📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
matura z polskiego jest zawsze trudna, bo trzeba znać zjebane lektury, ale kurwa żeby nie umieć liczyć to padaka
A ja miałbym problem z matą bo nauczyciel gówno potrafił i do nauki się nie przykładał. Polak to banał kiedyś był. Nic nie robiąc i nie czytając żadnych lektur 3 z pisemnej i 4 z ustnej...
Nikt nie każe na polaku wybierać lektur. Ja, np. wybrałem temat "język piosenek współczesnych zespołów młodzieżowych" - i rozkminiałem o czym pisze behemoth czy tam k44 Cwanym trza być!
Eee żaba też za trudna, jakby dajmy na to kumak górski był to by sie nie połapali z brzuchem...
Niestety, póki co w naszym społeczeństwie produkuje się magistrów europeistyki, kulturoznawstwa, administracji czy sztuki. Im łatwiejsza matura tym więcej w przyszłości potencjalnej kurwa " inteligencji " tfu...
Każdy zdaje matura, każdy idzie na studia, każdy szuka pracy. Proste Panie Donaldzie prawda ?
Każdy zdaje matura, każdy idzie na studia, każdy szuka pracy. Proste Panie Donaldzie prawda ?
Podaj w kolejności alfabetycznej cyferki od 1 do 9. Możesz się pomylić o sześć.
Prawie z krzesła spadłem
Prawie z krzesła spadłem
Ryba psuje się od głowy więc mi nie pierdolcie, że to wina uczniów!
tak to jest, kiedy kreuje się swoje zdanie patrząc na najłatwiejsze zadania. Po to jest poziom rozszerzony, żeby kosić, niech sobie ten gościu zrobi choć jedno zadanie z mat. roz. zesra się...
Pewnie, że nie wina uczniów - kto będzie ciężko zakuwał jeśli nie będziesz tego od niego wymagał?
Żeby nikt nie poczuł się urażony - tak działa zdecydowana większość dzieci/młodzieży/dorosłych. Z tego powodu trzeba tak ustawić poprzeczkę, żeby było do czego równać.
@up
Rozszerzona matura jest dla ludzi idących na np. politechnikę czy medycynę [u mnie była fizyka ale teraz jest podobno do wyboru fiz/mat na kilku uczelniach]. Podstawowa jest dla ogółu społeczeństwa który uzyskał ŚREDNIE wykształcenie. Dodawać/odejmować/dzielić/mnożyć to wykształcenie podstawowe. Moja babcia w 50' jak zdała maturę miała zajebiście szerokie perspektywy bo maturę było zdać ciężko i do liceum się dostać również. Teraz skończone liceum nie świadczy o niczym.
Żeby nikt nie poczuł się urażony - tak działa zdecydowana większość dzieci/młodzieży/dorosłych. Z tego powodu trzeba tak ustawić poprzeczkę, żeby było do czego równać.
@up
Rozszerzona matura jest dla ludzi idących na np. politechnikę czy medycynę [u mnie była fizyka ale teraz jest podobno do wyboru fiz/mat na kilku uczelniach]. Podstawowa jest dla ogółu społeczeństwa który uzyskał ŚREDNIE wykształcenie. Dodawać/odejmować/dzielić/mnożyć to wykształcenie podstawowe. Moja babcia w 50' jak zdała maturę miała zajebiście szerokie perspektywy bo maturę było zdać ciężko i do liceum się dostać również. Teraz skończone liceum nie świadczy o niczym.
Reforma oświaty jest jak najbardziej udana - już od ilu lat pracodawcy szukają młodych, wykształconych i z wieloletnim doświadczeniem.
To jak taki jeden z drugim zda maturę pred komunią to raz że będzie wykształcony (dokument ma) a dwa że będzie miał jeszcze kilka lat na zdobycie doświadczenia zawodowego.
Był popyt na rynku pracy - jest podaż ze szkół.
To jak taki jeden z drugim zda maturę pred komunią to raz że będzie wykształcony (dokument ma) a dwa że będzie miał jeszcze kilka lat na zdobycie doświadczenia zawodowego.
Był popyt na rynku pracy - jest podaż ze szkół.
pakicito napisał/a:
a co jest trudnego w nabyciu wiedzy o danej lekturze? wystarczy przeczytać ale jeśli czytanie boli no to faktycznie może się wydawac trudnamatura z polskiego jest zawsze trudna, bo trzeba znać zjebane lektury, ale kurwa żeby nie umieć liczyć to padaka
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów