Gość był debilem i uważam, że jakby akcja ratunkowa kosztowała 1euro to byłoby o 1 euro za dużo.
Bez odbioru. Nie wchodzę dalej w ten temat. Swoje napisałem.
Zdjęcie Tomasza Mackiewicza z logiem firmy Hortex i podpisem "Mrożonka Himalajska" zamieścił na Facebooku jeden z internautów. Firma potwierdziła nam, że natychmiast zażądała usunięcia wpisu. Rozważa także dalsze kroki prawne.
Kiedy cały świat z zapartym tchem czekał na informacje spływające z akcji ratunkowej na Nanga Parbat, w internetowych wpisach nie brakowało hejtu. Wszelkie granice dobrego smaku przekroczyła jednak grafika, którą zamieścił w sieci kontrowersyjny youtuber.
Do zdjęcia Tomasza Mackiewicza, który w ciężkim stanie pozostał pod szczytem Nanga Parbat, autor przeróbki dokleił logo firmy Hortex, która produkuje mrożonki. Zamieścił również napis "Mrożonka Himalajska".
Wpis spotkał się z ostrą krytyką innych internautów, którzy podkreślali, że nie zapomną tego autorowi posta. Błyskawicznie zainterweniowała również firma Hortex. - Zażądaliśmy zarówno od autora, jak i Facebooka usunięcia tego posta, który narusza zasady moralne i bezprawnie wykorzystuje znak towarowy marki. Analizujemy kwestie związane z podjęciem dalszych kroków prawnych - informuje Wirtualną Polskę Beata Łosiak, PR manager Grupy Hortex..
- Przede wszystkim składamy wyrazy współczucia rodzinie Tomasza Mackiewicza. Wyrażamy swoje ubolewanie i absolutny sprzeciw wobec publikacji, z którą nie mamy nic wspólnego - podkreśla Beata Łosiak,
Post z profilu youtubera zniknął, ale grafikę nadal można znaleźć w sieci. Nie publikujemy jej ze względu na dobro rodziny oraz firmy
Dzisiaj media podały, że Hortex rozważa podjęcie kroków prawnych przeciwko autorowi tej grafiki. Jako że nie mam możliwości dodania linku, zamieszczam fragment artykułu z O2:
Skandaliczny mem z Tomaszem Mackiewiczem. Hortex grozi autorowi sądem
Zdjęcie Tomasza Mackiewicza z logiem firmy Hortex i podpisem "Mrożonka Himalajska" zamieścił na Facebooku jeden z internautów. Firma potwierdziła nam, że natychmiast zażądała usunięcia wpisu. Rozważa także dalsze kroki prawne.
Kiedy cały świat z zapartym tchem czekał na informacje spływające z akcji ratunkowej na Nanga Parbat, w internetowych wpisach nie brakowało hejtu. Wszelkie granice dobrego smaku przekroczyła jednak grafika, którą zamieścił w sieci kontrowersyjny youtuber.
Do zdjęcia Tomasza Mackiewicza, który w ciężkim stanie pozostał pod szczytem Nanga Parbat, autor przeróbki dokleił logo firmy Hortex, która produkuje mrożonki. Zamieścił również napis "Mrożonka Himalajska".
Wpis spotkał się z ostrą krytyką innych internautów, którzy podkreślali, że nie zapomną tego autorowi posta. Błyskawicznie zainterweniowała również firma Hortex. - Zażądaliśmy zarówno od autora, jak i Facebooka usunięcia tego posta, który narusza zasady moralne i bezprawnie wykorzystuje znak towarowy marki. Analizujemy kwestie związane z podjęciem dalszych kroków prawnych - informuje Wirtualną Polskę Beata Łosiak, PR manager Grupy Hortex..
- Przede wszystkim składamy wyrazy współczucia rodzinie Tomasza Mackiewicza. Wyrażamy swoje ubolewanie i absolutny sprzeciw wobec publikacji, z którą nie mamy nic wspólnego - podkreśla Beata Łosiak,
Post z profilu youtubera zniknął, ale grafikę nadal można znaleźć w sieci. Nie publikujemy jej ze względu na dobro rodziny oraz firmy
No i kurwa prawidłowo, niech dojadą zjeba co w tak prymitywny sposób śmieje się ze zmarłego i obraża przy tym jego bliskich.
Żarty żartami, ale trzeba mieć trochę wyczucia.
Paradoksalnie, komentarz z tą grafiką ma najwięcej piw ale jak zauważyliście w moich postach często do użytkowników zwracam się per ,,stuleje, nieudacznicy, debile itd" i choć raz dostałem na miesiąc za to bana to i tak jestem przekonany że mam rację.
Nie wiem co chcesz mi udowodnić ale nie uda ci się.
Gość był debilem i uważam, że jakby akcja ratunkowa kosztowała 1euro to byłoby o 1 euro za dużo.
Bez odbioru. Nie wchodzę dalej w ten temat. Swoje napisałem.
No bez obioru Weltór, ale na koniec- chciałem Ci w miarę przystępnie wytłumaczyć, że człowiek bardzo miłujący jakiś sport ekstremalny czy inną trudną dziedzinę nie jest w stanie od tak z tego zrezygnować. Tacy ludzie kierują się innymi wartościami i wielu ludzi ,,tego typu" sporo wniosło do świata nauki, rozrywki, sportu. Tacy ludzie są po prostu potrzebni, żebyśmy zwykli mogli chociaż na zdjęciach zobaczyć to co oni.
Dzisiaj media podały, że Hortex rozważa podjęcie kroków prawnych przeciwko autorowi tej grafiki. Jako że nie mam możliwości dodania linku, zamieszczam fragment artykułu z O2:
Skandaliczny mem z Tomaszem Mackiewiczem. Hortex grozi autorowi sądem
Bardzo dobrze. Znalazł się kurwa śmieszek.
Paradoksalnie, komentarz z tą grafiką ma najwięcej piw ale jak zauważyliście w moich postach często do użytkowników zwracam się per ,,stuleje, nieudacznicy, debile itd" i choć raz dostałem na miesiąc za to bana to i tak jestem przekonany że mam rację.
O kurwa, ale z Ciebie bohater i męczennik
Alpinistów uważam za ćpunów, tylko że takich którzy zwracają na siebie niepotrzebnie uwagę o wiele większą niż zwykłego ćpuna.
Od razu powiem że nie siedzę w piwnicy i uprawiam inny ekstremalny sport , ale na pewno nie aż tak zabójczy.
Przedstawiamy profil :: szlovak
Data urodzenia: 10 Maj 1927
w tym wieku jedyny ekstremalny sport to doczekanie sie umowionego terminu u lekarza
Szukałeś tak, żeby nie znaleźć i zrobić to co polaki uwielbiają najbardziej czyli użalać się jak bardzo nas nie szanują i paść do granic wytrzymałości legendy polskiej maryrologi.
1 link bbc co uk news world asia 42849057
2 link yahoo com news climber saved pakistan-apos-apos-203203753
3 link time com 5121756 killer mountain nanga parbat gps
Niestety polska martyrologia nie zostanie dziś nasycona bo cały świat pisze o poświęceniu polskich ratowników.
Człowiek chciał by przy porannej kawie podzielić się z kolegami informacjami o tym jaka niegodziwość nas znowu spotkała z rąk świata a tu taki chuj.
Polactwo nie będzie mogło rwać włosów z głów i skowytać jak bardzo nami pogardzają. Nawet szkopy o nasz piszą...
Co jest kurwa nie tak z polakami, że wiecznie muszą być udręczeni?
Pierwszy link nie działa, w drugim nie ma słowa o polakach (The rescue team consists of private climbers,), a w trzecim jest taka mała wzmianka, że 98% ludzi czytających ten artykuł to przeoczy. Jakby to był bohaterski amerykański sierżant to by podali jego nazwisko z 15 razy i w nagłówku więc nie pierdol. (linki pociąłem bo nie mogę jeszcze dodawać)
Nie rozumiem po co ci ludzie to robią. Przeczytałem kilkanaście książek o alpinistach różnych alpinistów. Żaden z nich nie był w stanie podać ani jednego racjonalnego argumentu po chuj to robi.
Po przeczytaniu tych książek znalazłem między nimi jeden wspólny mianownik. Problemy natury psychicznej.
To są najczęściej osoby z zaburzeniami. Przyczyny tych zaburzeń są różne. Najczęściej to jest tak jak napisał kolega wyżej próbują -dowartościować swoje ego, imponować. Nie potrafią żyć z rodziną więc uciekają przed nimi w góry. Mają zaburzenia społeczne. Nie potrafią funkcjonować w społeczeństwie. I wiele, wiele innych.
Wszystkich alpinistów cechuje nieskończony egoizm. Wielu z tych, którzy poszli w góry i zginęli miało rodziny i dzieci. Wszyscy mieli w dupie to, że się o nich martwią. Co się stanie z tymi rodzinami jak zginą.
Tomek osierocił trójkę dzieci. Ich jest mi najbardziej żal. Kiedyś dorosną i zrozumieją, że gówno im z tego, że ich ojciec był wybitnym alpinistą. Jego sława ani ich nie wykarmi ani nie wychowa. Pewnie wolały by ojca brzuchatego janusza w żonobijce, który by je zabierał passatem na ryby nad wartę. I taki "zwykły" ojciec jest lepszy pod każdym względem.
Poza tym facet zginął na własne życzenie. Taką wyprawę planuje się co do minuty. Jeśli o zaplanowanej porze nie jest się na danej wysokości to należy zawrócić bo nie starczy czasu i sił na powrót.
Większość z alpinistów zginęła dlatego, że zignorowali plan. Zlekceważyli plan, żeby dokarmić swoje nieskończone ego i nie mieli już sił na powrót.
Poza tym dla mnie góra jest zaliczona jak się na nią wejdzie i wróci o własnych siłach...
A może zaburzenia mają ci co chcą żyć z rodziną?
Pierwszy link nie działa, w drugim nie ma słowa o polakach (The rescue team consists of private climbers,), a w trzecim jest taka mała wzmianka, że 98% ludzi czytających ten artykuł to przeoczy. Jakby to był bohaterski amerykański sierżant to by podali jego nazwisko z 15 razy i w nagłówku więc nie pierdol. (linki pociąłem bo nie mogę jeszcze dodawać)
ok. Przepraszam. To teraz możesz iść się umartwiać i oburzać bo znowu nie okazano nam należytego szacunku. Co za wenże nie ludzie.
A tak serio to wykaż trochę wysiłku. W pierwszym linku usuń ] Pozostałe przeczytaj jeszcze raz. Tylko powolutku i dokładnie.
Ty masz jakiś ból dupy w kwestii polskości, chyba ci jakiś polski oficer przeorał starych za kolaboracje.
Znowu polska martyrologia. Nikt nas nie lubi, nie szanują nas, nam historia to dała w dupę jak mało komu, wszyscy nas biją, wiecznie nic nam nie wychodzi, każdy nas oszukuje i okrada. Żyjemy historią, husarzy to byli... Ja pierdole...
Pod prawie każdym tematem abraxiu szkaluje Polaków. Sili się przy tym na całkiem nieźle zbudowane zdania i zwroty. Jak się trafi jakiś półmózg to w jego oczach te antypolskie wypociny przypominają całkiem logiczne argumenty.
Tak to jest jak osoba mająca duży problem z postrzeganiem rzeczywistości i swojej osoby potrafi nieźle i poprawnie pisać.
Nie każdy kretyn to analfabeta przecież
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów