Gdzie mu się to zmieściło?
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Prostowanie przegrody?
inaczej septoplastyka. Dwa dni z tamponem w nosie to byl koszmar. tero snu bolaca glowa zakrwawione oczy. Kto lubi przez sen oddychac nosem ten moze sobie wyobrazic co przechodzilem.
A czy w ten sposób można sobie powiększyć jamę nosową? Bo lewa dziurę mam za wąską.
po septoplastyce jak mi wyciągali opatrunek z nosa to w jednej dziurce miałem niewiele, ale z drugiej wyjęli mi, bez kitu, z 1,5 metra. przytrafiały mi się różne chujowe rzeczy- złamania, zwichnięcia, coś mi się pod paznokieć wbiło, ale to było najgorsze uczucie w życiu.
Taki opatrunek zakłada się też przy każdym poważniejszym urazie nosa. Sam taki miałem w tamte wakacje po złamaniu z przemieszczeniem. Tylko że ja wyciągnąłem sobie takowy dwa razy w nocy przez sen, to i wiem lepiej jak toto wygląda :]
Generalnie nie miła sprawa z tymi tamponadami, bo pomimo bólu masz zawroty w głowie i w ogule się wszystko miesza, pamiętam jak po krojeniu i reperowaniu nosa po bójce włożyli mi tamponady, to brałem tylko zastrzyki przeciwbólowe, bo 1 nocy jak nie wziąłem to nieszło spać i się budziłem zlany potem... odpoczynek psychiczny w moim wypadku trwał 1-2 dni.
Teraz pewnie czyje się jakby był dymany w klamę na dwa baty
Kiedyś będąc w harcerstwie jeszcze kolega złamał sobie nos. Ja jako że byłem turboratownikiem (taki syndrom jak za bardzo chcesz pomóc) bardzo chciałem mu pomóc, ale nie miałem punktu zaczepienia żeby mu go usztywnić. Wpadłem więc na genialny ( moim zdaniem ) pomysł żeby wsadzić mu do nosa dwa tampony. Jak pomyślałem tak zrobiłem, zatamowałem krwawienie, ktoś go odwiózł do szpitala, niby wszystko okej. Dopiero kiedy ktoś mnie uświadomił (tak jestem facetem) że tampony puchną i to w chuj (jak ktoś nie wierzy - podjeb siostrze/matce i włóż do szklanki z wodą). Do tej pory mam wyrzuty sumienia jak go widzę : /
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów