Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Nie żeby skrajna lewizna i prawiczki z kotwicą byli dużo wyżej...
Inteligencja to często wyższa empatia i tolerancja
Inteligent z Ciebie jakich mało. To czym w takim razie jest naiwność? Ludzie zaczęli tolerować za dużo i patrz co sie dzieje na ulicach, w urzędach, w Europie w stanach….
Inteligent z Ciebie jakich mało. To czym w takim razie jest naiwność? Ludzie zaczęli tolerować za dużo i patrz co sie dzieje na ulicach, w urzędach, w Europie w stanach….
Ale co takiego się dzieje? Bo nie wiem co masz na myśli a takie ogólne zarzuty brzmią jakbyś przebywał w jakieś bańce informacyjnej...
Co takiego się dzieje "na ulicach, w urzędach, w Europie w stanach" przez tolerancję?
Słuchaj. Ja wiem że i wśród lewaków debili nie brakuje. Jakiś performanserów niszczących mienie czy sztukę dla wypaczonej wizji ochrony środowiska czy innych psycholi epatujących odmiennością w amerykańskich przedszkolach. Pisałem ogólnie o podziale mentalnym lewak-prawak. Nie o jednostkach skrajnych.
Aha, Ty tak serio. Wydawało mi się, że to sarkazm z tą inteligencją lewactwa. No więc nie, lewactwo dzisiaj jest zdecydowanie mniej inteligentne od prawactwa. Lewactwo jest dzisiaj na etapie betonu Kościoła Katolickiego wieków średnich. To że wykrzykują hasełka w stylu "zaufaj nauce" to piach w oczy i pucowanie się w przeświadczeniu o wyjątkowości i poczuciu bycia lepszym. Nauce się nie ufa, naukę bije się w twarz i szanuje za to, że wychodzi zawsze z podniesioną głową bez szramy. Lewactwo obecnie niszczy autorytet nauki i jej fundamenty. Jest większym zagrożeniem dla naszej cywilizacji niż KK w średniowieczu, a sami lewacy to bezmózgie drony, sterowane przez media i celebrytów dokładnie w ten sam sposób jak niegdyś robił to Kościół. Prawactwo ma więcej szacunku dla nauki niż oni. Tępić lewaków na każdym kroku dla dobra nas wszystkich!
Akurat bycie lewakiem to przejaw wyższej inteligencji
ło panie - bierz pan pół dawki bo za ostro weszło
Chuj w to, nawet nie odpalam kurwa.
I jak to jest że obcięta głowa mnie nie rusza, a cierpienie zwierząt już tak?
Pojebane te ludzkie mózgi.
to chyba twój mózg, ja reaguje normalnie - obojętny na wszystko, bez względu czy to zwierzę czy człowiek
Aha, Ty tak serio. Wydawało mi się, że to sarkazm z tą inteligencją lewactwa. No więc nie, lewactwo dzisiaj jest zdecydowanie mniej inteligentne od prawactwa. Lewactwo jest dzisiaj na etapie betonu Kościoła Katolickiego wieków średnich. To że wykrzykują hasełka w stylu "zaufaj nauce" to piach w oczy i pucowanie się w przeświadczeniu o wyjątkowości i poczuciu bycia lepszym. Nauce się nie ufa, naukę bije się w twarz i szanuje za to, że wychodzi zawsze z podniesioną głową bez szramy. Lewactwo obecnie niszczy autorytet nauki i jej fundamenty. Jest większym zagrożeniem dla naszej cywilizacji niż KK w średniowieczu, a sami lewacy to bezmózgie drony, sterowane przez media i celebrytów dokładnie w ten sam sposób jak niegdyś robił to Kościół. Prawactwo ma więcej szacunku dla nauki niż oni. Tępić lewaków na każdym kroku dla dobra nas wszystkich!
A może jakiś przykład podasz co masz na myśli? Czy będziesz ogólnymi frazesami tylko operował jak Polkos001 powyżej? Co takiego strasznego robi lewactwo z nauką, że porównujesz je do krucjat przeciw "niewiernym" czy palenia czarownic (które z czarami miały tyle wspólnego co Bóg z istnieniem ) ?
A może jakiś przykład podasz co masz na myśli? Czy będziesz ogólnymi frazesami tylko operował jak Polkos001 powyżej? Co takiego strasznego robi lewactwo z nauką, że porównujesz je do krucjat przeciw "niewiernym" czy palenia czarownic (które z czarami miały tyle wspólnego co Bóg z istnieniem ) ?
To jest złożone zjawisko, ale najważniejsze kwestie sprowadzają się do:
- budowania kultu autorytetu i eksperta - nie jest ważne co się mówi tylko kto to mówi
- sugerowanie, że nauka opiera się o jakiś "konsensus" jakiś naukowców - nie ważne, że ktoś gdzieś pokazał że coś jest bzdurą i misterna teoria nie klei się, liczy się to co myśli większość* (która niekoniecznie jest większością)
- tworzenie dziedzin tabu, których się albo nie bada albo dyskredytuje - typu badania nad różnicami płciowymi, rasowymi itp
- upolitycznienie i ideologizacja badań - uzależnienie subwencji czy wręcz jednostkowych karier od tego czy rezultaty wspierają lub nie czyjeś interesy
- parytet ponad kompetencje
Jeśli nie widzisz od razu problemu w powyższym to sugeruje porównać to z pojęciem metody naukowej (https://pl.wikipedia.org/wiki/Metoda_naukowa).
Co do krucjat i palenia czarownic, to dzisiejszymi czarownicami są szury, spiskowcy itp. Każdy kto podważa modele klimatyczne straszące globalnym ociepleniem, skuteczność maseczek, preparatów antycovidowych jest "cancelowany".
Myślałem, że pedalstwa i ateizmu…. Z folderem??? Z kondonem w dupie spróbuj. Bąka puścisz to worek na kupe będziesz miał odrazu. Ty kurwa Tłuku kolorowy
akurat ateizm to cos naturalnego, oczywista oczywistosc gamoniu
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów