Przydała by się rewolucja. Ktoś za?
Przydała by się rewolucja. Ktoś za?
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
kto bedzie obnizal te ceny? te kilka koncernow farmaceutycznych ktore podzielily miedzy siebie rynek i dyktuja ceny jak im sie podoba?
podales w przedostatnim zdaniu zajenista argumentacje: selekcja naturalna. bo pewnie tylko idioci nie potrafia sie doczytac w zawilym prawniczym belkocie na kilkudziesieciostronicowej instrukcji wylaczen czego nei obejmie ich ubezpieczenie i w razie czego poszukaja innej firmy. ktora ma takie same warunki.
elBiaauawy, tak tak wiem wolny rynek, konkurencja, wszyscy szczesliwi i bogaci, jak to w broszurkach reklamowych typu "co by bylo gdyby". tylkoludzie toidioci i nie chca tego zauwazyc.
uwielbiam tych domowych teoretykow
juz widze jak kazde stac na operacje za 100tysi, + dalsze leczenie za 200 tys. bo moze do takiego pulapu by ceny spadly zajakies srednie operacje.
bo oczywiscie jak dziala prywatna sluzba zdrowia np w usa to pewnie kiepski przyklad bo tam jest socjalizm albo cos takiego i nie poswala taniej leczyc no i oczywiscie te szlachetne firmy ubezpieczeniowe jak one dbaja o pacjentow, lecza ich, nie robia w chuja jak potrzebuje czlowiek pomocy. najwazniejsze ze "co by bylo gdyby".
A gwarantuję ci, że o wiele więcej ludzi stać by było na takie zabiegi bo zamiast chorując raz na rok na grypę i płacąc rocznie 2400zł z podatku na nfz, to te same 2400zł zapłaciłby za leczenie.
No to kurwa powodzenia przy przeszczepie szpiku gdzie koszt wynosi pomiędzy 80 a 100 tys dolarów albo innej drogiej operacji.
Już widzę jak odkładasz 100 lat po 2400 zł rocznie, żeby było cie na to stać.
Nóż się otwiera jak czytam takie bzdury
A co do optymistów myślących, że w systemie prywatnych ubezpieczeń najważniejszy jest pacjent - poczytajcie jak to działa w USA dopiero piszcie, bo tam jest to co Korwin chciałby mieć. Dowiecie się może, że 20-30% ludzi nie ma w ogóle ubezpieczenia, albo ma takie, które pozwala na dostęp do lek. rodzinnego BO ICH NIE STAĆ. Dobre ubezpieczenia są często dodatkiem do wynagrodzenia w dobrej pracy. Gdy ktoś zaczyna ciężko chorować - zwolnienie z pracy - koniec ubezpieczenia - koniec leczenia. Widzę, że niewiele ludzi tutaj ma pojęcie o czym pisze.
elBiaauawy - widać, że jesteś bardzo młodym człowiekiem, po merytoryce Twoich wypowiedzi i stosunku do rozmówcy.
Tam nie ma tego co by chcial Korwin, juz te czasy dawno minely Kapitalistycznej Ameryki dzis jest to Socjalistyczne Stany Zjednoczone Ameryki. Obama CARE
1) Forma protestu
- Najlepsza taka jaka zastosował Ghandii 0 słów zero przemocy zadnych krzyczanych hasęł poprostu idziemy okupujemy Warszawe i milczymy domagajac sie aby każdy kto zasiadał w sejmie samorządzie rzadzie senacie... od roku 1950 do teraz został "zwolniony" i pozbawiony prawa do startu w wyborach dozywotnio
2) Wyruszamy marszem z 4 stron Polski i idziemy na Warszawe gromadząc jak najwiecej ludzi, idziemy pieszszo, dzieki temu znaim tam dojdziemy będziemy dobzre nagłośnieni wszędzie.
3) 0 Kurwa jakiejkolwiek pzremocy, jak policja przyjdize nas spałowac stoimy i czekamy im więcej z nas trafi do szpitala tym lepiej.
DOKLADNIE TAK GHANDI ODZYSKAL INDIE
4) Najwazniejszy punkt błagamy o pomoc ludiz co sie znaja na prawie, musza rozpisac referenda ustawy i inne gówna aby odsunąć wszystkich po PRL od władzy
5) Formujemy akty oskarżenia i stawiamy pzred trybunałem stanu kazdego jednego z nich.....
6) KAŻDY uczestnik marszu z ciała organizacyjnego zobowiązuje sie aktem prawnym ŻE NIGDY NIE BĘDZIE KANDYDOWAŁ do Sejmu Senatu ani władz samorzadowych, dzieki temu nie będa mogli powiedziec że "idziemy po władze i dokonujemy przewrotu"
7) WPROWADZAMY JEDNOMANDATOWE OKRĘGI WYBORCZE
A tak powaznie. To, ze wywalimy wszystkich od 1950 nic nie zmieni. Przykro mi ale problem tkwi w nas wszystkich, podziekujmy 'komunie' i kochanej rosji... problem to nasza mentalnosc.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów