📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
14 minut temu
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
pewnie komentarz obesranego mirka będzie najwyżej oceniony. Tak tu jest.
sadystycznymirek
Gdyby nie kapitalizm w Chinach, to rzeczywiście nikt by tam niczego nie kradł, bo nie było by czego kraść...Ludzie zrozumcie, że tylko wolność i niskie podatki prowadzą to rozwoju. OK można wprowadzić kapitalizm, z lekkim socjalizmem (coś jak w Australii), ale wszystko z umiarem. Historia pokazała, że dziki kapitalizm, prowadzi do wyzysku ale i jednocześnie do ogromnego rozwoju, a do czego prowadzi socjalizm?? To wielkiego gówna, do degradacji społeczeństwa, na dłuższą metę, nie ma ani rozwoju, ani wygodnego życia, bo kurwa na ten socjal musi ktoś zarobić, a kto ma zarobić jak nie kapitaliści??
CO do samego filmiku, masakra. Zabić człowieka za kawałek jedzenia?
Gdyby nie kapitalizm w Chinach, to rzeczywiście nikt by tam niczego nie kradł, bo nie było by czego kraść...Ludzie zrozumcie, że tylko wolność i niskie podatki prowadzą to rozwoju. OK można wprowadzić kapitalizm, z lekkim socjalizmem (coś jak w Australii), ale wszystko z umiarem. Historia pokazała, że dziki kapitalizm, prowadzi do wyzysku ale i jednocześnie do ogromnego rozwoju, a do czego prowadzi socjalizm?? To wielkiego gówna, do degradacji społeczeństwa, na dłuższą metę, nie ma ani rozwoju, ani wygodnego życia, bo kurwa na ten socjal musi ktoś zarobić, a kto ma zarobić jak nie kapitaliści??
CO do samego filmiku, masakra. Zabić człowieka za kawałek jedzenia?
W Chinach nie ma kapitalizmu, gdyż ludzie nie są wolni. Jedynie tam gdzie ludzie są wolni, można powiedzieć, że jest kapitalizm. Podatki są przymusem - im większe tym większy przymus = mniejszy postęp = coraz większa bieda.
No i zawsze śmieszą mnie ludziki, które ze swoich kapitalistycznych komputerów, ubrani w super-nowoczesne ciuchy, w ocieplonych domkach mówią jaki to kapitalizm jest zły. Prawo własności oraz wymiana jest czymś co istnieje od kiedy człowiek stąpa po tej ziemi. Zanim istniały PAŃSTWA ludzie wymieniali się i posiadali własność (np. wypasali owce i wymieniali mleko i wełnę), gdyż taka jest natura człowieka. Chorzy na łeb czerwoni myślą, że naturę można oszukać, że ludzie są głupi (do demokracji już nie ) i państwo musi się nimi opiekować, gdyż sami sobie nie poradzą.
Wyzysk to mit. Jeżeli pracodawca wyzyskuje pracowników i oni się na to godzą to nie ma wyzysku. Koniec
No i zawsze śmieszą mnie ludziki, które ze swoich kapitalistycznych komputerów, ubrani w super-nowoczesne ciuchy, w ocieplonych domkach mówią jaki to kapitalizm jest zły. Prawo własności oraz wymiana jest czymś co istnieje od kiedy człowiek stąpa po tej ziemi. Zanim istniały PAŃSTWA ludzie wymieniali się i posiadali własność (np. wypasali owce i wymieniali mleko i wełnę), gdyż taka jest natura człowieka. Chorzy na łeb czerwoni myślą, że naturę można oszukać, że ludzie są głupi (do demokracji już nie ) i państwo musi się nimi opiekować, gdyż sami sobie nie poradzą.
Wyzysk to mit. Jeżeli pracodawca wyzyskuje pracowników i oni się na to godzą to nie ma wyzysku. Koniec
Zawsze mi się śmiać chce jak Polacy wskazują jakieś rozwiązania dla Chin, zacznijmy od tego że Chiny to inna kultura, inna mentalność, o wiele bogatsza historia i bardzo stara cywilizacja w której ostało się wiele dawnych tradycji. Mówić Chińczykom jak mają żyć z perspektywy kraju w którym była tylko puszcza i jakieś prymitywne ludy, to tak jakbym mówił Jordanowi jak się gra w kosza, Zlatanowi jak ma grać w nożną, albo Woodsowi o golfie.
@sadystycznymirek dałem ci piwo przez missclicka, się nie ciesz tylko
xxxRafcioxxx napisał/a:
Jeżeli pracodawca wyzyskuje pracowników i oni się na to godzą to nie ma wyzysku. Koniec
Wierz lub nie ale tam gdzie można przebierać w ofertach pracy (pracodawcach) to nikt wyzyskiwać się nie daje.
Jak się widzi że pracodawca to skąpy zachłanny burak to zmienia się robotę.
Natomiast u nas w kraju nie ma deficytu pracowników, choć i tak jest lepiej niż przed wstąpieniem do unii. Wraz z wejściem do UE bardzo dużo ludzi wyjechało za chlebem, co przyczyniło się do spadku bezrobocia w naszym kraju bez tworzenia nowych miejsc pracy.
Podsumowując nie masz rację jeśli chodzi o wsie i małe miasteczka tu ludzie nie mają za dużego wyboru bądź wcale go nie mają bo to jedyna firma w okolicy.
BongMan napisał/a:
A można pikować do góry?
Co do tematu - gdyby to było w Polsce, to dostałby 12 lat, a wyszedł po 8. A tam dostanie czapę i prawidłowo, bo Chiny są jednym z ostatnich praworządnych krajów świata.
Starzejesz się chyba i wzrok ci się mąci.
Więc napiszę ci większymi literami,
bo może nie dałeś rady przeczytać tego co napisałeś:
"Chiny są jednym z ostatnich praworządnych krajów świata"
Popisałeś się. Gratuluję.
@up we wszystkim co BongMan napisał w tym poście ma racje (nie jestem tylko z tym pikowaniem na 100% pewny i nie chce mi się sprawdzać )
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów