Henboh napisał/a:
Udowadniasz tylko, że panuje u nas takie ciche przyzwolenie na łamanie prawa.
Udowadniam, bo tak jest, ale NIE powiedziałem nic, że JA się z tym zgadzam i na to przyzwalam, bo temat tego nie dotyczy... Stwierdziłem tylko fakty... Mowa tu o paru idiotach, którzy demolują, a ja dopowiedziałem o idiotach, którzy tamtym idiotom to ułatwiają, bezmyślnie topiąc kasę na stawianie tych wind, nie zabezpieczając ich odpowiednio, przez to topiąc jeszcze większą kasę na późniejsze naprawy... Gdzie tylko spotkam takie windy to zawsze muszą być roz*ebane, więc to nie jest odosobniony przypadek i nie wmawiaj mi, że "po cichu przyzwalam", bo faktem jest, że jak się finansuje coś drogiego i stawia to w jakimś zacienionym kącie (jak na filmie), nie oświetlając wystarczająco by monitoring mógł zarejestrować dostatecznie zajście, to szczytem jest późniejszy płacz, że przyszły złe człowieki i roz*ebały... Powiedz mi co lepsze? Szarpnąć się na zabezpieczenia, by potem złapać sprawców i zmusić do rekompensaty, czy wydać mniej, ale potem regularnie ciągnąć z kasy podatników na naprawy? Poza tym jeśli chcesz kogoś wychować to karz mu zapłacić... Na Polaków to lepiej działa niż srogi wpie*dol...