📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 10:10
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 11:13
@Topiony_serek:
Tak, tak, teraz udawaj, że to trollowanie. Mogłeś jeszcze uratować honor przyznając się do błędu, a tak wyszedłeś na większego lamusa.
Tak, tak, teraz udawaj, że to trollowanie. Mogłeś jeszcze uratować honor przyznając się do błędu, a tak wyszedłeś na większego lamusa.
@bylewolne 0,675 324 68 zł w przybliżeniu, a dokładniej w zaokrągleniu to 0,68 gr, ponieważ 3 liczba po przecinku to 5, więc zaokrąglenie idzie w górę.
Także zaokrąglić ułamek dziesiętny nikt powyżej nie potrafił.. tych co nie potrafią dzielić, to w ogóle zbanować się powinno, bo tego w podstawówce uczą, razem tabliczką mnożenia.. I teraz pomyślcie sobie Sadole, tacy ludzie idą głosować... Potem mamy ministra finansów, jak dług publiczny.
Także zaokrąglić ułamek dziesiętny nikt powyżej nie potrafił.. tych co nie potrafią dzielić, to w ogóle zbanować się powinno, bo tego w podstawówce uczą, razem tabliczką mnożenia.. I teraz pomyślcie sobie Sadole, tacy ludzie idą głosować... Potem mamy ministra finansów, jak dług publiczny.
qwachu napisał/a:
@bylewolne 0,675 324 68 zł w przybliżeniu, a dokładniej w zaokrągleniu to 0,68 gr, ponieważ 3 liczba po przecinku to 5, więc zaokrąglenie idzie w górę.
tak się mądrzysz ale chuja umiesz.
0,675 324 68 zł w przybliżeniu to 0,67 bo po 5 jest trójka.
masz kretynie, bo bankowo będziesz się pluł że masz rację :
matmana6.pl/tablice_matematyczne/liceum/liczby_rzeczywiste/2-zaokragla...
@pałlo_kołeljo... toś się popisał...
"po co sie uczyć skoro wszystko można w internecie znaleźć?", ale trzeba jeszcze ze zrozumieniem czytać!
Przemyśl jeszcze raz i zastanów się, że zaokrąglamy tu do DRUGIEGO miejsca po przecinku, czyli interesuje nas TRZECIA cyfra, a reszta nas NIE OBCHODZI!
A jeśli mamy 5 to poprzedzającą ją cyfrę zaokrąglamy w górę.
Rozumiesz? Czy do zaokragalnie bedziesz miał dopiero po feriach?
"po co sie uczyć skoro wszystko można w internecie znaleźć?", ale trzeba jeszcze ze zrozumieniem czytać!
Przemyśl jeszcze raz i zastanów się, że zaokrąglamy tu do DRUGIEGO miejsca po przecinku, czyli interesuje nas TRZECIA cyfra, a reszta nas NIE OBCHODZI!
A jeśli mamy 5 to poprzedzającą ją cyfrę zaokrąglamy w górę.
Rozumiesz? Czy do zaokragalnie bedziesz miał dopiero po feriach?
Jak ci kurwa 26 000 000 na 38 500 000 wyszło 675 324 zł 67 gr. Ty nawet z kalkulatora skorzystać nie umiesz!?!
26 000 000zł tak?
minus dochodowy (ceteris paribus) to już jest 21 320 000 zł.
no ja wiem, koszta uzyskania przychodu też ponoszą co odejmują od dochodowego! ale i tak zapłacą ten podatek gdzie indziej. koniec końców, znaczna część tej kwoty i tak wraca do skarbu państwa.
minus dochodowy (ceteris paribus) to już jest 21 320 000 zł.
no ja wiem, koszta uzyskania przychodu też ponoszą co odejmują od dochodowego! ale i tak zapłacą ten podatek gdzie indziej. koniec końców, znaczna część tej kwoty i tak wraca do skarbu państwa.
W geodezji, jeżeli nastepną liczbą jest 5, wówczas możemy zaokrąglić w górę jeżeli zaokrąglona liczba da nam liczbe parzystą. Na przykład 0,675 --> 0,68 ale już 0,685 ---> 0,68
Ten koleś z RMF powinien iść sie leczyć... Ja bym nie wystąpił w życiu gadając na polityków o to że latają... Kurwa no... to może powinni biegać, albo może każdy z nas powinien w pracy płacić np. za prąd podczas korzystania ze swiatła albo komputera. Co za dno Ci ludzie z tego kraju.
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów