Dzisiaj napisał/a:
ja pierdole ja mam lepsza jakosc w kamerce zakupionej w necie
1 .taki sprzęt Ojczyzna dała, takim się posługują
Dzisiaj napisał/a:
gdzie meldunki przez radio ? prosba o wsparcie itd ?
2. za dużo filmów gościu - ciężko się jedzie w pościgu z gruszką od radia w jednej łapie zważywszy na to, że na 90% gość miał służbę sam - tak, Ruch Drogowy właśnie w ten sposób pełni ponad 50% służb, szczególnie w nocy.
Dzisiaj napisał/a:
Dlaczego mi sie wydaje, ze ten radiowoz jechal tak by spalic jak najmniej paliwa ? Czy przypadkiem radiowozy nie powinny posiadac malych potworkow pod maska
3. to jest zwykły patrolowy, oznakowany radiowóz z normalnym silnikiem. Pewnie jakaś KIA ze 140KM. A ty dalej żyjesz w przekonaniu, że cywile jeżdżą tylko Polonezami, Matizami i Astrą 1.4?
Dzisiaj napisał/a:
czy tylko mi sie wydaje, ze policjant na koncu wyglada jak jakas parodia ?
4. policjant biegnie w ten sposób dlatego, że przy pościgu jest ryzyko zgubienia broni służbowej albo wypięcia magazynka - widać na filmie, że tą broń poprawia, ewentualnie sprawdza, czy dobrze leży w kaburze. Plastikowe kabury lubią się często odblokować ... a nie każdy policjant jest maniakiem, żeby wydawać prywatną kasę na smycze taktycznie do broni. Ogólnie takie wyposażenie powinno być wydawane obowiązkowo z magazynu. Za zagubienie broni, elementu broni czy amunicji czeka go sąd, prokurator i zwolnienie ze służby. Dlatego też bardzo często widać funkcjonariuszy biegnących z ręką na kaburze - nie dlatego, żeby szybciej tą broń wyciągnąć - ale po to, by jej nie zgubić.
5. Chciałem Cię obrazić, ale szkoda na Ciebie słów ...
KolekcjonerDobrego napisał/a:
dlatego podczas pościgów powinni strzelać aby wyeliminować zagrożenia a nie bawić się z ganianego i narażać innych uczestników ruchu. Ta sytuacja pokazuje do czego dochodzi kiedy policja nie reaguje.
Kolejny kowboj - strzelać w mieście ... ludzie na chodnikach, za szybami w domach (bo syrena wyje i trzeba podejść do okna zobaczyć co się dzieje), inni kierowcy w autach obok ... o celności strzelania podczas jazdy z grzeczności nie wspomnę - poważnie myślisz, że tak łatwo unieruchomić pędzący pojazd bronią kal. 9mm strzelając do niego z tyłu?
Panowie - i wy się dziwicie, że tylu odpada na testach psychologicznych do służb mundurowych ... nie wystarczy robić 200 pompek, trzeba czasem też myśleć i posiadać przynajmniej minimum wyobraźni.