18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (8) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 16:00
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 17:56
🔥 Black Friday - teraz popularne
za długi nos pendolino
nowynick • 2014-06-26, 14:39
super pociąg kurwa.... tylko nos za długi albo nasze urządzenia przytorowe za blisko torów...

"Pendolino ma problemy związane z tzw. przekroczeniem skrajni, z powodu których konieczne jest punktowe przesuwanie urządzeń przytorowych. Dzisiaj poinformowaliśmy w "DGP", że superpociąg podczas testów na polskich torach zahaczył o słup na Dworcu Centralnym.

Osłona, która daje pociągowi aerodynamiczny wygląd, sprawia też, że na łukach skład zbyt mocno wystaje na boki, przez co w niektórych miejscach może zahaczać o elementy infrastruktury kolejowej. Ustaliliśmy, że właśnie taki incydent miał miejsce w Warszawie.

Rozwiązaniem jest odsunięcie urządzeń przytorowych albo podnoszenie osłony sprzęgu na tych fragmentach trasy."

I pomyśleć że bydgoska PESA produkuje pociągi na cały Świat...
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

🇬🇧  English version
Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Support this website with a small donation

🇵🇱  Polska wersja
Hello guest,

We hope you enjoy our movies. Please consider a small donation to help us to cover the costs of our servers because currently we don't have enough ads to do it.

Currently we accept donations with Polish Zloty (PLN, zł). 1 PLN = 0.23 EUR (this may vary)
Available payment methods: Credit card, debit card, Google Pay

Thank you for your support!

Donate
 already done / not interested
longlong7 2014-06-26, 14:47 53
Pendolino... pomniki korupcji, wiadomo było co z nimi będzie, nikt nie chciał kupić to kto kupi? poliacy, forsa państwowa, premie oficjalne za porozumienia międzypaństwowe i to co najważniejsze ale pod stołem w kopercie.
Kupując nasze Polskie nie nachapali by się KROPKA
Zgłoś
Muzz 2014-06-26, 14:48
Najbliższy kurs będzie w momencie jak reszta świata będzie się teleportować... od 100 lat.
Zgłoś
Frostu 2014-06-26, 14:54 20
Ta informacja to jest KŁAMSTWO, kolejna bajeczka o Pendolino zmyślona przez dziennikarzy. Wielokrotnie zdementowana przez PKP IC, Alstom, PKP PLK. Ale ogłupiałe społeczeństwo we wszystko co jest w mediach wierzy.

longlong7 napisał/a:

Pendolino... pomniki korupcji, wiadomo było co z nimi będzie, nikt nie chciał kupić to kto kupi? poliacy, forsa państwowa, premie oficjalne za porozumienia międzypaństwowe i to co najważniejsze ale pod stołem w kopercie.
Kupując nasze Polskie nie nachapali by się KROPKA

Masz jakieś dowody, wskazówki, przesłanki, że w tym przetargu była korupcja? Jakiekolwiek? Bo nawet opozycja i dziennikarze nie mają.
To w Polsce niby nie kupuje się polskich pociągów? Co za kit próbujesz tutaj wcisnąć?
Zgłoś
bustafan 2014-06-26, 15:02 12
@Frostu
Chuj z tym czy to prawda czy nie. Produkujemy w Polsce dobre pociągi (PESA), więc zamiast wspierać polskie firmy, kupujemy pociąg z zagranicy tylko po to, żeby kurwa nie jeździł. Ja pierdolę, dokąd ten kraj zmierza ja się kurwa pytam?
Zgłoś
nowynick 2014-06-26, 15:08 5
Frostu napisał/a:

Wielokrotnie zdementowana przez PKP IC, Alstom, PKP PLK. Ale ogłupiałe społeczeństwo we wszystko co jest w mediach wierzy.?

wybacz, ale wiarygodniejsze są dla mnie media niż oświadczenia PKP.

A co do tego co napisałeś o korupcji to chyba jesteś ostatnią osobą w Polsce wierzącą, że rząd nie kradnie. Gratuluję!
Zgłoś
longlong7 2014-06-26, 15:08 1
frostu znasz tę piosenkę: na lewo most, na lewo most
Zgłoś
R................y 2014-06-26, 15:10 2
Powiem krótko - pierdolino
Zgłoś
P................i 2014-06-26, 15:11 11
@Frostu
Serio kurwa??? Serio??? Albo jesteś debilem, albo POwskim śmieciem, że śmiesz polemizować z tym, czy "pszetarg" na pociąg który kosztował pierdyliard złotych był ustawiany, przy fakcie że lepszy i w kuuuurwe tańszy zbudowaliby u nas w Polsce. Dowody na przetargi kurwa??? Gdyby były dowody, to te skurwysyny dawno poszłyby siedzieć. Tu chodzi o miliony wsadzane w kieszeń, te kurwy umieją się zabezpieczyć. To co, może stadion narodowy też zbudowano uczciwie? Najdrożej kurwa w europie! Zastanów się kurwa, co ty insynuujesz człowieku.
Zgłoś
Frostu 2014-06-26, 15:11 8
bustafan napisał/a:

@Frostu
Chuj z tym czy to prawda czy nie. Produkujemy w Polsce dobre pociągi (PESA), więc zamiast wspierać polskie firmy, kupujemy pociąg z zagranicy tylko po to, żeby kurwa nie jeździł. Ja pierdolę, dokąd ten kraj zmierza ja się kurwa pytam?

Pesa ani Newag NIE produkują pociągów szybszych niż 160 km/h. Dlatego NIE stanęły do przetargu kilka lat temu. Wyprodukują niedługo swoje pierwsze DALEKOBIEŻNE pociągów na 160 km/h.

Jest takie coś jak wolny rynek, spółka państwowa nie może sobie ot tak wybierać co się chce. Musi być przetarg. Pesa wygrała w Niemczech przetarg na szynobusy na 140 km/h - niemiecka gospodarka bez problemu mogłaby takie pociągi wyprodukować. My pociągów dużej prędkości nie.

Mają wyruszyć w grudniu tego roku, to jest wiadome od dawna.
Zgłoś
Chleb razowy 2014-06-26, 15:19 2
Frostu napisał/a:

Masz jakieś dowody, wskazówki, przesłanki, że w tym przetargu była korupcja? Jakiekolwiek? Bo nawet opozycja i dziennikarze nie mają.

Korupcja ma to do siebie, że jej uczestnicy raczej unikają pozostawienia jakichkolwiek dowodów. Czasami nawet niezbite dowody są nic nie warte (patrz: Beata Sawicka). Tak więc co do Pedolino można mieć jedynie przesłanki, np. to, że koncern Alstom, który produkuje te pociągi, już kilka razy był oskarżony o korumpowanie urzędników [url=http://wpolityce.pl/polityka/164202-alstom-produkujacy-pendolino-jest-w-wielu-krajach-oskarzany-o-korupcje-tylko-w-polsce-nikt-go-nie-sprawdza-podobnie-jak-innych-wielkich-przetargow[/url]
Zgłoś
Frostu 2014-06-26, 15:25 4
nowynick napisał/a:

wybacz, ale wiarygodniejsze są dla mnie media niż oświadczenia PKP.

A co do tego co napisałeś o korupcji to chyba jesteś ostatnią osobą w Polsce wierzącą, że rząd nie kradnie. Gratuluję!

No to brawo, współczuję jak wierzysz w to co ci powiedzą w TV. Brawo, powodzenia w życiu.

Pącki napisał/a:

@Frostu
Serio kurwa??? Serio??? Albo jesteś debilem, albo POwskim śmieciem, że śmiesz polemizować z tym, czy "pszetarg" na pociąg który kosztował pierdyliard złotych był ustawiany, przy fakcie że lepszy i w kuuuurwe tańszy zbudowaliby u nas w Polsce. Dowody na przetargi kurwa??? Gdyby były dowody, to te skurwysyny dawno poszłyby siedzieć. Tu chodzi o miliony wsadzane w kieszeń, te kurwy umieją się zabezpieczyć. To co, może stadion narodowy też zbudowano uczciwie? Najdrożej kurwa w europie! Zastanów się kurwa, co ty insynuujesz człowieku.

Kultura wypowiedzi na poziomie. Jesteś chyba niezrównoważony umysłowo. Naucz się pisać w języku polskim bez bluzgów, to może z Tobą porozmawiam.

To jest typowe dziecinne i niedojrzałe zachowanie - brak argumentów powoduje, że atakuje się rozmówcę sugerując jakieś koligacje polityczne.

Chleb razowy napisał/a:

Korupcja ma to do siebie, że jej uczestnicy raczej unikają pozostawienia jakichkolwiek dowodów. Czasami nawet niezbite dowody są nic nie warte (patrz: Beata Sawicka). Tak więc co do Pedolino można mieć jedynie przesłanki, np. to, że koncern Alstom, który produkuje te pociągi, już kilka razy był oskarżony o korumpowanie urzędników [url=http://wpolityce.pl/polityka/164202-alstom-produkujacy-pendolino-jest-w-wielu-krajach-oskarzany-o-korupcje-tylko-w-polsce-nikt-go-nie-sprawdza-podobnie-jak-innych-wielkich-przetargow[/url]

Nie mam zamiaru tłumaczyć Alstomu. W przeciwieństwie do 99% Was obserwuję proces zakupu szybkich pociągów (które wygrało Pendolino) od praktycznie samego początku. Wy pewnie wiecie o nich kiedy Zegarmistrz zaczął się lansować przy pierwszym składzie jak przyjechał do Wrocławia. Proces zakupu tych pociągów przeleciał przez 4 ministrów transportu (1x PiS, 3x PO), chyba 5 zarządów PKP. Lista osób odpowiedzialnych za ten zakup jest ogólnodostępna, była kontrola NIK, UE, banku który udzielił kredytu. Setki osób pracuje przy tym projekcie - na pewno by coś wypłynęło.
Zgłoś
P................i 2014-06-26, 15:29 5
@up
Jak można się nie denerwować, że za twoje pieniądze rządzące kurwy robią sobie zakupy wkładając połowę z tego do kieszeni? Jeszcze spekulować o dowody i argumenty które nie mogą istnieć, żeby ten system działał. Ale no tak, jak się jest na utrzymaniu rodziców i w życiu się własnej złotówki nie zarobiło to na co się wkurwiać? Dalej jestem zdania, że jesteś debilem albo POwskim śmieciem. Powiedz coś jeszcze w obronie tych skurwysynów
Zgłoś
Frostu 2014-06-26, 15:35 5
Pącki napisał/a:

@up
Jak można się nie denerwować, że za twoje pieniądze rządzące kurwy robią sobie zakupy wkładając połowę z tego do kieszeni? Jeszcze spekulować o dowody i argumenty które nie mogą istnieć, żeby ten system działał. Ale no tak, jak się jest na utrzymaniu rodziców i w życiu się własnej złotówki nie zarobiło to na co się wkurwiać? Dalej jestem zdania, że jesteś debilem albo POwskim śmieciem. Powiedz coś jeszcze w obronie tych skurwysynów

Ale to Ty tutaj wkręcasz politykę. Ja dyskutuję o pociągach o których się notorycznie kłamie i manipuluje. Ciężko Wam zrozumieć, że ten pociąg jest wykorzystywany politycznie? Zarówno przez stronę rządową jak i opozycję. Popieranie zakupu Pendolino nie jest równe popieraniu rządu. Niektórym ciężko to zrozumieć. Na zaczepki nie mam zamiaru reagować. Miłego dnia
Zgłoś
DżesiPinkmen 2014-06-26, 15:39
Cytat:

..że super pociąg podczas testów na polskich torach zahaczył o słup na Dworcu Centralnym.

Super pociąg. We wszystkich krajach UE to zwykły skład na nikim nie robiący wielkiego wrażenia. Coś jak nasze regio..
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem