kosioraldo napisał/a:
Jak mnie to wkurwia jak ktoś od razu wstawia coś że Polak też coś odjebał... TY MY JESTEŚMY U SIEBIE PECIE DAREK1234, niech u siebie się rozbijają polak w swoim kraju może co mu się żywnie podoba, a te łajzy niech się wożą u siebie
Zwłaszcza, że akurat w tym przypadku mówimy o "biednych, uciekających przed wojną na walizkach uchodźcach, uczciwych, miłych, których wredne Polaki nienawidzą".
Jakie kurwa rozbijanie się autami? Jakie "Polaki też"? Kurwa, my spierdoliliśmy do nich, czy oni do nas? U nich jest wojna, czy u nas? I na koniec, statystyki prowadzenia auta pod wpływem wzrosły, czy nie? I kto w nich figuruje?
No ja pierdole. Doceniam twój komentarz, ale po moich wstawkach ze statystykami oficjalnymi skoro dalej są tu ludzie z betonem, obawiam się, że nic nie wskóramy zwykłym tłumaczeniem tym... ekhm.. ludziom.
0dbytBiskupa napisał/a:
No i? Skoro pracują w innych branżach, znaczy ktoś ich zatrudnia bo są potrzebni. Praca na równych zasadach na tym właśnie polega, wyobraź to sobie. Chyba, że dla ciebie "równe zasady" to Polak pan kierownik, a Ukrainiec robol na głodowej stawce.
A chuj cię obchodzi, co ludzie robią ze swoją zarobioną kasą? jak nie wysyłają za granicę i przepierdalają u nas to nawet lepiej bo nakręcają gospodarkę. I tak źle, i tak niedobrze?
A który polski student sfinansował swoją edukację z podatków zanim zaczął się uczyć? Chyba tylko taki, co zaczął studia po 40-stce. Edukacja to inwestycja w przyszłość. Państwo ma wydatek żeby później społeczeństwo miało profity.
Ogólnie, dopierdalasz się dla zasady, byleby się tylko dopierdolić.
Po 1 ponawiam, jakie kurwa równe warunki z darmowym ubezpieczeniem, pierwszeństwem do lekarza, 500+ za orgazm i darmowym, kurwa, lokum? Masz ty godność i rozum człowieka?
Po 2 a to mnie to chuj obchodzi, że to ty i tobie podobni pierdolą o Ukrach, którzy u nas zarabiają by wysyłać za granicę, na wojnę i do rodziny. Nie ja ten argument podnoszę, ja go kurwa zbijam. Więc agresja w moim kierunku nieuzasadniona.
Po 3 "edukacja to inwestycja w przyszłość" ta, bo obniżone standardy i dopłaty do ich chujowego systemu edukacji absolutnie zbudują nam świetlaną przyszłość xD xD