📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Coś pięknego, chcial bym zobaczyć na żywo ale tak z 5km dalej. (Mówię o tych w Polsce)
Jak się buduje z plastikowych słomek to takie są skutki.
T3RMINATOR napisał/a:
Murowany czy plastikowy to i tak takie tornado rozwali. Dlatego w Alei Tornad budują najczęściej drewniane domyz bo odbudowa tańsza.
Polskiej klasycznej kostki z lat 80" nie ruszy nawet bomba atomowa.
Potężna wichura, łamiąc duże drzewa, trzciną zaledwie tylko kołysze.
T3RMINATOR napisał/a:
Solidny żelbet też nie każdy się oprze. Nawet w Polsce było by trudno o taki blok, chociaż i tak mamy dwa razy grubsze ściany od ruskiej chruszczówki.
Gdyby to był prawdziwy wiatr, huragan nawet cat 1 (a dochodzą do 5) to samochody by latały. Czyli nie ma mocnych aby jakikolwiek prawdziwy budynek rozwaliło.
Ksy-Ksy napisał/a:
Potężna wichura, łamiąc duże drzewa, trzciną zaledwie tylko kołysze.
Dokładnie Kutang Panie
Drzew mi szkoda;tyle lat muszą rosnąć..Ale..z tym dęciem wiatru-jest dziwnie?Gdy wiatr je łamie-kładzie-na filmie widać-wieje mocno od prawej do lewej?Zaraz potem przychodzi trąba,o innym kierunku wiania-od lewej do prawej?Ktoś?Coś?
P.S.Jest ok;wszystko zrozumiałam!Trąba nadchodzi z lewej strony-więc ruch wiirowy wiatru jej ZEWNĘTRZNEJ części-gdy na ekranie jej jeszcze nie widać-właśnie wieje od prawej do lewejGdy trąba na ekranie jest już dobrze widoczna-wir wieje z lewej do prawej!
P.S.Jest ok;wszystko zrozumiałam!Trąba nadchodzi z lewej strony-więc ruch wiirowy wiatru jej ZEWNĘTRZNEJ części-gdy na ekranie jej jeszcze nie widać-właśnie wieje od prawej do lewejGdy trąba na ekranie jest już dobrze widoczna-wir wieje z lewej do prawej!
Wincej paneli fotowoltaicznych - to na pewno uratuje świat
PIs napisał/a:
Murowany czy plastikowy to i tak takie tornado rozwali. Dlatego w Alei Tornad budują najczęściej drewniane domyz bo odbudowa tańsza.
Tak kurwa. Auta w oddali nie ruszyło a budynek wjebało w 4 sek. Budują z gówna i tyle
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów