Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Kiedyś z firmy wysyłali nas na szkolenia. Często szkolenia prowadziły fajne suki psycholożki (?) (praca w sektorze handlu).
Zawsze pod koniec szkolenia wręczały kwestionariusze- czy szkolenie się podobało, co można ulepszyć, zmienić itp. Oraz numer telefonu i adres email.
Zawsze podawałem: twardy26cm@onet.pl, albo lizedofinalu@wp.pl, fistfucking@interia.pl. Żeby było śmieszniej, raz jedna pani zadzwoniła i spytała czy ten twardy26cm to mój poprawny email
Przypomniała mi się stara historia z czasów jak pracowałem w jednej z dużych firm w dziale HR. Jednym z moich zadań było przeglądanie CV i wyławianie osób, które można by zatrudnić. W natłoku gównianych CV znalazłem jedno całkiem konkretne- wykształcenie OK, doświadczenie niczego sobie, był tylko jeden mankament- gościu wysłał swoje CV z adresu socjopata@xxx.pl. Ja bym go chętnie zaprosił na rozmowę, ale szef jak zobaczył nicka to zrezygnował.
To jest niezgodne z prawem. Tak samo jak "szukam tylko pań" lub "szukam tylko panów", wiem że niektóre zawody tego wymagają ale skreślanie kogoś "bo jest kobietą", lub "bo ma mail 'socjopata' jest przestępstwem.
Już dzwonię na pały chuju.
To jest niezgodne z prawem. Tak samo jak "szukam tylko pań" lub "szukam tylko panów", wiem że niektóre zawody tego wymagają ale skreślanie kogoś "bo jest kobietą", lub "bo ma mail 'socjopata' jest przestępstwem.
Już dzwonię na pały chuju.
Ten kraj jest coraz bardziej chory. Abym kurwa w własnej firmie nie miał prawa decydować kogo mam zatrudnić.
Jakbym mial kase to zatrudnionym kazałbym lizać mi wora i chodzic w czapkach z falusami. Sa zasady, ale sa rowniez granice. Tak samo jak wymogi by zdjecie bylo CV. A pozniej tylko polewka, bo zatrudniaja znajomych znajomych. A jak ktos sie urodzil z ryjem jak gowno to gdzie ma pracowac? jak go pewnie nawet na zamiatanie ulic nie beda chcieli "bo prywatna firma i moga zatrudnic kogo chca".
Otóż parę lat temu z nudów napisałem ogłoszenie o prace które zamieściłem na lokalny serwisie informacyjnym.
W ogłoszeniu poszukiwałem atrakcyjnych i młodych kobiet, dziewczyn do promowania kosmetyków w marketach, tesco real itp.
Zainteresowanie ogłoszeniem przerosło moje oczekiwania. W dwa dni zdobyłem tyle numerów telefonów(wraz z CV zdjęciami i adresami) jak nigdy dotąd... Naprawdę wiele ładnych pań .
Mogłem jeszcze rozegrać coś 'la casting couch
Zawsze dodawajcie datę urodzenia i zdjęcie nawet jak macie 200 lat i jesteście brzydcy jak pęknięty jeż.
Z zachodu przyszła jakaś zjebana moda że tego się nie dodaje bo "to nie świadczy o moich umiejętnościach".
70% cv ląduje w koszu bo nie ma albo tego, albo tego, albo obu. Jak mam dwa cv z takimi samymi umiejętnościami a jedno bez zdjęcia lub daty urodzenia to to od razu ląduje w koszu.
+ Jeżeli nie pracujecie w IT robicie cv tylko na JEDNĄ stronę. Wyjątkowo cv może być dłuższe jeżeli przepracowaliście w ZAWODZIE dużo czasu i macie naprawdę czym się pochwalić. Chuj mnie obchodzie które gimnazjum i liceum skończyłeś jeżeli to nie jest twoja najwyższe szkoła. Istnieją cepy co wpisują nr. przedszkola i podstawówkę... Tak samo nie piszcie że przez 2 miesiące kosiliście trawniki jeżeli staracie się o pracę w call center...litości!
A, internet i facebook to nie jest kurwa umiejętność.
Nie, nie jestem prywaciarzem i nie zatrudniam 2 osób na śmieciówki. Przerabiam kilkaset cv dziennie w międzynarodowej korporacji od parunastu lat.
Chuj w dupę urażonym studentom bez pracy ale takie są realia.
@rufuskask Jak odrzucasz ludzi na podstawie braku zdjęcia, to jesteś tak samo zjebany jak ten koleś co CV na 4 strony pisze
Może i tak, ale przyjęło się w Polsce że wysyłamy cv ze zdjęciem i datą urodzenia i powinno się tego trzymać. Jak ktoś się buntuje wobec tego to jest jakimś lewakiem a tego nie lubimy
Poza tym to uczucie satysfakcji jak czyjaś prawdopodobna kariera ląduje w koszu
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów