18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:


Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:


Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (12) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 17:34
📌 Konflikt izraelsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2024-12-24, 20:19
Szama dla sadoli
G................y • 2012-07-03, 9:03
Na życzenie...

Przepis na pizze własnej roboty

Mąka 450 Puszysta, tortowa - 2 szklanki
1/3 drożdzy hirondalla
3/4 szklanki / kubka wody - ciepłej nie gorącej co by nie zabić drożdzy
1/2 koncetratu pomidorowego
pół kieliszka octu
cukier
sól
pieprz
Bazylia
oregano
czosnek
temp. pieczenia 250 st.

dodatki - kto co lubi - wędlina, ser, papryka, salami - wg. gustu

Ciasto:
Do kubka wrzucić drożdze, dodać łyżeczkę cukru wymieszać i odstawić na 20 minut. Po 20 minutach do miski wsypać mąkę przesianą przez sitko aby napowietrzyć, dodać drożdze wymieszać. dodawać mąki aby ciasto odchodziło od ręki. Ciasto odstawić na godzine do wyrośnięcia, przykryć miskę szmatką.

Sos
Koncetrat na patelnie dodać bazylie oregano czosnek i ocet, zagtować na patelni całość.

Na blaszce rozłozyć ciasto wysmarować olejem i wstawić na 4 min do piekarnika, żeby urosło wyjąć. Nałożyć składniki i wstawić na 12 min, po 5-6 min obrócić blaszkę o 180 stopni, co by wypiekła się równo pizza z każdej strony.

Efekty :

Zgłoś
Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Avatar
Szczam_na_Zakrystii 2013-10-05, 18:14 6
Tematem przewodnim będzie karkóweczka duszona w warzywach

Składniki:

1kg karkówki
1 łyżka stołowa soli
1 łyżka stołowa pieprzu
1 łyżka stołowa majeranku
1 łyżka stołowa musztardy (najlepiej delikatesowej/łagodnej)
1 mała łyżeczka kolendry
2-3 listki laurowe
5-15 ziaren ziela angielskiego (jak kto woli)

2-4 ząbki czosnku
1/4 selera
1 marchewka
1 konkretnej wielkości cebula
olej/oliwa z oliwek/smalec (do pokropienia oliwa do smażenia najlepiej smalec)

No to lecimy:

Tutaj mamy potrzebne składniki, mięsko oczywiście najpierw dokładnie myjemy!





pierwsza czynność, obieramy i szatkujemy czosnek (trzeć nie polecam ale jak kto woli) czosnek najlepiej sie obiera gdy go przydusimy ręką/nożem wtedy skórka idealnie schodzi





Następnie wcieramy czosnek w mięsiwko z każdej strony



Następnie mięsko obsypujemy solą oraz pieprzem z każdej strony, ale tak co by na łyżce coś zostało (pozostałą sól oraz pieprz dodajemy do warzyw)



Następnie dodajemy kolendre wciskając ją w mięso!
Oraz obsypujemy majerankiem.





Następnie trzemy warzywa na wiórki, cebulę kroimy i mieszamy razem dodając pozostały nam pieprz i sól



Następnie tymi warzywami dokładnie obkładamy mięsko z każdej strony



Następnie skrapiamy oliwą i wpierdalamy na noc do lodówki (można ten czas skrócić do 2h ale to nie będzie ten sam efekt)



Na dzień następny zaczynamy od oczyszczenia mięsa z warzyw (bez zbędnej przesady)



I wpierdalamy na BARDZO gorący tłuszcz i obsmażamy z każdej strony



Kiedy mięsko obsmażymy, wkładamy je do garnka w którym będziemy go dusić a pozostałe warzywa wkładamy na patelnie na której smażyło się mięsko i również obsmażamy (chwilke)



Następnie wszystko przekładamy do garnka gdzie jest mięsko



Zalewamy do 1/3 wysokości wodą (przegotowaną ale zimną!) dodajemy listki laurowe oraz ziele angielskie przykrywamy i odpalamy gaz



I czekamy aż sie woda zagotuje, gdy jużsie zagotowała skręcamy palnik na minimum i idziemy oglądać sadola na najbliższe 4-5h

Po 4-5h powinno to wyglądać tak:



Mięsko odkładamy na osobny talerz a z sosu wyciągamy listki i kulki




Następnie bierzemy łyżkę musztardy, dodajemy do sosu (jak ktoś woli to dodatkowo można zagęścić mąką) i blenderem wszystko ładnie rozpierdalamy na jednolity sos



Jak by ktoś nie wiedział to zagęszczamy mąką która dodajemy do ciepłej wody w szklance/sosu (nigdy nie wsypywać bezpośrednio do sosu!) i mieszamy po czym dopiero wlewamy!

No i ogólnie to Tadam gotowe




Jakość zdjęć niestety chujowa za co przepraszam no i kolorystyka nie zachwyca (chuj wie czemu) ale zapewniam że w smaku to mięsko jest majstersztyk i dosłownie rozpływa się w ustach!
Smacznego!
Zgłoś
Avatar
Nap_Limak 2013-10-05, 18:18 4
Ja jebam, ta karkówka wygląda, jakby posypana była kiepami xD
Zgłoś
Avatar
Szczam_na_Zakrystii 2013-10-05, 18:25
Kurwa zdjecia chujowe, na zywo wyglada zajebiscie
Zgłoś
Avatar
~Vuko 2013-10-05, 19:28
Gordą, masz jakiś fajny przepis na w miarę szybkie danie z rybki albo jakiś może makaron? :3
Zgłoś
Avatar
R................Q 2013-10-06, 3:31
Vuko napisał/a:

Gordą, masz jakiś fajny przepis na w miarę szybkie danie z rybki albo jakiś może makaron? :3



Kup filet z ryby, wrzuć na patelnię, usmaż i żryj.
Zgłoś
Avatar
Szczam_na_Zakrystii 2013-10-06, 23:19
Vuko napisał/a:

Gordą, masz jakiś fajny przepis na w miarę szybkie danie z rybki albo jakiś może makaron? :3



Kup sobie Limande obsyp solą, pieprzem obtocz w mące i wpierdol na głęboki tłuszcz Gwarantowana zajebista rybka
Zgłoś
Avatar
G................y 2013-10-06, 23:20
Vuko napisał/a:

Gordą, masz jakiś fajny przepis na w miarę szybkie danie z rybki albo jakiś może makaron? :3



tak mam szybkie - filet z ryby taki mrożony jak chcesz
1 jajko
mąka
bułka tarta
pieprz
sól
masło klarowane lub olej

zmrożony filet zostawić w tem. pokojowej na 20 min obtoczyć w mące jajku, bułce, jajko,smażyć aż zrobi się złocisty - ogień nie ma być duży bo spali się panierka.

Podawać z koleslavem lub burakami na słodko / zimo lub ciepło wraz z ziemniakami pure ( ziemniaki ugotować, ugnieść dodać 1łyżkę masła i 2-3 łyzki mleka wszystko nadal ugnieść następnie wymieszać łyzką na gładką mase )

NA BOGATO :

Filet z łososia -
oliwa z oliwek
łosoś
pieprz
sól

filet z łososia ze SKÓRĄ!!!!!!!! po jednej stronie
obsypać pieprzem i solą
patelnia z oliwą kładzie się OD STRONY SKÓRY NA 4-5 min
przewracamy ( BARDZO DELIAKTNIE ) tutaj 2 min MAX

Szpinak - kostki podlać 3 łyżkami mleka, ma się rozpuscić bo bedziesz miał pewnie mrożony ( jak liscie to obgtować w wodzie przez 2 min ) dodać czosnek, pieprz i łyżkę cukru ( możesz zrobić zasmażkę z mąki w oddzielnym naczyniu ) szpinak ma się zredukować - nie ma być płynny !!!!!!!!!!

( zasmażka ) - masło na patelnie 1 duża łyżka 1 łyżka mąki
ma to się zezłocić i przekładasz do szpianku.

Podanie ( wersja ze szpinakiem )
nakładasz szpinak ( tak jak napisałem ma być w stanie stałym, nie płynnym ) nakładasz na to skórą do dołu łososia. przyozdabiasz czym sobie tam uważasz
Zgłoś
Avatar
Moby_Dick 2013-10-06, 23:21
Vuko napisał/a:

Gordą, masz jakiś fajny przepis na w miarę szybkie danie z rybki albo jakiś może makaron? :3





Szybciej się nie da
Zgłoś
Avatar
Ęmi 2013-10-07, 0:00
Kroimy rybkę (najlepiej solę) na kosteczkę tam 2x2 cm.
Kroimy pora. Smażymy rybkę (można w mące obtoczyć, można nie). Dodajemy na patelnię pora. Dusimy. Gotujemy ryż. Bierzemy gęsty jogurt, kroimy do niego oliwki i czosnek.

Ciepka rybno-porowa, ryż i polewamy to dipem.

A no i wpiedalamy (sól i pieprz wg uznania)
Zgłoś
Avatar
Kaśka 2013-10-18, 17:12 11
Łopatka al'a gyros

Składniki:
pół kilo łopatki
ryż
oliwa z oliwek
majonez
jogurt naturalny
czosnek około 4 ząbków
przyprawa do kebaba z Kamisa (osobiście uważam że jest najlepsza)
czosnek kolorowy
pieprz,sól
suszone zioła (oregano bazylia tymianek)

Kroimy łopatkę w paseczki, wciepujemy do miski polewamy oliwą, ciepiemy przyprawy, ja dałam przyprawę do kebaba oraz czosnek kolorowy

Wkładamy do lodówki na około godzinkę, następnie smażymy bez użycia tłuszczu!


Gdy mięsko zrobi się ladnie przypieczone, podlewamy je ciepłą gotowaną wodą, to sprawi że będzie kruche, soczyste ale również ładnie podpieczone
Gdy mięsko ładnie nam pyrka, gotujemy wodę na ryż, ja wrzucam do wody curry, oraz czosnek kolorowy, wtedy jest ładny żółty ryż.

Zabieramy się za sos czosnkowy, łyżkę majonezu oraz kubek jogurtu wlewamy na miskę, dodajemy 3 ząbki czosnku, sól, pieprz,bazylie, oregano, rozmaryn.

Mieszamy i do lodówki celem "przegryzienia" się
paczymy na ryż, gdy doszedł rozgrzewamy na patelni masełko rzucamy ząbek lub dwa lub 18 czosnku, wciepujey ryż i podsmażamy mieszając WIDELCEM! co by nam się ciapa nie zrobiła

Mamy juz ten etap za sobą, więc możemy jeść!

Smacznego!!!
Aha, nie zapomnijcie posolić ryżu, ja zapomniałam
Zgłoś
Avatar
G................y 2013-10-18, 17:44
zapisane do ulubionych
Zgłoś
Avatar
g................t 2013-10-20, 15:31 3
Kanapka z grillowanym kurczakiem i sosem jogurtowym:

Zdjęć nie budiet bo wszystko zjadłem Danie na szybko:

0,5kg kurczaka (najlepiej polędwiczki)
Bułki do hamburgerów
Oliwa z oliwek
Przyprawa do gyrosa (polecam taką od ciapatych, ale zwykła kupna z kamisa też się nada)
Tymianek, bazylia, estragon, oregano, pieprz cayenne
Sałata lodowa
Pomidor/ogórek/biała cebula - kto co lubi

Sos:
Jogurt grecki
Ząbek czosnku
Ogórek zielony

Wkładamy do miski kurczaka, dodajemy ok 2 łyżki oliwy. Wsypujemy przyprawy i rzecz jasna mieszamy wszystko - najlepiej dłońmi. Włączamy patelkę grillową, nacieramy lekko oliwą i czekamy aż się mocno rozgrzeje. Następnie grillujemy kurczaka, ok 5 minut na każdej stronie.
Mniej więcej w połowie czasu smażenia naszego gdaczącego niegdyś przyjaciela, odpalamy drugą patelnię i podgrzewamy bułki (przekrojone wcześniej w połowie) aż się delikatnie zarumienią - tutaj nie używamy tłuszczu.

Przygotowanie sosu:
Na tarce ścieramy ogóra (nie, nie tego w gaciach tylko takie zielone warzywo) posypujemy lekko solą, żeby puścił wodę. Po 3 minutach nad zlewem wyciskamy resztki wody ze startego ogórka i taką zieloną zmiażdżoną papkę dorzucamy do jogurtu. Wciskamy przez praskę ząbek czosnku i mieszamy. Sos gotowy.

Teraz gdy mamy już wszystkie składniki:
Popieczony spód buły smarujemy lekko sosem, kładziemy na tym porwaną na strzępy sałatę, następnie clue programu czyli kurczaczek a na wierzch według upodobanie jeszcze trochę sosu, warzywa, łzy niemowląt, kto co lubi mówiąc szczerze. Przykrywamy wierzchem bułki, lekko przyduszamy i proszę.

Koszt: ~13zł za 5 bułasów więc nawet studenci (po) socjologii mogą sobie na to pozwolić.

Proszę, tak mniej więcej to wygląda:


Zgłoś
Avatar
G................y 2013-10-21, 20:33 1
Cytat:

Przygotowanie sosu:
Na tarce ścieramy ogóra (nie, nie tego w gaciach tylko takie zielone warzywo) posypujemy lekko solą, żeby puścił wodę. Po 3 minutach nad zlewem wyciskamy resztki wody ze startego ogórka i taką zieloną zmiażdżoną papkę dorzucamy do jogurtu. Wciskamy przez praskę ząbek czosnku i mieszamy. Sos gotowy.



zrobiłbym to pod tatziki ale wyglada apetycznie i kupił bułki z ziarnem w piekarni są tansze i smaczniejsze
Zgłoś
Avatar
g................t 2013-10-21, 20:52
@gordon Miałem promocję w lidlu. 2.99 za 6 buł to dobra cena. A do tzatzików daję zawsze fetę, trochę pieprzu i koperek ale jakoś ten sos bardziej mi podchodzi.
Zgłoś
Avatar
~Vuko 2013-10-21, 21:36
osz wy chuje od 2h łażę po domu i nie wiem co wpierdalać a tu takie smaki nachodzą

Optowałbym za propozycją Gordąna z cacykami, aczkolwiek spróbuje i tak i tak
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

  Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem