@eruknem - Toś dojebał. Przecież i tak wiadomo, że JKM nie zdobędzie większości zarówno w tych, jak i w przyszłych wyborach. Przekroczenie progu wyborczego to dla Nowej Prawicy będzie sukces. Jednak ONI mają mój głos, bo chcą zmian, a JKM nie jest jedyną osobą w tej partii. Z wieloma punktami jego programu się nie zgadzam, ale bardzo dużo jest wręcz świetnych, np. zlikwidowanie senatu- po co utrzymywać 100 senatorów i dawać im świetną pensję za składanie projektów ustaw, przecież to robią również posłowie w sejmie, a nawet może zwykły obywatel, jeżeli zbierze odpowiednią liczbę podpisów. Co do europarlamentu, to chcesz federalizacji unii? jednego wielkiego narodu europejskiego, wraz z własną armią i narzucaniem praw przez niemców czy Francję, którzy mają większość głosów w tym parlamencie? Bo właśnie to propagują takie partie jak Ruch Palikota czy SLD. Kolejną kwestią jest sprawa ukrainy, tylko KNP i RN odnoszą się negatywnie do działań rządu, który wtrąca się w sprawy kraju, który tak naprawdę nie należy ani do UE, ani do NATO, a powoduje to stworzenie sobie wroga w postaci ruskich na własne życzenie. Co więcej deklarują, że będą wytykać tam głupoty, które próbuje narzucać nam UE. Nie wiem jak ty, ale kary za nadprodukcje mleka, z równoczesnym promowaniu jebanych owadów, z powodu głodu uważam za conajmniej śmieszne. Tych rzeczy mógłbym wymieniać bez końca, jednak PO, PiS, SLD, TR,PSL nie widzą tego lub nie chcą widzieć, a KNP oprócz Solidarnej Polski sprzeciwia się temu, a że SP nie przekroczy raczej tych 5% to KNP dostanie mój głos.