Swoją drogą za zjebanie całej serii sezonem 8 powinni im jaja powyrywać. Już naprawdę wolałbym zaczekać żeby Martin dokończył książki a potem żeby to nakręcili bez scenariusza pisanego na kolanie przez gościa od kanapek chyba...
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Swoją drogą za zjebanie całej serii sezonem 8 powinni im jaja powyrywać. Już naprawdę wolałbym zaczekać żeby Martin dokończył książki a potem żeby to nakręcili bez scenariusza pisanego na kolanie przez gościa od kanapek chyba...
Jaja przy samej szyi. Ale juz poprzedni sezon był kiepskawy.
Lepiej być niezadowolonym człowiekiem niż zadowoloną świniaą; lepiej być niezadowolonym Sokratesem, niż zadowolonym głupcem. A jeżeli głupiec i świnia są innego zdania, to dlatego, że umieją patrzeć na sprawę ze swojego punktu widzenia.
Ten serial to porażka, jeśli już mamy porównywac do książek Martina.
Prefiero morir de pie que vivir siempre arrodillado
"Jesteśmy antykapitalistami, antykomunistami, wierzymy w państwo narodowe."
Burn! Loot! Murder!
Smutne ale prawdziwe. Twórcy serialu postawili na odbiorcę, który stoi na bakier z czytaniem książek i dla tego serial odniósł ogromny sukces. Z sezonu na sezon oglądalność i noty spadają ale cel twórców i tak został osiągnięty. Generalnie bardzo rzadko można porównać historię czytane na papierze do tych z ekranu. W 99,9% ekran nie odda tego co widzimy oczami wyobraźni czytając książkę tym bardziej, że głównie twórcy biorą pod uwagę jako odbiorcę widza z USA a oni nie są zbyt wymagający.
Wracaj więc do książek
Wracaj więc do książek
Nie wiem ale akurat filmowa adaptacja "Przez ciemne zwierciadło" idealnie pasowała do tego co czytałem. Może poza kobieca postacia, bo była za mało kurewska. a u Dicka kobiety robiły zawsze za mroczne charaktery. do tego "Mechaniczna Pomarańcza" i "Pociagi pod specjalnym nadzorem" też łapały poziom. No ale to były filmy robione dla, jakby to powiedzieć dzisiaj "fanów".
Lepiej być niezadowolonym człowiekiem niż zadowoloną świniaą; lepiej być niezadowolonym Sokratesem, niż zadowolonym głupcem. A jeżeli głupiec i świnia są innego zdania, to dlatego, że umieją patrzeć na sprawę ze swojego punktu widzenia.
Gymnorhinus napisał/a:
@ ~Angel
Wracaj więc do książek
No i mamy pierwszego, obrażonego fana tego chujowego serialu.
Czy tylko ja mam w chuju ten serial? Kurwa ludzie petycje wypisują, żeby na nowo ósmy sezon im nagrali. No brak słów.
~Angel napisał/a:
Z sezonu na sezon oglądalność i noty spadają ale cel twórców i tak został osiągnięty.
To akurat nie jest, niestety, prawda. Oglądalność rośnie z sezonu na sezon. Tak to wyglądało w USA: sezon pierwszy śledziło średnio 9,3 mln, drugi - 11,6 mln, trzeci - 14,4 mln, czwarty - 19,1 mln, piąty - 20,2 mln, szósty - 25,7 mln, a siódmy - 32,8 mln. Początkowe sezony były naprawdę niezłe. Owszem, zanotowali kilka obsadowych wpadek, ale ostatecznie w tym względzie zdecydowanie na plus, pomimo ograniczonego budżetu stworzyli fajny świat i zachowali atmosferę książek. Dlatego w połowie, a może i wcześniej GoT stał się flagowym okrętem HBO. Tym dziwniejsze jest dla mnie pójście w osiem sezonów, skoro historia, jeżeli chcieć utrzymać jej złożoność, aż się prosiła o więcej odcinków. Myślę, że to typowy przykład sytuacji, w której dzieło jest większe od twórców. Ci, którzy robią film, ewidentnie nie dorastają do pięt Martinowi. Wraz z końcem papierowego pierwowzoru przyszedł czas na ciężką intelektualną robotę i panowie DD nie dowieźli. To na co ich było stać, to pójście w efekty specjalne, a że bez sensu? Cóż, widzę, szczególnie na zagranicznych stronach, że nie wszystkim to przeszkadza.
Akurat ksiazki sa napisane tak ze przyjemnosc z ich czytania jest podobna do oplacania podatkow w naszym pieknym kraju, wiec darujmy sobie gloryfikowanie prozy Martina... Do tego dodajmy beznadziejne polskie tlumaczenie i mamy prawdziwy koszmar. Serial zaczal z grubej rury łamiać wiekszosc owczesnych standardow i to było jego silą. Niestety od powiedzmy 5 sezonu mamy rownie pochyłą i nie zanosi sie na poprawe sytuacji. Sprawdza sie tu zasada ze wszystko co ma wiecej jak 3 sezony kończy jako gniot.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów