Kolejna wyprawa w jeden z najbardziej widowiskowych obiektów Twierdzy Modlin. Miejsce o bardzo dużym znaczeniu historycznym. Polecam każdemu zapoznanie się ze znanymi faktami na temat militarnej oraz taktycznej przeszłosci Spichlerza i Twierdzy Modlin
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Trzymająca w napięciu oprawa muzyczna. Fajne ujęcia, i niesamowite wyjęte z czasu miejsce. Dobra robota
Niezłe ale szkoda, że brak jakiegoś komentarza, faktów historycznych. Bez zbędnego zagłębiania się, jakieś podstawy dla gimbusów.
quartz75 napisał/a:
Niezłe ale szkoda, że brak jakiegoś komentarza, faktów historycznych. Bez zbędnego zagłębiania się, jakieś podstawy dla gimbusów.
Chcieliśmy przedstawić miejsce, nie nas. Uchwycić jego piękno, a ciekawostek w internecie jest już bardzo dużo, myślę że ciekawi tematu sami z chęcią go zgłębią, podczas gdy pozostałym nie będziemy wciskać w gardło faktów, które tak naprawdę nie są tutaj ważne. Ot taka wizja artystyczna.
^ Robicie to, co sam chciałbym robić ale leniwa dupa i brak dobrego sprzętu uniemożliwiają. Sto krat piw się należy.
@Azazel91
Zbiłeś mnie z tropu. No i nie mogę Ci nie przyznać racji.
Zbiłeś mnie z tropu. No i nie mogę Ci nie przyznać racji.
filmikowi większość czasu brakuje choćby minimum jakości przez co męczy oczy, do tego kierowanie kamery w stronę nieba i i słońca raczej nie prezentuje miejsca...
na następny wypad do spichlerza zaopatrzcie się w latającego drona i zróbcie nagranie z powietrza.
na koniec Piwko za prezentację rąbka Historii, od lat wybieram się do Twierdzy i już trzykrotnie przejeżdzałem obok, ale niestety wiecznie czasu mało...
na następny wypad do spichlerza zaopatrzcie się w latającego drona i zróbcie nagranie z powietrza.
na koniec Piwko za prezentację rąbka Historii, od lat wybieram się do Twierdzy i już trzykrotnie przejeżdzałem obok, ale niestety wiecznie czasu mało...
MocnyFull napisał/a:
^ Robicie to, co sam chciałbym robić ale leniwa dupa i brak dobrego sprzętu uniemożliwiają. Sto krat piw się należy.
Jak będziesz w mazowieckim i chcesz się gdzieś ruszyć daj znać na Facebooku. Zawsze chętnie kogoś weźmiemy, jedyny sprzęt jaki potrzebujesz to robocze ciuchy i dobry humor
A ja się wkurwiam jak widzę jak zabytki historii i kultury Polski się walą wpizdu. Chore Państwo, które zawsze nie walczy o swoje. Szkopy dostają odszkodowania po II WŚ, a my kurwa już nie w imię czego?
Może nie do tematu, ale musiałem wyrazić swój ból dupy.
Może nie do tematu, ale musiałem wyrazić swój ból dupy.
wiktorioss: Niestety sami musimy zaopatrywać się w sprzęt i nie jestesmy w stanie mieć wszystkiego co bysmy chcieli mieć odrazu. Krytykę też przyjmujemy na przysłowiową klatę.
bilon989: Niestety dużo zabytków niszczeje u nas, ale z drugiej strony myslę że Urbex zwraca też w dużym stopniu uwagę na te miejsca
bilon989: Niestety dużo zabytków niszczeje u nas, ale z drugiej strony myslę że Urbex zwraca też w dużym stopniu uwagę na te miejsca
jak można tam się dostać?
fajna miejscówka na sesję zdjęciową. Wybrałbym się tam
dumad napisał/a:
jak można tam się dostać?
Dostep jest dosć ciężki, tym bardziej ze sprzętem trzeba się nie lada natrudzić
Przykre jest to, że mało osób pamięta o takich miejscach.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów