Z tego co wiem ja, to nie jest żaden ateista, tylko "znawca" między innymi Islamu. Program lubi dyskutować na tematy wiary, ale jest wycelowany na wiarę chrześcijańską (w sensie, że chrześcijański jest). Zresztą, pojawiali się już panowie na forum. To tutaj jest takim samym szach matem dla kreacjonistki, jak i dla nich. Toż to ten sam bóg, tyle, że z dinozaurami problem jest
Łot, logika...
A nie, mamy wolną wolę, to nie boga wina, że mamy grzech pierdoloworodny...
...I am not as think as you wasted I am...Mam nadzieję, że kiedyś w przyszłości gdy z mojego ścierwa nie zostanie już nic to ludzie jednak zaczną skłaniać się ku pełnej akceptacji nauki i nie szukać "niewidzialnej boskiej interwencji" żeby usprawiedliwić coś czego nie rozumieją na obecną chwilę.
A się kurewka zdziwiła, skoro bóg stworzył wszystko to jest dobrem oraz złem. Chyba jej zwoje w mózgu nie zaskoczyły i nie potrafiła zinterpretować prostych logicznych argumentów
Trochę płytkie myślenie... Ktoś kiedyś powiedział, że nie ma zła, jest tylko brak dobra, podobnie jak z ciemnością. Nie ma zjawiska ciemności, jest tylko brak światła.
Fakt że robią na tej wierze biznes, czasem jakieś pojebane zasady chcą wprowadzać. Ale trzeba przyznać żę to spokojna religia, w której głównie się mówi a nie działa i co najważniejsze polega raczej na wybaczaniu a nie mordowaniu (mówię o obecnych czasach). Cwaniakują ateiści bo wiedzą tylko co najwyżej popierdolą i się po wkurwiają na nich.
Akurat w tym filmiku trafili na jakaś ciotę to się im mordy ucieszyły.
Weźcie się kura pajace za islam chyba że macie za cienkie dupki do tego.
Ta chujogłowa pierdolonych część ateistów jest chyba zbyt tępa aby zrozumieć wiarę. Kurwa chyba chodzi o to w chrześcijaństwie żeby wierzyć w coś czego nie można zobaczyć. To jest fundament tej wiary, no nie?
Fakt że robią na tej wierze biznes, czasem jakieś pojebane zasady chcą wprowadzać. Ale trzeba przyznać żę to spokojna religia, w której głównie się mówi a nie działa i co najważniejsze polega raczej na wybaczaniu a nie mordowaniu (mówię o obecnych czasach). Cwaniakują ateiści bo wiedzą tylko co najwyżej popierdolą i się po wkurwiają na nich.
Akurat w tym filmiku trafili na jakaś ciotę to się im mordy ucieszyły.
Weźcie się kura pajace za islam chyba że macie za cienkie dupki do tego.
W normalnych, zdrowych okolicznościach osoba wierząca w niewidzialne istoty jest uważana za chorą psychicznie. Fundamentem wiary zawsze była władza, dlatego to nie wierni ustalają zasady tylko ci którzy na tym korzystają. To są takie banały, że wstyd tego nie wiedzieć.
Z góry dziękuję.
@EDIT
Nie trzeba, wszedłem na yt z napisami. Wybaczcie.
Ok, podejrzewam, że poszedłeś po opisie filmiku pisząc swój opis.
Z tego co wiem ja, to nie jest żaden ateista, tylko "znawca" między innymi Islamu. Program lubi dyskutować na tematy wiary, ale jest wycelowany na wiarę chrześcijańską (w sensie, że chrześcijański jest). Zresztą, pojawiali się już panowie na forum. To tutaj jest takim samym szach matem dla kreacjonistki, jak i dla nich. Toż to ten sam bóg, tyle, że z dinozaurami problem jest
Łot, logika...
A nie, mamy wolną wolę, to nie boga wina, że mamy grzech pierdoloworodny...
Gówno prawda. Program nazywa sie The Atheist Experience a prowadzący Matt Dillahunty systematycznie występuje w debatach jako ateista i antyteista.
A tak a marginesie:
Słowa Jana Pawła II z 1996 roku: „Nowe zdobycze nauki każą nam uznać, że teoria ewolucji jest czymś więcej niż hipotezą”. Krytykują też przedstawicieli „fideistycznego kreacjonizmu, którzy interpretują dosłownie biblijne opowiadanie o stworzeniu świata (...) i na tej podstawie kwestionują nauczanie o ewolucji w szkole”. Uznają też, że „fundamentalistyczny kreacjonizm nie jest zgodny z nauką katolicką”.
Więc nie wyznawała religii rzymsko-katolickiej. A kreacjoniści, to nie jest sekta jakaś? Czy tam marginalny Kościółek?
Edit: Kreacjonizm w dalszym ciągu jest oficjalnym stanowiskiem, tylko odrobine zmienionym. Zamiast "bóg stworzył świat w kilka dni" mówią, że bóg stworzył ludzi przez ewolucje. Czy jest to kreacjonizm fundamentalny nie ma znaczenia w stosunku do tego argumentu.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów