McMenel napisał/a:
Oh naprawdę. Niektóre choroby już udało się zwalczyć. Z niektórymi można bezproblemowo żyć a na inne czeka kilka lat badań i kuracje które w przyszłości się znajdzie.
Dlatego powiedziałem LETALNE choroby genetyczne a nie po prostu choroby... Różnica jest pewna.
McMenel napisał/a:
Nie jestem humanistą tylko logikiem. Skoro uważasz że cywilizacja jest naturalna to co powiesz na moją prośbę. Przypomnij sobie co ostatnio zrobiłeś naturalnego.
No nie wiem. Jestem na głodzie. Więc pewnie glukoneogeneze i katabolizm kwasów tłuszczowych przeprowadzam. To dość naturalne jest...
McMenel napisał/a:
Dzieje cywilizacji to walka z naturą. Od prostych rzeczy jak zbieractwo-łowiectwo poprzez przemysłową produkcję mięsa skończywszy na zabawie z genotypem roślin i zwierząt.
Rozumiem że polujące na ofiary lwy, zbierające nasiona ptaki i rośliny hodujące bakterie asymilujące azot, przypadkowe mutacje genomu to też walka z naturą...?
McMenel napisał/a:
W chwili obecnej nie ma chyba rośliny spożywczej która nie byłaby w jakiś sposób zmodyfikowana przez człowieka. I natura nie eksterminuje czegoś obcego. Ona się dostosowuje do obcego elementu.
Bo natura preferuje osobniki lepiej przystosowane do życia na danym terenie. To naturalne zjawisko że silniejszy wygrywa.
McMenel napisał/a:
Gatunki ewoluują. My niestety nie. My się nie dostosowujemy do warunków. My je zmieniamy wedle własnych potrzeb. Więc przestań udawać inteligentnego bo wcale nim nie jesteś.
Mówi to ktoś kto twierdzi że wszystko wokoło ewoluuje a my nie... Pokaż mi jeden udokumentowany przez ludzi przykład ewolucji bezpośrednio na naszych i żeby nie był to organizm jedno komórkowy tylko np. jakiś ssak...
McMenel napisał/a:
Wmówiłeś sobie " ja jestem fanem Korwina-Mikke więc wiem lepiej".
JKM jest tepakiem jeśli chodzi o biologię więc slaby przykład...
dionizodoros napisał/a:
Kurwa, Arashel, już obok lewaka znalazłeś drugiego winnego: humanistę. Powodzenia więc w tropieniu tych zwyrodnialców .
Wróć do tematów o aborcji. Od zawsze nienawidziłem tępych humanistów wpierdalających się w sprawy o których nic nie wiedzą i chcących by ich zdanie się liczyło...
dionizodoros napisał/a:
Po co te wywody? Wszystko co w naturze jest, jest naturalne. Skoro więc człowiek należy do zbioru natury, to wszelkie działania człowieka są zgodne z naturą (bo konsekwencje elementów danego zbioru, są również konsekwencjami samego zbioru [zgodnie z prawami operacji konsekwencji]) itd.
Zgodnie z fizycznymi prawami fizyki tak.
Zgodnie z naturą nie. Z naturą zgodne jest że facet miętoszy kobitkę i są z tego dzieci. Inny model to defekt.
dionizodoros napisał/a:
Mnie się zdaje, że Arashel ma pewien problem - robi z natury boga. Natura nie ma woli - natura jest zdeterminowana swoimi własnymi prawami! Człowiek wymyślił pojęcie "nienaturalność" i tylko w jego umyśle może ono istnieć - tak samo jak fałsz nie może istnieć poza podmiotem.
Ja z natury nikogo nie robię...
dionizodoros napisał/a:
Powiedz mi w takim razie kolego, czemu nie da się diagnozować "choroby homoseksualizmu" czy nawet różnego rodzaju parafilii (choć te łączą się zazwyczaj z zaburzeniami psychicznymi; są <parafilie> podobno powikłaniami zaburzeń psychicznych). Czyżby ci neurobiologowie i biochemicy bali się ujawnić swe prace w obawie przed lewakami i humanistami?
Już dawno można znaleźć prace na ten temat.
W skrócie: Twoja całą psychikę tworzy szereg rożnych szlaków które z czasem wytworzyły neurony miedzy sobą kiedy ty obserwowałeś świat i się uczyłeś. To jest metoda na zapisywanie danych w mózgu. A przez to może się zdarzyć że coś zostanie tam zapisanego złego lub zapisze się niepoprawnie, utworzy się zły szlak który ci nada homosiowate "zdolności" i kiszka, za wiele już z tym zrobić się nie da. I to jest diagnoza. Nie da się stworzyć jasnej diagnozy dla naszego mózgu bo to jest jak z chorobami genetycznymi. Można powiedzieć że ktoś cierpi na niedobór jakiegoś enzymu w wyniku jakieś choroby ale te są kodowane przez długą sekwencję która mogła się popsuć w wielu miejscach a leczenie jej kiedy się jest organizmem zbudowanym z trylionów komórek z tym błędem jest trudne do zrobienia.