18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 18:08
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:23
Wspomnienia z Piekła
Avalanger • 2015-06-05, 0:48
Chciałbym przedstawić Wam wspomnienia żołnierza Armii Polskiej, Armii Krajowej, który przeszedł przez prawdziwe piekło. Mowa o Zygmuncie Maguzie.

Z jego osobą wiąże się wiele ciekawych opowieści, jest to Kresowiak o silnych więziach ze swoim regionem. Dziadek z ikrą.

Choć poznałem go dopiero dziś, jego opowieści są barwne, nie pierdoli się w tańcu i opis wojny zdecydowanie powinien spodobać się co poniektórym miłośnikom tego portalu.

Zapraszam więc :

PS. Dlaczego nie umieszczam tego w Dokument/Historia?
To bardzo proste. Tamten dział ma chujową siłę przebicia, a tacy ludzie jak on nie zasługują na dział drugiej kategorii.

Ktoś niedojebany spyta może : "A co ten dziad zrobił?" Odpowiadam : przeżyj dziecko jeden dzień na wojnie, pogadamy.

Naczelny hejter sadolowego analfabety.
Zgłoś
robur69 2015-06-05, 0:56
Nic nie ma....

Ale to chyba moj tel:/

Sorka, tel
Zgłoś
Adejdas1 2015-06-05, 1:00 1
jakiś prostak na początku musiał wtrącić swoje 3 grosze
Zgłoś
moonelq 2015-06-05, 1:06
@autorze

A przejście Call Of Duty 2 też się liczy? Mniej więcej podobny okres czasowy.

"jak chcesz mieć dobrze, to kieruj się tylko swoim interesem i ruchaj innych w dupe ile wlezie póki się nie wkurwią." ~browarmanek
Zgłoś
Avalanger 2015-06-05, 1:08 6
moonelq napisał/a:

@autorze

Naczelny hejter sadolowego analfabety.
Zgłoś
filipos93 2015-06-05, 2:00 1
Ta pani która pospiesza i karze kończyć mogła by zamknąć morde
Zgłoś
grudawwk 2015-06-05, 2:20
moonelq napisał/a:

@autorze

Jeżeli ukończyłes na veteranie to tak
Zgłoś
moonelq 2015-06-05, 2:23
^Tak, pierwszą misję z rzucaniem kartoflami..

"jak chcesz mieć dobrze, to kieruj się tylko swoim interesem i ruchaj innych w dupe ile wlezie póki się nie wkurwią." ~browarmanek
Zgłoś
exfon 2015-06-05, 5:43 2
Tak co do weteranów nie jestem już przekonany.
Czytałem, że 3/4 tych wszystkich "bohaterów" teraz, po prostu ukrywało się po wszystkich norach i dziurach, gdy nawet mniej sprawni biegali i walczyli.
Nie umniejszam zasług tego Pana, nie wiem czy On walczył. Podchodzę do tego jednak ostatnio z dużym dystansem.
Zgłoś
FenomenKol 2015-06-05, 6:32 1
Podśmiechujkom wyżej bolec w anal
a co do ukrainy to polskie czołgi powinny tam wjechać po nasz Lwów i zrównać tych kacapów z ziemią
Zgłoś
p................a 2015-06-05, 14:12
exfon napisał/a:

Tak co do weteranów nie jestem już przekonany.
Czytałem, że 3/4 tych wszystkich "bohaterów" teraz, po prostu ukrywało się po wszystkich norach i dziurach, gdy nawet mniej sprawni biegali i walczyli.
Nie umniejszam zasług tego Pana, nie wiem czy On walczył. Podchodzę do tego jednak ostatnio z dużym dystansem.

Do tego dochodzi jeszcze wysyp dziwnie młodych bohaterów, weteranów i poszkodowanych przez wojnę. Dziadek komentuje relacje typów a) "Co taki mógł robić? Chyba meldunki w pieluchach przenosić." i typów c) "Wielki poszkodowany, bo mu się matka z Niemcami puszczała".
Zgłoś
o................n 2015-06-05, 15:09
FenomenKol, yyy... a kto ten "wasz" Lwów czy Wilno założył?
Skoro Lwów jest wasz, to Warszawa jest Rosyjska, a Łódź jest nasza, żydowska

Also, tępy lachu, Ukraińcy to nie kacapy a chochły

Co do samego tematu - ile i jakie dziadek dostał odznaczenia? Bo jest to bardzo wymierny wskaźnik, dzięki któremu dość dobrze można oddzielić bohaterów od reszty.
Zgłoś
FenomenKol 2015-06-05, 22:07
DUST DEVIL napisał/a:

Also, tępy lachu, Ukraińcy to nie kacapy a chochły

Nie zesraj się ogólnie
Cebulą od Ciebie wieje na kilometr.
Zgłoś
o................n 2015-06-06, 12:58 1
FenomenKol, To nie ode mnie, to ty jebiesz cebulą i to tak bardzo, że sam to czujesz

Nara, poćwicz pedale.

PS: oddajcie kamienice psy!
Zgłoś
FenomenKol 2015-06-11, 0:43
UP Tak bardzo że sam to czuje? Ty to kurwa jesteś serio ułomnym polaczkiem pucującym dzidy Szkotom.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów