Na harda jak za dużo krwii
Na harda jak za dużo krwii
A tak na marginesie, kiedyś już nawet o tym wspominałem. Te SORy w Polsce to jet masakra. Kiedyś byłem z Kobitą na SORze Wrocław, czekaliśmy około 10 godzin. Niektóre osoby mdlały z bólu w poczekalni, a tam u lekarzy sielankowa atmosfera, co chwilę ktoś na fajeczkę wychodził, wszystko w spacerowym tempie. Nawet do tych co stracili przytomność dopiero po jakimś czasie ktoś z personelu podchodził. Apokalipsa...
Koleżanka niedawno zachorowała i musi czekać ponad pól roku na naświetlania. A prywatnie żeby iść to 2 tygodnie czekania ale nie ma pieniądzy.
Efekt jest taki, że opłacasz wysokie obowiązkowe składki zdrowotne a jak zachorujesz to musisz liczyć sam na siebie i na własne fundusze.
Z serdecznymi pozdrowieniami od NFZ. Rozdaje się pieniądze na 500+ tymczasem nasza służba zdrowia jest w takiej kondycji, że człowiek z uciętym paluchem, krwawiący czeka sobie jakby miał tylko kaszel. Co za kuriozum. A znam gorsze przypadki. Gość po zawale czekał 7 godzin zanim został przyjęty.
Koleżanka niedawno zachorowała i musi czekać ponad pól roku na naświetlania. A prywatnie żeby iść to 2 tygodnie czekania ale nie ma pieniądzy.
Efekt jest taki, że opłacasz wysokie obowiązkowe składki zdrowotne a jak zachorujesz to musisz liczyć sam na siebie i na własne fundusze.
Dlatego Korwin dobrze gada... Zmniejszyć podatki i sam sobie gospodarzysz własnymi dochodami. Kupujesz sam sobie ubezpieczenie, odkładasz lub nie bo jak sami wiem i tak prywatnie do lekarza idziesz z jakimiś problemami... Chyba, że czekasz jak w kazdym kurewskim przypadku...
Ola gringotarcer123 skończ pierdolić, amputacja wskazującego, środkowego i subtotalna kciuka dłoni lewej.. i kurwa wozili mnie Rzeszów-Jasło ujebałem 0 8:30 a po 18 miałem operacje. Tyle ile zarabiają lekarze to nie jesteś w stanie sobie człowieku wyobrazić a wierz mi, wiem co mówię. Tak wiec 500+ czy nie 500+ i tak cie maja w dupie bo skurwysynom w dupie poprzewracało
Treść twojego postu utwierdziła mnie jaki jest powód tego że ujebałeś sobie palce...
A ja jestem sobie w stanie wyobrazić ... A nie, nie muszę, bo to jest odgórnie przez Ministerstwo Zdrowia ustawione: www2.mz.gov.pl/wwwfiles/ma_struktura/docs/ramachrezydent_20121220_rozpo.pdf
Kwoty dla Rezydentów (czyli jakieś 70% wszystkich lekarzy jakich spotkacie w szpitalach, POZetach, i NPLach.
Od 2012 r się nie zmieniły. Wszystkie to kwoty brutto. A tu masz ile to netto: netto-brutto.eu/brutto/3600
Ja jako stażysta zarabiam dokładnie 2007 zł brutto plus niecałe 500zł brutto za 4x10h dyżury miesięcznie. Czyli mniej niż aktualna minimalna krajowa w przeliczeniu na godziny. Tylko, że nie leczę, ale zapierdalam głównie jako sekretarka medyczna/pielęgniarka/salowa i w teorii uczę się jak leczyć.
Jak mi zaczniesz pierdolić, że zawsze można dyżurować - to ty możesz kurwa co trzeci dzień (lub częściej) brać 16h nadgodzin. Bo dyżur od 7:00 do 7:00 następnego dnia, a potem albo do domu (i potrącona pensja za dzień nieobecny) albo siedzisz kolejne 7h 35min.
A bogaci to są profesorowie/doktorzy hab. którzy mają własne prywatne kliniki lub POZ - jak księciunio Radziwiłł, Chazan i inni.
to powinno być na głównej a nie tutaj
Raczej niestety w dokumentalnych
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów