18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:


Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:


Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:27
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:19
Szama dla sadoli
G................y • 2012-07-03, 9:03
Na życzenie...

Przepis na pizze własnej roboty

Mąka 450 Puszysta, tortowa - 2 szklanki
1/3 drożdzy hirondalla
3/4 szklanki / kubka wody - ciepłej nie gorącej co by nie zabić drożdzy
1/2 koncetratu pomidorowego
pół kieliszka octu
cukier
sól
pieprz
Bazylia
oregano
czosnek
temp. pieczenia 250 st.

dodatki - kto co lubi - wędlina, ser, papryka, salami - wg. gustu

Ciasto:
Do kubka wrzucić drożdze, dodać łyżeczkę cukru wymieszać i odstawić na 20 minut. Po 20 minutach do miski wsypać mąkę przesianą przez sitko aby napowietrzyć, dodać drożdze wymieszać. dodawać mąki aby ciasto odchodziło od ręki. Ciasto odstawić na godzine do wyrośnięcia, przykryć miskę szmatką.

Sos
Koncetrat na patelnie dodać bazylie oregano czosnek i ocet, zagtować na patelni całość.

Na blaszce rozłozyć ciasto wysmarować olejem i wstawić na 4 min do piekarnika, żeby urosło wyjąć. Nałożyć składniki i wstawić na 12 min, po 5-6 min obrócić blaszkę o 180 stopni, co by wypiekła się równo pizza z każdej strony.

Efekty :

Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Avatar
bezimienny90 2013-10-21, 22:34 1
Gordon, spróbuj zrobić kiedyś pizzę na bazie ciasta z wodą i mlekiem 50/50. Ciasto wg mnie wychodzi świetne i lepszego domowego nie jadłem
Zgłoś
Avatar
L................a 2013-10-27, 19:49 5
Pieczone jabłka:

Składniki:
4 jabłka jakie tam chcecie
miód (miałam lipowy)
rodzynki
orzechy ( dałam włoskie i brazylijskie)
kardamon, cynamon i inne korzenne przyprawy (skorzystałam z jakiejś przyprawy do piernika z anyżem i goździkami)
aromat rumowy

Jabłka umyć, przekroić na 1/3 wysokości, wydrążyć gniazdo nasienne, wysmarować niewielką ilością aromatu rumowego, miodem, posypać przyprawami, napełnić rodzynkami i posiekanymi orzechami. Dodać miodu, miodu i znowu miodu. Wstawić do piekarnika, piec w temp.180st.C jakieś 20-30minut. Najlepiej co jakiś czas spojrzeć na piekarnikowy kanał i pilnować, żeby jabłka nie pękły i nie wypłynie sok na zewnątrz.
Wyłożyć na talerze i wpierdzielać.

Zgłoś
Avatar
Moby_Dick 2013-10-28, 22:33 4
Przepis jakbym czytał erotyk "wydrążyć gniazdo nasienne, wysmarować, napełnić rodzynkami, Dodać miodu, miodu i znowu miodu, spojrzeć na kanał, pilnować, żeby nie pękły i nie wypłynie sok na zewnątrz" Nie dość, że zgłodniałem, to jeszcze mi stoi
Zgłoś
Avatar
Szczam_na_Zakrystii 2013-10-31, 18:44 5
No to teraz Krokiety z mięsem, pieczarkami i kapustą

Składniki:
Mięso wieprzowe (zmielone)
Kapusta po żydowsku
Pieczarki
Cebula
Mleko
Jajka
Bułka tarta
Wafle
Barszcz czerwony (jak zrobić na końcu)
Najsampierw gotujemy kapustę kiszoną wrzucamy 2 listki laurowe kilka kulek ziela angielskiego pieprz sól, kminek i gotujemy. Standardzik.

Następnie:
Pieczarki bardzo drobno siekamy podobnie cebule i wpierdalamy razem na patelnie oczywiście na patelni wcześniej musi się znaleźć olej . Przyprawiamy pieprzem (nie żałować) i solą. Obsmażamy i kiedy mamy już ładnie zarumienioną cebulkę wrzucamy tam nasze mięso i wszystko razem mieszamy i smażymy.

Wygląda to tak:
[img]


Wersja finalna wygląda tak:
Ma być sypkie i najważniejsze smaczne (nie kombinować nic z vegetami i innymi chujstwami pieprz i sól w zupełności wystarczają)


Następnie zajmujemy się wcześniej ugotowaną kapustą.
Bierzemy konkretnej wielkości cebulę (im więcej tym lepiej tylko z głową) albo kilka i kroimy w drobną kosteczkę.



Wkładamy na patelnie cebule, przyprawiamy (sól pieprz) i zalewamy olejem (dosyć sporo) i rumienimy.


Kiedy się nam zarumieni wrzucamy naszą kapustę i smażymy.
Ja preferuje na dużym ogniu ciągle mieszając wręcz ją delikatnie przypalając.



Efekt finalny:



Następnie można zrobić na dwa sposoby:
1) Zrobić krokiety z samym mięsem na przemian z krokietami z samą kapustą
2) tak jak ja to robię wymieszać mięsa z kapustą (tylko nie w stosunku 50/50 a powiedzmy 70 (mięso) 30 (kapusta).



No więc farsz mamy gotowy czas zająć sie waflami.
(Oczywiście jak ktoś woli może to zrobić w naleśnikach ale z waflami smakują nawet lepiej a po drugie oszczędzamy sobie czasu na robienie naleśników)

A więc do dzieła:

Bierzemy wafle i kroimy je na mniejsze kostki (1/4 wafla)
I namaczamy je mlekiem (jak ktoś ma pędzelek to lepiej ja używam waty)

No i czekamy aż zmięknie (tylko nie przesadzać bo potem tego nie zawiniecie a rozpadnie sięw rękach) w między czasie można nakładać farsz



No i zawijamy następnie panierujemy (jajko, bułka tarta jak schabowego)


No i na patelnie.
Upieczone wygląda tak:


Teraz Barszcz czerwony:
(Baza jak na rosół)
Boczek wędzony (jeden albo dwa plastry, może też być skóra która jest na dole)
Wołowinka pokrojona(nie dużo)
3-4 buraki
Marchewka
Seler
Pietruszka(korzeń)
Cebula przypalona na ogniu
czosnek
kwasek cytrynowy na koniec jeśli barszcz jest za słodki
Wszystko wiadomo do gara i gotujemy zero filozofii.

A tak wygląda kuchnia podczas produkcji


No i mały bonus:



SMACZNEGO!
Zgłoś
Avatar
Bl3s 2013-10-31, 21:32
Akurat w gotowaniu barszczu jest pewna filozofia, bo barszcz, a właściwie jeszcze nie barszcz a wywar należy zagotować i zmniejszyć ogień, bo jak w trakcie gotowania temperatura będzie zbyt wysoka to całkowicie straci kolor. Oczywiście można sobie później pomóc jakimś kwasem( ocet, sok z cytryny itp) lub koncentratem buraczanym, ale lepiej od początku zrobić go dobrze
Zgłoś
Avatar
G................y 2013-11-09, 15:35 14
Coś dla łakomczuchów

4 tortille
1,5 tabliczki czekolady
2 banany
miód

miska
ciepła woda i garnek

wykonanie

w garnku gotujemy wodę, na gotujący się garnek kładziemy miskę i rozpuszczamy czekoladę.
po rozpuszczeniu czekolady nakładamy ją na tortille i rozsmarowujemy, kładziemy polowe banana.
Zwijamy jak krokiety i polewamy miodem.

Wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w temp 180st przez 10 min - aż się ze złoci tortilla.

efekty :











efekt końcowy :

Zgłoś
Avatar
F................m 2013-11-09, 15:39 1
Tortilla wygląda zajebiście. Muszę kiedyś zrobić na deser. Jeszcze tylko syrop klonowy zamiast miodu i mmm
Zgłoś
Avatar
G................y 2013-11-09, 15:40 3
kurczak z naczynia żaroodpornego

1 kurczak cały
5 ząbków czosnku
przyprawy :
papryka słodka
bazylia
oregano
tymianek
pieprz, sól
olej
ziemniaki - około 0,5kg
sok z cytryny - nie dużo
piwo
ziemniaki

tym razem kurak duszono - pieczony, będzie to replika kuraka na butelce. Chociaż bardziej soczysty.

Kurczaka porządnie myjemy pod bieżącą wodą, wkładamy do jakiegoś naczynia oblewamy trochę olejem i obsypujemy przyprawami oraz nacieramy czosnkiem. W jego dupkę a raczej wnętrzności wkładamy cebule, czosnek i cytrynę. Tak przyprawionego kuraka wstawiamy do lodówki na 2 godziny.

ziemniaki obieramy i dodajemy do kuraka. Zalewany piwem tak żeby dno było przykryte i pieczemy zgodnie z regułą 1kg kuraka = 1 godzina pieczenia.

Surówki we własnym zakresie. Przydają się nożyce do cięcia żeby każdy dostał to co lubi





CDN
Zgłoś
Avatar
bezimienny90 2013-11-10, 12:05 1
kozacki kurak, dobrze że nie dałeś zdjęcia jak pakujesz w niego te przyprawy...
Zgłoś
Avatar
ramzei 2013-11-29, 12:29
Pozwolę sobie przedstawić jedyny w swoim rodzaju przepis na:
SADOLOMACCHIATO
przepis w poniższym filmiku
Zgłoś
Avatar
Salmonella 2013-12-01, 16:33 4
Risotto z kurczakiem i warzywami

Składniki:

jedna pierś z kurczaka
dwie papryki (jedna czerwona i jedna zielona)
ryż do risotto 200g
łyzka oliwy z oliwek
mała czerwona cebula
400 ml bulionu
śmietanka 30%
groszek konserwowy
przyprawy: ostra papryka, sól, pieprz

Przygotowanie

Paprykę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie aż się zeszkli. Pod koniec podsmażania dodamy drobno posiekaną cebulę.

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy solą (ostrożnie, bulion jest słony), pieprzem i ostrą papryką i wrzucamy do papryki. Podsmażamy.

Ryż wrzucamy do kurczaka z warzywami i smażymy chwilę aż się zeszkli. Napstępnie dodajemy partiami bulion, za każdym razem pilnując, żeby ryż wchłonął płyn w całości.

Gdy już dodamy cały bulion, smażymy jeszcze chwilę, dodając kilka łyżek śmietanki. Czekamy (cały czas mieszając) aż śmietanka się wchłonie. Na koniec dodajemy groszek, chwilę mieszamy i gotowe

Efekt:
Zgłoś
Avatar
~PowerBoBass 2013-12-30, 12:53 1
Wygląda jak moja kupa po grochówce
Zgłoś
Avatar
GKC 2014-01-15, 18:59 5
Pulpeciki z indyka w sosie pomidorowym (porcja na 3-4 osoby)
Przepis znalazłem w internecie i zmieniłem w nim praktycznie wszystko.

Składniki:

500g mięsa mielonego z indyka
1 jajko
1 puszka pomidorów
2 ząbki czosnku (minimum)
1 cebula (średnia)
3 łyżki bułki tartej
1 łyżeczka cukru
1 czubata łyżeczka pieprzu
słodka papryka
bazylia
oregano
sól
3 woreczki brązowego ryżu

ukryta treść


Dokładnie wymieszać mięso, jedno jajko, jeden posiekany ząbek czosnku, pół łyżeczki soli i czubatą łyżkę pieprzu. Ulepić z nich kulki (wychodzi koło 12 sztuk).

ukryta treść


Posiekać cebulę i jeden ząbek czosnku, zeszklić na rozgrzanym oleju/oliwie. Polecam to ustrojstwo. Świetnie się tym sieka WSZYSTKO.

ukryta treść



Wstawić ryż.

Do cebuli dodać zmiksowane pomidory (można je zmiksować wcześniej wspomnianym ustrojstwem), łyżeczkę cukru, oraz paprykę, bazylię i oregano. Najwięcej papryki, najmniej oregano. (dla opornych: papryka > bazylia > oregano). Dusić przez ~15 minut, co jakiś czas mieszając.

ukryta treść



W międzyczasie wypić piwko, bo nie ma nic do roboty.



Wrzucić do sosu pulpety, przykryć i dusić przez ~15 minut. mniej więcej w połowie czasu obrócić je na drugą stronę.

ukryta treść


Ryż wyłożyć na talerze, dodać gotowe pulpeciki i polać sosem.

ukryta treść


Można posypać świeżą pietruszką. Ja jej akurat nie miałem.
Zgłoś
Avatar
Moby_Dick 2014-01-15, 19:03
Wizualny efekt końcowy jak haft wyrzygany dupą xD
Ciekawy jestem, jak wyglądał oryginalny przepis - skoro zmieniłeś wszystko w przepisie
Zgłoś
Avatar
GKC 2014-01-15, 19:05
Wygląda jak haft, bo byłem zbyt głodny, żeby to estetycznie ułożyć

A oryginalny przepis był nijaki i zawierał lokowanie produktu.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

  Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem