Niszcząc elektrycznego pickupa
Niszcząc elektrycznego pickupa
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Ej jak by nie patrzeć to wyprodukowanie takiego "eko" samochodu jest więcej emisyjne niż jazda spalinówką. Baterie litowo-jonowe np. to dramat dla eko systemu
My wszyscy to wiemy młody Kameleonie.
A to nasi eko-debile
Ale na szczęście jest na nich sposób
Gaz i pała potrafią zdziałać cuda.
Ej jak by nie patrzeć to wyprodukowanie takiego "eko" samochodu jest więcej emisyjne niż jazda spalinówką. Baterie litowo-jonowe np. to dramat dla eko systemu
ale to małpy w afryce ponoć ten lit kopią w ziemi
I czym różni się ten oszołom od tego?
Wody nie mamy przez chujową retencję i niewłaściwą meliorację. Pustynny Egipt potrafi od tysięcy lat wykorzystać każdą kroplę, tylko teraz mają problem, bo sąsiedzi w górnym biegu postawili tamę i wody ubyło, ale ten problem jest raczej przejściowy. Amerykanie twardo twierdzą, że stoimy u progu globalnego ochłodzenia w ciągu kilkudziesięciu lat. To ocieplenie aktualne, to żadne ocieplenie. 2000 lat temu przypływali do nas Wikingowie z zielonej Grenlandii, rosły winogrona, nie było śniegu. W XVII wieku zamarzł Bałtyk i otwierano na nim karczmy, jeżdżono po lodzie, a Szwedzi z głodu zrobili nam potop, bo przez ochłodzenie nie mieli co jeść.
Z tymi Wikingami i Grenlandią to trochę przesadziłem, ale chciałem dodać dramatyzmu, tak jak ta niemota z Warszawy zapaloną planetą.
Wody nie mamy przez chujową retencję i niewłaściwą meliorację. Pustynny Egipt potrafi od tysięcy lat wykorzystać każdą kroplę, tylko teraz mają problem, bo sąsiedzi w górnym biegu postawili tamę i wody ubyło, ale ten problem jest raczej przejściowy. Amerykanie twardo twierdzą, że stoimy u progu globalnego ochłodzenia w ciągu kilkudziesięciu lat. To ocieplenie aktualne, to żadne ocieplenie. 2000 lat temu przypływali do nas Wikingowie z zielonej Grenlandii, rosły winogrona, nie było śniegu. W XVII wieku zamarzł Bałtyk i otwierano na nim karczmy, jeżdżono po lodzie, a Szwedzi z głodu zrobili nam potop, bo przez ochłodzenie nie mieli co jeść.
Z tymi Wikingami i Grenlandią to trochę przesadziłem, ale chciałem dodać dramatyzmu, tak jak ta niemota z Warszawy zapaloną planetą.
Z wodą to jest jeden z lepszych numerów tych ignorantów klimatycznych. Rozwala mnie jak twierdzą, że zasoby słodkiej wody są ograniczone i każde mycie rąk pozbawia nas jej trochę Uczyli się kurwa w podstawówce o zamkniętym obiegu wody w przyrodzie i skąd biorą się deszcze, a tu chuj... telewizor im powiedział, że to wszystko jest zbyt uproszczone i naprawdę jest zupełnie inaczej, i oni to kupili. Debile. To samo zresztą z pochłanianiem przez drzewa CO2 - twierdzą, że lasy produkują CO2. Głupim ludziom wszystko można wmówić.
Globalnie problemu nie ma, lokalnie w wielu miejscach jest paskudnie. Np. w Kaliforni wymyślili aby na pustyni hodować awokado (a to żre 10x tyle wody co bardziej dostosowane uprawy), czy budują wielki datacenter Majkrosoftu chłodzony wodą. I efektem jest faktycznie brak wody.Rozwala mnie jak twierdzą, że zasoby słodkiej wody są ograniczone i każde mycie rąk pozbawia nas jej trochę Uczyli się kurwa w podstawówce o zamkniętym obiegu wody w przyrodzie i skąd biorą się deszcze, a tu chuj...
Zaś w Polsce wszędzie uregulowaliśmy rzeki, przez co w zasadzie cały kraj cierpi na szuszę hydrologiczną. Ta woda niby jest ale spływa natychmiast do morza. W naturze zamiast tego cała dolina rzeki byłaby nawodniona, woda przeciekając zasila źródełka, itp.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów