wacek6 napisał/a:
"Dlaczego nie działa rząd Polski?
Dlaczego nie walczy on o prawa mniejszosci Polskiej w Niemczech?
Dlaczego się zamyka Polskie szkoły w Niemczech?"
Skoro nie mieszka w Polsce, to chuj mu do polskiego rządu, polskich wyborów i polskiej polityki. Ja jakoś nie wyprowadziłem się z tego kraju, choć jest chujowo i za granicą mógłbym żyć na wyższym poziomie. Dlatego śmieszy mnie oburzenie kogoś kto pojechał na dorobek i zza granicy drze jape jak to źle w kraju. Jego kraj to Niemcy, tam płaci podatki. Poza tym jeśli ma tamtejsze obywatelstwo, a podejrzewam że ma, to tam ma prawa wyborcze. Poza tym sorry, ale 2 lata mieszkania w polsce za niemowlaka - no comments.
To co mam twoim zdaniem zrobic?
Polske zdradzic?
To ze mam papierek na którym piszę ze jestem Niemczem nie znaczy ze nim jestem. Mam drógi na którym piszę ze jestem Polakiem.
Niemczy to nie mój kraj, lecz kraj który znam, w którym moge normalnie funktionowac, pracowac i zyc, ale w moich zyłach płynie Polska krew. A to się liczy.
Na swiecie mieszka poza Polską ponad 40.000.000 Polaków co się czują Polakami. Czy ty im tez odmawiasz Polskosc?
U nas w Niemczech mieszka ponad 2.000.000 Polaków.
Ludzie jak ty przyczyniają sie do tego ze Polonia czuje się zniechęczona i słabsze jednostki assymiliją się w kraju zamieszkania
ty mówisz ze jestem wygodny?
Co bys zrobił gdy miałbys wybór pomiędzy 3000 Euro na mieszącz a 2000 zł?
Wiele znajomych dobrze zarabia na wysokich stanowiskach a jak by wyjechali do Polski to by najwyzej w Mac Donaldzie pracy by znalezli