18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Główna Poczekalnia (2) Soft (3) Dodaj Obrazki Filmy Dowcipy Popularne Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:48
📌 Konflikt izrealsko-arabski - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 2:25
Szampan - smacznego sylwestra!
mcvice • 2012-12-20, 18:55
Cześć koledzy i koleżanki, jako że niedługo już będzie Nowy Rok i zapewne większość z was będzie raczyć się różnymi napojami z zawartością alkoholu myślę, że warto przeczytać co mam wam do powiedzenia.

Będę się streszczał bo nie chce mi się za bardzo rozpisywać, tylko przedstawię wam w telegraficznym skrócie jak powstaje szampan (który wielu lubi pić ale niewielu wie jak się go robi).

Otóż szampan (a właściwie wina musujące dostępne w sklepach pod nazwą szampana) powstaje bardzo podobnie jak wino. W beczkach zamyka się winogrona, dosypuje cukier i drożdże. Bakterie drożdży żrą cukier i wysrywają C2H5OH czyli tak uwielbiany przez wielu napój. Tak sobie siedzą i jedzą i srają tym alkoholem (około 2 lata tak siedzą w temperaturze około 13 stopni w całkowitej ciemności). Po tych dwóch latach bakterie te wysrały już dość waszego ulubionego szampana jest tylko jeden problem - nie ma on jeszcze bąbelków! otóż tu mała niespodzianka - włącza się tym bakteriom pod sam koniec procesu bardzo jasne intensywne światło na skutek czego doznają szoku i umierają lecz najpierw przed śmiercią z tego szoku puszczają gazy.

No i tak w telegraficznym skrócie wygląda proces tworzenia szampana, kiedy będziecie wznosić toast na sylwestra i bąbelki wam zaszumią w głowach wspomnijcie sobie mój post i te biedne bakterie które tak się męczyły srając i puszczając gazy.
Zgłoś
Avatar
hejcior 2012-12-20, 19:02 31
Jak "szampan" to tylko

Zgłoś
Avatar
Mizantrop 2012-12-20, 19:09 5
Zgłoś
Avatar
Paroovens 2012-12-20, 19:20 115
Najbardziej nie lubie jak wypowiada sie jakis tuman, ktory o produkcji napojow alkoholowych nie ma bladego pojecia, a dobierajac wulgarnych slow do niby rzeczowej wypowiedzi kreuje sie na geniusza co wszedzie byl, wszystko widzial i wszystko wie. Po pierwsze, DROŻDŻE to NIE BAKTERIE! Drożdże to drożdże, mikroorganizmy, odpowiedzialne za proces fermentacji wykorzystywany w wielu galeziach przemyslu spozywczego. A salami jesz? A piwo pijesz? Wino? Wodke? Roznego rodzaju sery od miekkich po twarde? WSZYSTKIE te produkty wyprodukowano miedzy innymi w procesie fermentacji wykorzystujac w tym celu nie tylko "srajace" drozdze, ale i "srajace" bakterie, jak rowniez "srajace" grzyby plesniowe. Nie znosze jak internetowi znawcy przesciguja sie w opisywaniu co "tak naprawde" jemy czy pijemy. Jak zapewne rowniez nie wiesz takich bakterii czy innych mikroorganizmow jest w ludzkim ciele ok. 2 kg i wyobraz sobie kolego, ze one siedza w Twoim jelicie i "SRAJA" razem z Toba. Albo inaczej Ty srasz miedzy innymi dzieki nim. dziekuje Dobranoc!
Zgłoś
Avatar
n................l 2012-12-20, 19:35 1
Nienawidzę szampana...
Zgłoś
Avatar
picasso1974 2012-12-20, 19:36 1
bo tradycyjnie najwięcej do powiedzenia mają ci co tak naprawdę gówno wiedzą...
Zgłoś
Avatar
booore 2012-12-20, 20:08
A zupy zabielane śmietaną jesz? Jogurty, kefiry?
A może aktimelka "na odporność", to takie zdrowe...

zmartwić cię?
Zgłoś
Avatar
blastxemotions 2012-12-20, 20:12
Nie wiem, co chciałeś osiągnąć przez pisanie tego ;d . jakoś mnie to nie wzrusza.
Zgłoś
Avatar
mcvice 2012-12-20, 20:33 1
nic nie chcialem osiagac tylko chcialem uswiadomic jak powstaje szampan nie wiem o co tyle spiny? ktoś tam pytał czy piję wódkę piwo i wino - otóż nie - nie piję bo alkohol to zwykła trucizna każdy kto pije choć trochę później wysikuje swój mózg (więcej pijesz więcej obumarłych szarych komórek wysikasz) tyle w temacie alko.
Zgłoś
Avatar
Hassos 2012-12-20, 21:02 6
mcvice napisał/a:

nie piję bo alkohol to zwykła trucizna każdy kto pije choć trochę później wysikuje swój mózg (więcej pijesz więcej obumarłych szarych komórek wysikasz) tyle w temacie alko.



Od dziś przestaję sikać Bo rozumiem, że srać mogę?
Zgłoś
Avatar
Elandar 2012-12-20, 21:43
Boże nie dość że to jakieś pseudopierdolenie to w dodatku yntelygenta zapewne nie palisz papierosów bo od zabawy ogniem dzieci sikają w nocy, co do głównego problemu chuj mnie jak jest robiony ważne że jest dobry c'est tout.
Zgłoś
Avatar
smuggler 2012-12-20, 22:46 2
Jakbyś wiedział, co znajduje się w naszym żarciu i napojach to do końca życia wpierdalałbyś tylko szyszki i pił własny mocz, w końcu wysikujesz z nim mózg...
Zgłoś
Avatar
mcvice 2012-12-20, 23:22
Elandar napisał/a:

Boże nie dość że to jakieś pseudopierdolenie to w dodatku yntelygenta zapewne nie palisz papierosów bo od zabawy ogniem dzieci sikają w nocy, co do głównego problemu chuj mnie jak jest robiony ważne że jest dobry c'est tout.



nie palę bo po co samemu się truć na własne życzenie? to jakiś obłęd.
Zgłoś
Avatar
Lukasyek 2012-12-21, 0:17 2
"nie piję bo alkohol to zwykła trucizna każdy kto pije choć trochę później wysikuje swój mózg (więcej pijesz więcej obumarłych szarych komórek wysikasz) tyle w temacie alko. "
no jak zostały Ci już dwie to szkoda trochę
Zgłoś
Avatar
rafiki 2012-12-21, 0:45 2
Aż się zalogowałem bo większych głupot dawno nie czytałem.

mcvice napisał/a:

nic nie chcialem osiagac tylko chcialem uswiadomic jak powstaje szampan



Chyba jak nie powstaje bo nie masz o tym zielonego pojęcia.

Bakterie drożdży...kurwa no nie, no normalnie ja pierdole. Drożdże to są proste grzyby, do chuja.

Chciałbym zobaczyć jak drożdże srają geniuszu. Chyba Ciebie coś wysrało....

Szampan jest nagazowywany poprzez dodanie odrobiny cukru do butelek. Drożdże przerabiając cukier wydzielają CO2, z resztą podczas fermentacji właściwej też to robią i kurwa żadne światło nie ma nic do tego.

I Ty rzekomo masz 27 lat. Jeśli faktycznie to pozostaje tylko współczuć głupoty. Z drugiej strony to może być sprytny trolling...
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie