Z tego co pamiętam pan Owsiak niedawno twierdził, że zastanawia się nad rezygnacją z prowadzenia tej organizacji. Było to przy okazji nieszczęśliwej śmierci dzieciaków, za co winą zostali obarczeni między innymi lekarze oraz dyspozytorzy pogotowia ratunkowego. Rozpętana została wtedy burza, którą pan Owsiak z chęcią podtrzymywał stojąc obok ministra Arłukowicza ze swoją żoną. Wtedy się zastanawiałem - kim on do chuja jest, żeby sterczeć obok ministra na konferencji prasowej. Ton wypowiedzi wówczas był klasyczny - jebać służbę zdrowia bo to chuje, dorobkiewicze i ogólnie skurwysyny, a tylko Owsiak jest dobry i chce pomagać, będzie organizował kursy dla dyspozytorów, tworzył specjalne karetki pogotowia - i co? baju baju chuju chuju.
Od tej pory pan Owsiak jest dla mnie skreślony. Nie twierdzę, że wszyscy w ochronie zdrowia są idealni, ale taka postawa jest wysoce niesprawiedliwa. Niech ktoś pokaże, gdzie 100% ludzi jest idealne. Łatwo to oceniać zza telewizora. W służbie zdrowia ciężko pracują ludzie na utrzymanie swoich rodzin. Nierzadko jest to praca niewdzięczna a do tego jebane dziennikarzyny żerują na niezadowoleniu społecznym. Znam osobiście bardzo wiele osób, które zostawiają w pracy swoje zdrowie i sporą część życia za pensję budżetówki i wykonują swoją pracę solidnie i z sercem. Nikt z zewnątrz nie widzi, że jest to po prostu praca ryzykowna i najlepszej, najdokładniejszej osobie może zdarzyć się nieszczęśliwa sytuacja. Takie sytuacje są nagłaśniane przez media celem wywołania skandali społecznych i zarobienia na tym pieniędzy. Aby być sprawiedliwym - znam też ludzi, którzy nie powinni pracować w tej pracy, ale jest to mniejszość.
Wypowiedzi Owsiaka o "nieprzygotowaniu ochrony zdrowia w Polsce do ratowania dzieci" i śmieszne groźby zamknięcia jego działalności bo "on sensu nie widzi" wzbudziły we mnie jedynie politowanie. Dobitnie pokazał w jaki sposób podchodzi do ludzi, których to rękami przecież niesie tą swoją "pomoc", a także do inteligencji naszego społeczeństwa.
Aktualnie WOŚP przyjęła formę komercyjnego happeningu połączonego z intensywną promocją różnych firm - w tej edycji prym wiedzie Play. Z tego co mi wiadomo jest wiele organizacji/fundacji, które prowadzą działalność bez takie komercyjnej pompy. Finał WOŚP jest teraz imprezą zorganizowaną celem promocji produktów i usług pod przykrywką działalności charytatywnej.
PANIE OWSIAK! Wyjdź Pan zza tej kamery, zrzuć te łachmany 16 latka, załóż fartuch i pozapierdalaj parę miesięcy np. na Oddziale Ratunkowym szpitala. Potem będziesz się pan wymądrzał odnośnie przygotowania ludzi do pracy. Dopóki to się nie stanie, nie dam na Pana biznes złamanego grosza, bo Pańska postawa jest w mojej ocenie po prostu haniebna.