesteśmy na tym świecie ? Mam do końca życia zapierdalać dla jakiejś zagranicznej firmy za 3 tysie i być wdzięczny patrząc jak nasz rząd okrada dasz kraj ? Wiem że tak jest wszędzie, no ale.. kiedyś będzie koniec tego życiowego gowna ? Po chuj to wszystko ? Żeby być czyimś wyrobnikiem ?
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów