Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (5) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 8:57
📌 Wojna domowa w Syrii 2024 Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2024-12-16, 1:00
📌 Konflikt izraelsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 4:10
Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
alucard321 2024-12-20, 18:09 5
radek225 napisał/a:

W ogromnym uproszczeniu - w ciągu dnia możesz jechać 9 godzin, a pracować 13h. 2x w tygodniu możesz jechać 10h i 3x w tygodniu czas pracy wynosić może 15h. Po autostradzie w świetle prawa jechać możesz z prędkością 80km/h. Większość ciężarówek ma kaganiec fabrycznie na 85km/h, ale sporo ciężarówke jedzie powyżej 85km/h. Przy 91 km/h ciężarówka sygnalizuje, że przekraczasz prędkość. 80km/h jadą przeważnie pizdy albo kierowcy z ADRami typu paliwo lotnicze, benzyna, diesel. większość jedzie 85-90km/h. Mając czas jazdy 10h i jadąc przepisowo 80km/h kierowca ciężarówki jest o 90 kilometrów w plecy, czyli jest w plecy o 1h i 20 minut jazdy. W tygodniu daje to: 7*90+180(wynikające z 2 dni po 10h jazdy). Nie wyprzedzając, tylko jadąc przepisowo tygodniowo jesteś w plecy o 810 km. Jest to cały dzień jazdy pod warunkiem, że jedziesz na odcięciu bez korków, czyli całą noc i wczesnym rankiem. Dlatego wyprzedałem, wyprzedzam i wyprzedzać będę swoim TIRem , a jak w osobówkach macie jakiś problem to mam rozwiązanie. Załóżcie przełomowy biznes jak Inpost w 2007, PayPala w 2002, stwórzcie konkurencję dla Bitcoina, prostą i wciągającą grę jak Minecraft, albo bądźcie tym 1 z 16.000.0000 szczęśliwcóc, co wygrają ze 30 milionów w lotka. Jak już będziecie milionerami albo miliarderami, kupcie sobie samoloty i wtedy będzie pierdolić butloszczochów w TIRach oraz zjebów robiących korki przy wypadkach "bo on chciał tylko popatrzeć".

A ja mam taką radę dla wszystkich tirowcow. Traktujcie i szanujcie innych na drodze tak samo jak chcielibyście być traktowani, to przestaniecie być nazywani butloszczochami, brudasami, kurwiarzami, polmózgami itp.
Zgłoś
dziobakbryndza 2024-12-20, 18:53 1
nxyyy napisał/a:

Jak mylisz jednostki czasu i odległości, to lepiej jeździj hulajnogą, przynajmniej może kiedyś jakiś nowy materiał będzie na stronę.
Bo wyprzedzając to możesz zaoszczędzić czas a nie przejechaną odległość.

Tak piwniczaku. Jeżeli jestem w stanie jechać 82km/h bo takie miałem ograniczenie w aucie i jadę na pusto więc taka prędkość to nie problem. Następnie jadę za kimś 55 min 60km/h bo mam zakaz wyprzedzania a on ze względu na teren i ładunek szybciej nie jest w stanie pojechać. Następnie zakaz się kończy teren robi się płaski i on również może jechać 80 km/h. Robię wszystko, aby go wyprzedzić bo wiem że za pół godziny znowu będzie mnie hamował. I w ciągu 5 minut go wyprzedziłem. To teraz panie mądry ile średnio km/h w ciągu godziny byłem ograniczony przez wolniejszą ciężarówkę.
Zgłoś
Kriski 2024-12-20, 18:57 2
Hajzenberg napisał/a:

Oj biedaku, a powiedz mi co robisz z tym zaoszczędzonym czasem czyli 10 minutami? Aaa pewno pucujesz pod domem auto na raty xd

Dość czasu żeby pomyśleć, który z "kolegów" będzie przyszłym ojcem jego dzieci.
Zgłoś
213213 2024-12-20, 19:08 1
Hajzenberg napisał/a:

Oj biedaku, a powiedz mi co robisz z tym zaoszczędzonym czasem czyli 10 minutami? Aaa pewno pucujesz pod domem auto na raty xd

ty chuju!, jest odwrotnie! przecież licząc całą trasę przejazdu takiego tira, to on takim wyprzedzaniem nie marnuje czasu jednej osobówce, tylko setkom, więc nie 10 minut, tylko dziesiątki godzin zmarnowane, bo tirówkarz musi zaoszczędzić januszowi właśnie te 10 minut.

domagam się przeprosin!

[ Dodano: 2024-12-20, 19:09 ]
oraz sprostowania w gazecie wyborczej!
Zgłoś
Hajzenberg 2024-12-20, 19:24
alucard321 napisał/a:

A ja mam taką radę dla wszystkich tirowcow. Traktujcie i szanujcie innych na drodze tak samo jak chcielibyście być traktowani, to przestaniecie być nazywani butloszczochami, brudasami, kurwiarzami, polmózgami itp.

Kierowca wykonuje ten zawód tak samo jak każdy inny pracujący człowiek, każdemu się śpieszy, nie tylko kierowcom osobówek (nie jestem kierowcą ciężarówki)

[ Dodano 2024-12-20, 19:25 ]
213213 napisał/a:

ty chuju!, jest odwrotnie! przecież licząc całą trasę przejazdu takiego tira, to on takim wyprzedzaniem nie marnuje czasu jednej osobówce, tylko setkom, więc nie 10 minut, tylko dziesiątki godzin zmarnowane, bo tirówkarz musi zaoszczędzić januszowi właśnie te 10 minut.
domagam się przeprosin!
oraz sprostowania w gazecie wyborczej!

Pierwsze dwa słowa to możesz we wtorek ojcu przy stole wigilijnym powiedzieć frajerzyno
Zgłoś
tars 2024-12-20, 19:26 3
dziobakbryndza napisał/a:

Powiem tak. Jeżeli pojedziesz z kimś w trasę ciężarówką na tydzień czy dwa to dopiero wtedy zorientujesz się jakie głupoty piszesz. Jeździłem ok roku. Ten typ pracy mi po prostu nie odpowiadał. W podwójnej obsadzie, czyli jazda 20 godzin jazdy ( po ok 10 godzin na głowę) gdy zaczynałem pracę i wahałem się wyprzedzać i po kilku miesiącach gdy nabrałem wprawy i wyprzedzałem to różnica wynosiła nawet do 250km różnicy na korzyść wyprzedzania. A dlaczego tak się działo to zachęcam do wyjazdu w trasę i wtedy wszystko będzie jasne.

Bardzo łatwo udowodnić, że nie ja głupoty piszę, a ty. 250km/20h daje 12,5km na godzinę jazdy. Żeby tyle zyskać, musiałbyś mieć ŚREDNIĄ prędkość o tyle większą niż gdybyś jechał bez wyprzedzania. Ile te wolniejsze ciężarówki jadą? 85km/h? Tyle pewnie jedzie większość i z taką prędkością byś jechał gdybyś wyprzedzał sporadycznie tylko te najwolniejsze. 85+12,5=97,5km/h = twoja wymagana średnia. Czyli musiałbyś pruć dobrze ponad setkę żeby mieć średnią 97,5. Tyle nie jedzie żaden TIR po europejskich drogach. CND
Zgłoś
213213 2024-12-20, 19:29
Hajzenberg napisał/a:

Kierowca wykonuje ten zawód tak samo jak każdy inny pracujący człowiek, każdemu się śpieszy, nie tylko kierowcom osobówek (nie jestem kierowcą ciężarówki)
Pierwsze dwa słowa to możesz we wtorek ojcu przy stole wigilijnym powiedzieć frajerzyno

masz 30 dni urzędowych na sprostowanie, i zasłanianie się kobiecą wrażliwością na sadolu w niczym ci nie pomoże, chłystku.
Zgłoś
dziobakbryndza 2024-12-20, 19:48 1
tars napisał/a:

Bardzo łatwo udowodnić, że nie ja głupoty piszę, a ty. 250km/20h daje 12,5km na godzinę jazdy. Żeby tyle zyskać, musiałbyś mieć ŚREDNIĄ prędkość o tyle większą niż gdybyś jechał bez wyprzedzania. Ile te wolniejsze ciężarówki jadą? 85km/h? Tyle pewnie jedzie większość i z taką prędkością byś jechał gdybyś wyprzedzał sporadycznie tylko te najwolniejsze. 85+12,5=97,5km/h = twoja wymagana średnia. Czyli musiałbyś pruć dobrze ponad setkę żeby mieć średnią 97,5. Tyle nie jedzie żaden TIR po europejskich drogach. CND

Podstawowy twój błąd jest taki, że zakładasz, że ciężarówki jeżdżą tak jak osobówki tj. Utrzymują tà samą prędkość pod górkę i z górki. Tak nie jest. Na tej samej drodze jedna pojedzie 30km/h a inna nawet taki sam model z tej samej firmy pojedzie 90 bo wiezie styropian.Ale na płaskim terenie pojadą obie 90. I teraz niech ta że styropianem jedzie za tą załadowaną i nie wyprzedza. O to w tym głównie chodzi. W Polsce może tego tak nie widać bo teren płaski ale na zachodzie już nie. Dodaj di tego że spóźnienie się w okolicach Paryża o 15 minut powoduje, że kierowcy kończą pracę o godzinę szybciej bo nie są w stanie przejechać przez miasto. I 15 minut powoduje 1.15 godz. To co przedstawisz to teoria nie praktyka. Jest wiele innych rzeczy których jako laicy nie zdjęcie sobie sprawy.
Zgłoś
cocktajl 2024-12-20, 19:50 4
Jebcie się kurwa wszyscy na ryj! Wy jebane parówy w tirach i wy jebane parówy w osobówkach i wy jebane pedalarze i jeszcze bardziej skurwiale hulajnogi. Ha tfu wam wszystkim i chuj na grób!

Przez was nie chce mi sie jezdzic samochodem bo każdy kurwa jeden chuj chce być pierwszy. Ja...ja ...ja kurwa wybierz mnie!
Do roboty chodze juz na pieszo i omijam ulice chodząc po parkach bo nie chce was kurwy jedne oglądać.

Człowiek nawet w kolejce po karpia się wpierdala. Dzisiaj w sklepie tak samo wjebala mi sie spasiona pizda w 10 cm zostawionego luzu między koszykami. I dłubie w nosie. Nosz ja pierdole.

A dzieje się tak bo człowiek z natury jest pojebany a ludzi dobrej woli...jest kurwa prawie wcale.

End.
Zgłoś
tars 2024-12-20, 20:16 1

Podstawowy twój błąd jest taki, że zakładasz, że ciężarówki jeżdżą tak jak osobówki tj. Utrzymują tà samą prędkość pod górkę i z górki. Tak nie jest. Na tej samej drodze jedna pojedzie 30km/h a inna nawet taki sam model z tej samej firmy pojedzie 90 bo wiezie styropian.Ale na płaskim terenie pojadą obie 90. I teraz niech ta że styropianem jedzie za tą załadowaną i nie wyprzedza. O to w tym głównie chodzi. W Polsce może tego tak nie widać bo teren płaski ale na zachodzie już nie. Dodaj di tego że spóźnienie się w okolicach Paryża o 15 minut powoduje, że kierowcy kończą pracę o godzinę szybciej bo nie są w stanie przejechać przez miasto. I 15 minut powoduje 1.15 godz. To co przedstawisz to teoria nie praktyka. Jest wiele innych rzeczy których jako laicy nie zdjęcie sobie sprawy.

Ale mówimy o jeździ po drogach szybkiego ruchu, a nie krętych górskich. Ciężarówki wyprzedzają się na płaskim, a nie tylko na rzadkich stromych odcinkach. Nota bene - tam gdzie jest naprawdę stromo, to często jest dodany dodatkowy pas właśnie dla tych wolniejszych ciężarówek. Tak czy inaczej, nie wierzę w 250km zysku z powodu wyprzedzania w dzień jazdy.
Zgłoś
Yolanda 2024-12-20, 20:29 4
tomnbb napisał/a:

Żebyś w podwójnej obsadzie zrobił dziennie o 250 km wiecej to musiałbyś jechać o 12.5km/h szybciej niż pozostali (przez całe 20 godzin). Zakładając, że jechałbyś na odcince to zrobisz około 1800km - żeby tak jechać przez 20godzin non stop to musiałbyś mieć niebywałe szczęście i warunki w trasie. Jeśli taką różnice zrobiłbyś na krótszej trasie to różnica prędkości między Tobą a wyprzedzanymi autami byłaby jeszcze wieksza więc wyprzedzanie byłoby szybsze. My tu piszemy o debilach biorących się za wyprzedzanie mając 5 km/h przewagi

Nie spodziewaj się, że zrozumie, szczając do butli a potem to pijąc albo biorąc prysznic w tym.
Zgłoś
dziobakbryndza 2024-12-20, 20:53 1
tars napisał/a:

Ale mówimy o jeździ po drogach szybkiego ruchu, a nie krętych górskich. Ciężarówki wyprzedzają się na płaskim, a nie tylko na rzadkich stromych odcinkach. Nota bene - tam gdzie jest naprawdę stromo, to często jest dodany dodatkowy pas właśnie dla tych wolniejszych ciężarówek. Tak czy inaczej, nie wierzę w 250km zysku z powodu wyprzedzania w dzień jazdy.

Nie do końca masz rację. Na drogach szybkiego ruchu auta osobowe rozwijają duże prędkości ale ciężarowe często mają ciężko. Pasy dla powolniaków... Dobra dam ci mój przykład. Sprawdź na mapie. Miejscowość Padborg w Danii. Moja stała trasa do Hiszpanii. Standardowo załadunek kończył się o godz 1 w nocy. Sytuacja dwóch doświadczonych kierowców. 1w nocy wyjazd, 7 rano mijamy zagłębie, 13 Paryż później 500km do Bordeaux (czy jak to się pisało) i później ile się da w kierunku Hiszpanii. Zaznaczam, że my się zmienialiśmy co 3 godziny. Sytuacja 2. Jestem niedoświadczony i w sumie unikałem wyprzedzania a ta trasa w sumie jest prosta. 1 w nocy wyjazd. Zagłębie już opóźnione i już zaczynają się poranne korki bo autostrady są obwodnicami w tym rejonie. Efekt domina. Paryż już bliżej 15 i znowu wolniej. Dojeżdżamy do Bordeaux i nie decydujemy się przejechać przez miasto bo braknie nam czasu. Kończymy pracę o 21. Następny dzień zaczynamy od przejazdu przez Bordeaux. Rano o wiele większy ruch na obwodnicy więc znowu domino.
Zgłoś
Hajzenberg 2024-12-20, 20:59
213213 napisał/a:

masz 30 dni urzędowych na sprostowanie, i zasłanianie się kobiecą wrażliwością na sadolu w niczym ci nie pomoże, chłystku.

Sprostować to mogę ci parchatą mordę
Zgłoś
pipa-z-bułą 2024-12-20, 21:43 1
Geniusze po LO mat-fiz opanowali wątek, wielce wykształceni w obliczeniach, dziwne nieco, że tirami powożą, miast być programistami czy chirurgami...
Zgłoś
nxyyy 2024-12-20, 21:44

Tak piwniczaku. Jeżeli jestem w stanie jechać 82km/h bo takie miałem ograniczenie w aucie i jadę na pusto więc taka prędkość to nie problem. Następnie jadę za kimś 55 min 60km/h bo mam zakaz wyprzedzania a on ze względu na teren i ładunek szybciej nie jest w stanie pojechać. Następnie zakaz się kończy teren robi się płaski i on również może jechać 80 km/h. Robię wszystko, aby go wyprzedzić bo wiem że za pół godziny znowu będzie mnie hamował. I w ciągu 5 minut go wyprzedziłem. To teraz panie mądry ile średnio km/h w ciągu godziny byłem ograniczony przez wolniejszą ciężarówkę.

Napisałeś, że zaoszczędziłeś 250 kilometrów wyprzedzając.

A jeżeli chodziło Ci o to że przejechałeś w tym samym okresie czasu o 250 kilometrów więcej, to jest to mało prawdopodobne

Może z 25 km
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem