18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 32 minuty temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 4 minuty temu
Zanim wyślesz CV
koniosraj • 2015-07-24, 9:14
Przypomniała mi się stara historia z czasów jak pracowałem w jednej z dużych firm w dziale HR. Jednym z moich zadań było przeglądanie CV i wyławianie osób, które można by zatrudnić. W natłoku gównianych CV znalazłem jedno całkiem konkretne- wykształcenie OK, doświadczenie niczego sobie, był tylko jeden mankament- gościu wysłał swoje CV z adresu socjopata@xxx.pl. Ja bym go chętnie zaprosił na rozmowę, ale szef jak zobaczył nicka to zrezygnował.

Cease to resist, giving my goodbye
Drive my car into the ocean
You'll think i'm dead, but I sail away
On a wave of mutilation.
Zgłoś
kustoszpan 2015-07-24, 9:32 31
Hahah, dobre.
Kiedyś z firmy wysyłali nas na szkolenia. Często szkolenia prowadziły fajne suki psycholożki (?) (praca w sektorze handlu).
Zawsze pod koniec szkolenia wręczały kwestionariusze- czy szkolenie się podobało, co można ulepszyć, zmienić itp. Oraz numer telefonu i adres email.
Zawsze podawałem: twardy26cm@onet.pl, albo lizedofinalu@wp.pl, fistfucking@interia.pl. Żeby było śmieszniej, raz jedna pani zadzwoniła i spytała czy ten twardy26cm to mój poprawny email

Kustosz pan przyjechał, no nawet taki, taki niby to malutki mężczyzna, tutaj dookoła taki, taki, taki, taki moher miał fantastyczny, w takie pukle ujęte troszeczkę, tak na plecki zachodziło...
Zgłoś
KrisCFC 2015-07-24, 9:53 22
koniosraj napisał/a:

Przypomniała mi się stara historia z czasów jak pracowałem w jednej z dużych firm w dziale HR. Jednym z moich zadań było przeglądanie CV i wyławianie osób, które można by zatrudnić. W natłoku gównianych CV znalazłem jedno całkiem konkretne- wykształcenie OK, doświadczenie niczego sobie, był tylko jeden mankament- gościu wysłał swoje CV z adresu socjopata@xxx.pl. Ja bym go chętnie zaprosił na rozmowę, ale szef jak zobaczył nicka to zrezygnował.

To jest niezgodne z prawem. Tak samo jak "szukam tylko pań" lub "szukam tylko panów", wiem że niektóre zawody tego wymagają ale skreślanie kogoś "bo jest kobietą", lub "bo ma mail 'socjopata' jest przestępstwem.

Już dzwonię na pały chuju.

Przybyłem, zobaczyłem i oczom nie wierzę.
Zgłoś
kaktus83 2015-07-24, 10:12 49
KrisCFC napisał/a:

To jest niezgodne z prawem. Tak samo jak "szukam tylko pań" lub "szukam tylko panów", wiem że niektóre zawody tego wymagają ale skreślanie kogoś "bo jest kobietą", lub "bo ma mail 'socjopata' jest przestępstwem.

Już dzwonię na pały chuju.

Ten kraj jest coraz bardziej chory. Abym kurwa w własnej firmie nie miał prawa decydować kogo mam zatrudnić.
Zgłoś
bosslolkowy 2015-07-24, 10:23
@Up up up upu pupupupuuupu - właśnie. Ja zawsze swoim pracownikom mówię, że jak Szefowa sobie wymyśli, że mamy chodzić w żółtych czapkach to będziemy chodzić w żółtych czapkach, bo to jest jej prywatna firma - tak jak buty na jej stopach i może sobie wprowadzać takie przepisy jakie chce, a od Ciebie drogi kolego zależy czy chcesz tu pracować czy nie.
Zgłoś
weryfikator4 2015-07-24, 10:26 17
Przyznam kolego/autorze materiału, że Twój nick również nie należy do zachęcających do debaty....
Zgłoś
whiget 2015-07-24, 11:11
Jeden z moich większych klientów nie ma swojego maila i korzysta z poczty swojej panny założonego w domenie AMORKI. Poważny i stateczny koleś obracający setkami tysięcy, a jak podaje adres to za każdym razem trzeba się pilnować żeby nie jebnąć śmiechem w słuchawkę
Zgłoś
tonieja 2015-07-24, 14:44
przecież już jesteś zatrudniony w tej firmie to po chuj wysyłasz aplikację, no chyba, że masz rozdwojenie jaźni to też bym się skusił na samozadtrudnienie
Zgłoś
Urynoterapeuta 2015-07-24, 18:32 2
@bosslolkowy
Jakbym mial kase to zatrudnionym kazałbym lizać mi wora i chodzic w czapkach z falusami. Sa zasady, ale sa rowniez granice. Tak samo jak wymogi by zdjecie bylo CV. A pozniej tylko polewka, bo zatrudniaja znajomych znajomych. A jak ktos sie urodzil z ryjem jak gowno to gdzie ma pracowac? jak go pewnie nawet na zamiatanie ulic nie beda chcieli "bo prywatna firma i moga zatrudnic kogo chca".
Zgłoś
GTi 2015-07-26, 20:56 1
Jak już jesteśmy przy temacie pracy, szkoleń i adresów email w wraz numerami telefonów...

Otóż parę lat temu z nudów napisałem ogłoszenie o prace które zamieściłem na lokalny serwisie informacyjnym.
W ogłoszeniu poszukiwałem atrakcyjnych i młodych kobiet, dziewczyn do promowania kosmetyków w marketach, tesco real itp.
Zainteresowanie ogłoszeniem przerosło moje oczekiwania. W dwa dni zdobyłem tyle numerów telefonów(wraz z CV zdjęciami i adresami) jak nigdy dotąd... Naprawdę wiele ładnych pań .

Mogłem jeszcze rozegrać coś 'la casting couch
Zgłoś
Nerd 2015-07-26, 20:58
@tonieja , przeczytaj jeszcze raz, sprawdź w góóglach czym jest dział HR, a następnie edytuj post.

I don't break bricks, I'm not Mario
But I'm still oldschool, like Atari, yo!
Zgłoś
rufuskask 2015-07-26, 21:32 14
Z beznadziejnym mailem - klaszyczne. Dorzucę coś od siebie:

Zawsze dodawajcie datę urodzenia i zdjęcie nawet jak macie 200 lat i jesteście brzydcy jak pęknięty jeż.
Z zachodu przyszła jakaś zjebana moda że tego się nie dodaje bo "to nie świadczy o moich umiejętnościach".
70% cv ląduje w koszu bo nie ma albo tego, albo tego, albo obu. Jak mam dwa cv z takimi samymi umiejętnościami a jedno bez zdjęcia lub daty urodzenia to to od razu ląduje w koszu.

+ Jeżeli nie pracujecie w IT robicie cv tylko na JEDNĄ stronę. Wyjątkowo cv może być dłuższe jeżeli przepracowaliście w ZAWODZIE dużo czasu i macie naprawdę czym się pochwalić. Chuj mnie obchodzie które gimnazjum i liceum skończyłeś jeżeli to nie jest twoja najwyższe szkoła. Istnieją cepy co wpisują nr. przedszkola i podstawówkę... Tak samo nie piszcie że przez 2 miesiące kosiliście trawniki jeżeli staracie się o pracę w call center...litości!

A, internet i facebook to nie jest kurwa umiejętność.

Nie, nie jestem prywaciarzem i nie zatrudniam 2 osób na śmieciówki. Przerabiam kilkaset cv dziennie w międzynarodowej korporacji od parunastu lat.

Chuj w dupę urażonym studentom bez pracy ale takie są realia.
Zgłoś
Hereticus 2015-07-26, 21:37
koniosraj napisał/a:

szef jak zobaczył nicka to zrezygnował.

Czyli na imię miał Nick?
Zgłoś
Stnq 2015-07-26, 22:20 4
@rufuskask Jak odrzucasz ludzi na podstawie braku zdjęcia, to jesteś tak samo zjebany jak ten koleś co CV na 4 strony pisze
Zgłoś
rufuskask 2015-07-26, 23:32 1
Stnq napisał/a:

@rufuskask Jak odrzucasz ludzi na podstawie braku zdjęcia, to jesteś tak samo zjebany jak ten koleś co CV na 4 strony pisze

Może i tak, ale przyjęło się w Polsce że wysyłamy cv ze zdjęciem i datą urodzenia i powinno się tego trzymać. Jak ktoś się buntuje wobec tego to jest jakimś lewakiem a tego nie lubimy

Poza tym to uczucie satysfakcji jak czyjaś prawdopodobna kariera ląduje w koszu
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów