Nawet nie miałem pojęcia, że Nokia została wchłonięta przez Microsoft. Niby chcieli wyciągnąć pomocną dłoń hehehe
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
40 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-02, 21:59
Nic w tym dziwnego, żyjemy w świecie który strasznie szybko się zmienia, powstają nowe technologie i pomysły. A firmy, które nawet są dobre, solidne często za późno decydują się na krok by odejść od standardowych pomysłów i iść z duchem czasu. Zwrócicie uwagę, że takie kolaborację firm, zmiany nazw czy połączeń to teraz chleb powszedni. Fajny materiał piwo
Vmacka, dokładnie to sami miałem napiać haha, nie da sie go słuchać na normalnej prędkości.
No tak nie do końca Nokia zniknęła, tekst z wiki -
"We wrześniu 2013 ogłoszono zawarcie transakcji, w ramach której Microsoft przejmie od Nokii dział urządzeń za 5,44 mld euro[7]. Dnia 25 marca 2014 roku transakcja została zakończona, a były szef Nokii – Stephen Elop, za czasów którego Nokia prawie zbankrutowała – został wykonawczym wiceprezesem nowego działu urządzeń w Microsoft[8]. Przy Nokii pozostał między innymi dział usług w tym map nawigacyjnych „Here” oraz dział rozwoju."
Przejęto jeden segment. Nokia to i tak wielki gracz na rynku telekomunikacyjnym i firma jak najbardziej istnieje.
"We wrześniu 2013 ogłoszono zawarcie transakcji, w ramach której Microsoft przejmie od Nokii dział urządzeń za 5,44 mld euro[7]. Dnia 25 marca 2014 roku transakcja została zakończona, a były szef Nokii – Stephen Elop, za czasów którego Nokia prawie zbankrutowała – został wykonawczym wiceprezesem nowego działu urządzeń w Microsoft[8]. Przy Nokii pozostał między innymi dział usług w tym map nawigacyjnych „Here” oraz dział rozwoju."
Przejęto jeden segment. Nokia to i tak wielki gracz na rynku telekomunikacyjnym i firma jak najbardziej istnieje.
Insaner napisał/a:
No tak nie do końca Nokia zniknęła, tekst z wiki -
Ale taka tania sensacja lepiej się sprzeda .
Nokia ma się dobrze, choć sporą część sprzedała.
Przespali Androida, zawisło widmo bankructwa, opchnęli dział urządzeń mobilnych, a zajęli się miedzy innymi rozwojem różnych technologii. Mapy Here zostały sprzedane, nie pamiętam komu, chyba BMW. A umowa z Microsoft kończy się w tym roku i prawdopodobnie Nokia wróci na rynek urządzeń mobilnych, ale nie użyją już nazwy Lumia.
Przespali Androida, zawisło widmo bankructwa, opchnęli dział urządzeń mobilnych, a zajęli się miedzy innymi rozwojem różnych technologii. Mapy Here zostały sprzedane, nie pamiętam komu, chyba BMW. A umowa z Microsoft kończy się w tym roku i prawdopodobnie Nokia wróci na rynek urządzeń mobilnych, ale nie użyją już nazwy Lumia.
@up No dobra, ale nadal będą wspierać obecnych użytkowników Lumii? Chodzi mi o Here+ . Wrzuć jakiego linka, bo Nokia Nawigacja (późniejsze Here+) były (nie wiem czy nadal są ) jedną z najdokładniejszych nawigacji dwuzakresowych GPS/GLONASS na smartphony 3 generacji
Edit: znalazłem... Jestem w żałobie
Edit: znalazłem... Jestem w żałobie
Czy tylko ja mam wrażenie, że koleś ma strasznie dołujący głos?...
Idiota, na siłę chcę tworzyć filmiki na YT, a wiedze i chęć jej zdobycia w danym temacie ma zerową. Jeśli chodzi o nokię już ktoś podsumował to w komentarzu. Z siemensem jest to samo , to że zrezygnowali z rynku urządzeń mobilnych nie oznacza że znikneli z rynku, Siemens jest teraz potęga, bo nie wtapia hajsu w telefony.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów