Autor pyta o pomysły. Mi się wydaje, że należy pilnować własnego podwórka przede wszystkim i obserwować rozwój wydarzeń. Prawda jest taka, że pewne rzeczy w Europie będzie coraz ciężej cofnąć. Oglądamy sobie tu na sadolu filmiki z Syrii i śmiejemy się z okrzyków "Allah akbar" i jest fajnie jak "ciapate" się tłuką miedzy sobą. Prawda jest taka, że w Libii, Egipcie, Tunezji i wielu innych krajach arabskich w wyniku tzw arabskiej wiosny ludów (http://pl.wikipedia.org/wiki/Arabska_wiosna) doszło do przewrotów i zmian władzy. Cała Europa kibicowała tym zmianom. Ba w Libi nawet zbrojnie się do nich przyczyniła. Jakoś kurna nikt nie zauważył, że obaleni tam dyktatorzy trzymali tą swołocz za mordy. Oczywiście nie jestem zwolennikiem dyktatury, ale w wyniku tych przewrotów do władzy doszli przywódcy religijni, a prawo zostało podporządkowane prawu islamu czyli szariatowi. I powiem więcej. Saddam w Iraku też był lepszy od tego co dzieje się tam teraz. Trzeba zrozumieć, że Islam, to nie tylko poglądy i religia. Islam to odrębny, dobrze ukształtowany i zorganizowany ustrój polityczny. Do tego jest bardzo agresywny i ekspansywny. Islam nie toleruje wolności słowa i inności oraz odstępstw od przyjętej religii. Wracając do Syrii, to wydaje nam się, to bardzo odległe i nie realne na naszym podwórku. Gówno prawda. Wystarczy tylko poczekać i będziemy mieli Islamską wiosnę ludów w Europie. I o ile reżim w Syrii jest dobrze zorganizowany i pomimo licznych embarg i zakazów eksportu uzbrojenia dzielnie się broni o tyle w Europie nie jesteśmy ni jak przygotowani na wojnę domową. I tu zgadzam się z opinią, że Polska może wyjść obronną ręką z całego tego zamieszania. U nas nie będziemy mieć problemu z imigrantami tak długo jak będziemy mieć marny socjal i dużo mniejsze PKB niż na zachodzie. Problem emigrantów nam na razie nie grozi no chyba, że wszyscy Ci nasi rodacy, którzy wyjechali dzielnie na zachód postanowią stamtąd spierdalać przed pogromem w wykonaniu muzułmanów jaki sobie szykuje Europa Zachodnia. Swoją drogą nie mogę doczekać się powrotu tych wszystkich mądrych, którzy pierdolą na lewo i prawo jak to Polska jest be i jak im się tu krzywda działa, a w UK to mają życie i są bonzami i jak to na zachodzie jest fajnie, a Polsce cebulaki i katole.