18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (3) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:05
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 19:40
Z racji, że sadol to także dla wielu ludzi źródło informacji pozwoliłem sobie wstawić ot taką wiadomość jak to w naszym państwie traktuję się ludzi dla których wolność, honor, patriotyzm i walka z poprzednim systemem nie jest tylko biernym spinaniem się w internecie a swoistym sposobem na życie. Wykłady zdrajców narodu i POlska policja. Zapraszam do lektury.

Przez blisko 20 minut nie mógł rozpocząć się wykład prof. Zygmunta Baumana w auli budynku Wydziału Prawa i Ekonomii UWr. Do jego rozpoczęcia nie dopuściła obecna na sali blisko setka członków i sympatyków NOP oraz kiboli Śląska Wrocław.

Początkowo siedzieli spokojnie, ale gdy tylko na sali pojawił się prof. Bauman w towarzystwie prezydenta Rafała Dutkiewicza, zaczęli krzyczeć m.in.: "Raz sierpem, raz młotem czerwoną hołotę", "Norymberga dla komuny", "Kogo zapraszasz Dutkiewicz, kogo zapraszasz".

Publiczność witała oklaskami policję

Sytuacja robiła się nerwowa, bo niektórzy z narodowców wyraźnie mieli ochotę na coś więcej niż tylko konfrontacja słowna. Po kilkunastu minutach na salę wykładową musiał wkroczyć oddział policji. Publiczność powitała ich oklaskami.

Początkowo do sali weszło kilku policjantów zaopatrzonych m.in. w butle do rozpylania gazu, potem na salę wkroczyła kolejna grupa wyposażona w broń gładkolufową. Gdy i ich obecność nie zrobiła na nopowcach wrażenia, na salę wkroczył oddział antyterrorystów. Dopiero ich zdecydowana interwencja doprowadziła do tego, że protestujący opuścili salę i wykład się rozpoczął.

Dutkiewicz: Szkoda, że nie mam swojej policji

Przywódców grupy spisała policja. Całą akcją dowodził Dawid Gaszyński, szef dolnośląskiego oddziału NOP.

Prezydent Rafał Dutkiewicz był wyraźnie zdenerwowany zajściem. Przepraszał profesora i mówił, że nie będzie tolerował nacjonalizmu w swoim mieście. Po wykładzie powiedział nam: - Szkoda, ze nie mam swojej policji, bo bym mógł szybciej zareagować.

Prof. Bauman nie chciał komentować zajścia, do jakiego doszło przed wykładem. Po opuszczeniu sali przez narodowców powiedział tylko: - Proszę mnie nie przepraszać, to ja państwa gorąco przepraszam, że stałem się przyczynkiem tych wydarzeń, które tu wszyscy obserwowaliśmy.

Policjanci wmieszali się w tłum

Przygotowania do wizyty prof. Baumana trwały od kilkunastu dni, kiedy to w portalu społecznościowym Facebook pojawiła się informacja o możliwości zakłócenia jego wystąpienia.

- Od początku sprawy bezpieczeństwa koordynowaliśmy bezpośrednio z Komendą Główną Policji. O odpowiednie potraktowanie wydarzenia osobiście Leszek Miller prosił Bartłomieja Sienkiewicza, ministra spraw wewnętrznych - powiedział nam jeden z organizatorów.

Stąd obecność w budynku Uniwersytetu Wrocławskiego nie tylko dużej liczby umundurowanych policjantów, ale również policjantów w cywilu, którzy wmieszali się w tłum zadymiarzy.

Policja od początku miała pewność, że osoby, które chcą zakłócić wykład, nie mają ze sobą niebezpiecznych narzędzi, tylko gwizdki i dwie flagi.

Michał Syska z Ośrodka Myśli Społecznej im . Ferdynanda Lassalle'a niechętnie odnosił się do wydarzeń poprzedzających wykład.

- Doszło do przykrego incydentu na który jednak byliśmy przygotowani. Służby zachowały się tak jak powinny, dzięki czemu nic się nie stało.

Po wykładzie zatrzymano 11 osób, które wznosiły hasła i najbardziej przeszkadzały w rozpoczęciu wykładu.

Pełna zgoda na interwencję

Wydarzeniami do jakich doszło zaskoczony całkowicie jest rektor UWr Bojarski: - Nic nie wiem o tym co się wydarzyło, jestem za granicą. Obiecał wyjaśnienie sprawy i odniesienie się do niej w późniejszym czasie.

- To pierwsza taka sytuacja we Wrocławiu, że policja wyprowadza kogoś siłą z wykładu - mówi dr Jacek Przygodzki, rzecznik Uniwersytetu Wrocławskiego. - Uczelnia oczywiście ma autonomię, jednak po pogróżkach NOP policja miała pełną zgodę władz rektorskich na interwencję. Uznaliśmy, że ta grupa stanowi zagrożenie, z którym nasze wewnętrzne służby by sobie nie poradziły. Dlatego zwróciliśmy się do policji, by czekała pod uniwersytetem w pełnej gotowości. To była zorganizowana grupa, mieli transparenty, grzechotki, gwizdki. Tego nie można było zbagatelizować. Uniwersytet to miejsce wymiany poglądów. Jeżeli ktoś nie chce rozmawiać, nie jest tu mile widziany. Nie ma zgody na łamanie porządku publicznego. Takie rzeczy nie mogą mieć miejsca, nie tylko na uczelni.

Po wykładzie prof. Bauman odwiedzi również wystawę w muzeum w ratuszu. Trasę jego spaceru będzie zabezpieczać policja.

Prof. Zygmunt Bauman, światowej sławy socjolog, filozof i eseista, jest gościem Uniwersytetu Wrocławskiego. Jego wykład pt. "Dylematy socjaldemokracji - od Lassalle'a do płynnej nowoczesności" miał uświetnić obchody 150-lecia niemieckiej socjaldemokracji.

Zapraszam do komentowania

Cytat:

Ze względu własnych ułomności pisania recenzji, temat w całości zerżnąłem z gazeta.pl

Zgłoś
Jarrt 2013-06-22, 23:45 1
SKINHEAD - broni swój swojego.
Zgłoś
Vilibert 2013-06-22, 23:53 4
Boże piszecie, że wstyd wam za tych ludzi i w ogóle. Kim wiec wy jesteście, skoro nic nie znaczy dla was honor i duma narodowa? Bauman to zdrajca i nic tego nie zmieni. Broniąc go nie jesteście lepsi. Wstydzicie się być polakami? OK. To się wyprowadzicie, ale zapewniam was, za granica będziecie obywatelami drugiej kategorii. Bez względu na wasze nowoczesne poglądu
Nie macie Panie i Panowie godności, honoru i szacunku do własnej ojczyzny...
Gratuluje.
Zgłoś
Piter48 2013-06-22, 23:55 4
Wielkie piwo dla NOP i kibiców . Już niedługo Polska znów będzie Wielka
Zgłoś
bareteq 2013-06-23, 0:02
Chłopaki szukali ''rozrywki'' co widać w 32 sekundzie po lewej stronie.
Zgłoś
s................9 2013-06-23, 0:02 5
Archeolog napisał/a:

Jebane prawackie bydło z zakazanymi mordami szukającymi rozumu. Szkoda tylko, że policja się z nimi tak pierdoliła a nie od razu spałowała i wyjebała hołotę na butach. Tyle w rzeczonym temacie.

Ale im pojechałeś przez internet! Jesteś taki odważny, że zasługujesz na nagrodę:
Zgłoś
necroboss 2013-06-23, 0:06 13
No teraz kurwa, to mnie żyłka pękła! Ja pierdole, najpopularniejszy komentarz, 83 piwa, ciśnie po Polakach jako o ciemnogrodzie, populistyczny słowotok pierdolenia o tym, jak powinniśmy być tolerancyjni i ułożeni, bo robimy przed "europą" wstyd. No kurwa! Wstydem, to jest gloryfikacja homosiów, wstydem jest jedno jebane multikulti na całym pieprzonym rozwiniętym zachodzie, wstydem jest robienie 700 stronnicowego dokumentu o tym, że marchewka jest owocem. TO JEST WIOCHA KURWA! Wasza pierdolona populistyczna europejska tolerancja, to jest wiocha. Niech muslimy nam gwałcą kobiety kurwa, tolerujmy szariat.

A wiesz ty tępy idioto, o czym mówi sobie profesorek Bauman? Zacytuje ci, skoro i tak się dobrze obsługujecie wikipedią:
" Jedną z nich jest autonomizacja seksu, jego oddzielenie od sfery uczuć, jako ogólnej kulturowej strategii mającej na celu uniemożliwienie wytworzenia się silniejszych więzi emocjonalnych. Za jeden z tego przejawów uważa obsesję współczesnej kultury na punkcie pedofilii. Obsesja ta fetyszyzuje możliwość uczynienia z dziecka przedmiotu zachowań seksualnych do tego stopnia, że utrudnia to rozwijanie więzi rodziców z dzieckiem, bo stawia w podejrzanym świetle każdy niemal gest wobec dziecka.
Ponowoczesne dążenie do wolności przestrzega przed popadnięciem we własną pułapkę. Jeżeli ponowoczesność zapomni o najsłabszych, najniżej na społecznej drabinie sytuowanych jednostkach i grupach, a do tego ma tendencję (właśnie w imię wolności, której aksjologiczny prymat implikuje odpowiedzialność każdego za samego siebie), to nie osiągnie tej wolności, bo będzie musiała nasilać inną swą tendencję: do budowania murów, instalowania alarmów, implantowania wszędzie ochroniarzy, czyli do obrony przed atakami sfrustrowanych i pozbawionych nadziei ofiar narastających nierówności (które określa mianem "restratyfikacji społecznej"). A w warunkach ciągłego opędzania się od atakujących nie ma mowy o prawdziwej wolności. "

Czyli jednym słowem kurwa, nie szykanujmy pedosiów, bo na chuj jak oni tylko nawiązują połączenia emocjonalne z dziećmi, pozwólmy im na to, przecież to takie PONOWOCZESNE. Z drugiej beki, każdy odpowiada za siebie. Wszystko fajnie, ale głosi to również, że przestajemy patrzeć na to, co robią inni. Innymi słowy? Multikulti kurwa! Niech muslimy zabijają naszych sąsiadów, szariat jest fajny a wy ZAMKNIJCIE MORDY i patrzcie na siebie, cieszcie się puki żyjecie. Bauman prezentuje SKRAJNE LEWACTWO.

pl.wikipedia.org/wiki/Postmodernizm_(filozofia)
pl.wikipedia.org/wiki/Relatywizm_etyczny

Nie życzę sobie takiego lewactwa! Nie życzę sobie, aby doktor habilitowany był lemingiem! Nie życzę sobie, aby największe polskie uczelnie pod przykrywą "dysputy na wysokim poziomie" organizowało spotkania z lewactwem! I tylko i wyłącznie z lewactwem! Było już kilka takich incydentów. Incydentów związanych z kibolami, robiącymi hałas na zebraniu lewaków. Nie dziwmy się, bo ŻADNA IDEOLOGIA PRAWICOWO-WOLNOŚCIOWA (chociażby libertarianizm), nie jest przedstawiana w ŻADNYCH MEDIACH, nie słyszałem, żeby jakakolwiek uczelnia, organizowała takie wielkie schadzki z prawicowcami. Samo lewactwo. Czemu kurwa no czemu? BO TAK KURWA! Bo to jest modne! Bo o tym mamy mówić! Bo oni muszą indokrynować w młodych studenckich głowach lewacką ideologię, bo to jest takie kurwa europejskie, poprawne i światowe! CHUJ W DUPĘ! I bardzo dobrze, że się tam narodowcy znaleźli, oby kurwa więcej.

"Brzydzę się takimi bydlakami i mam nadzieję, że ich ukarają surowo. "

Ja się tobą brzydzę, płytki idioto. Na prawdę nie widzisz sprawy w szerszym świetle? Tylko kurwa "hołota rozjebała wykład biednego profesora"? Zacznij myśleć kurwa, TVN wyłącz.

"Kim by Bauman nie był, takie zachowanie jest KARYGODNE i nie przystoi Polakom."

Każdy ma prawo walczyć o swoją przyszłość, przeszłość i swoją ideologię. Nie przystoi polakom? Nie przystoi polakom, to jak SLD jechać i klaskać reżimowi w Syrii. Polakom to nie przystoi RUCHAĆ W DUPĘ SWOJEGO SYSTEMU WARTOŚCI bo to europejskie.

"prezydenta którego wybrali Wrocławianie 3 razy pod rząd "

Prezydent? Może i dobry, ale chyba kurwa dla swojego rządu musi pracować prawda? Kwestia wyboru, w miarę dobry koleś w garniturku, czy jakiś inny debil, który może być 10x gorszy? On też musi się podporządkowywać lewackiej ideologii świata, bo by już dawno go wyjebali. I o to w tym chodzi.

"Jeszcze parę godzin temu pisałem negatywnie o kibolach, o tym, że wkurwia mnie, że robią na stadionach sektorówki z hasłami antyrządowymi i historycznymi, bo stadion to miejsce sportu, a nie polityki i historii"

Kurwa, rząd mamy chujowy, więc dlaczego mają o tym nie mówić? Miejsce sportu? Jak chcesz tam pooglądać piłkę, to idziesz do sektorów neutralnych. W sektorach kibicowskich, siedzą KIBICE, którzy się dobrze kurwa znają, mają podobne poglądy, zainteresowania i mogą sobie to manifestować gdzie chcą. Zwłaszcza, że stadion to JEDYNE KURWA miejsce, w którym mogą przedstawić swoje poglądy szerszej publiczności - a chociażby podczas transmisji meczów ekstraklasy na polsacie sport. A wiesz czemu muszą pokazywać swoje poglądy w takich miejscach? BO POKAZYWANIE W TELEWIZJI PATRIOTÓW JEST KURWA NIEMODNE, płytki idioto.

"również piętnować zachowania, które były popularne właśnie za komuny."

Co ty kurwa wiesz o komunie płytki idioto? Za komuny, to za taką ideologię ten profesor dostałby ścieżkę zdrowia i dożywotnie zapierdalanie na galerze. Nie wierzysz kurwa? To poczytaj sobie o akcjach ZOMO na ludności walczącej o wolność. Oooo chodzi ci o zbiorowisko? I hasła typu "nasza kiełbasa już dawno wyprzedziła ich kiełbase"? Wiesz, że takie zebrania organizowali partyjniacy płytki idioto? Partyjniacy w zakładach pracy, z których ludzie dostawali w przeliczeniu na nasze 10zł. A spróbowałbyś na zebraniu partyjnym Gierkowi nie zaklaskać, to byś poczuł smak pałki na plecach! Ludzie nie krzyczeli w komuniźmie rządowych haseł bo chcieli, krzyczeli bo musieli, nigdy nie wiedziałeś kto cię podpierdoli do SB.

Kto tam klaskał gdy przyszła policja? No kto kurwa? JEBANE LEWAKI! Zebranie z lewakiem dla lewaków. Porównam ci to do klocków. Na zebranie klocków czerwonych, wpadają klocki białe i krzyczą, że klocki czerwone są chujowe bo ruchają się w dupki pod kolorową tęczą. Czy klockom czerwonym by się to podobało? No oczywiście że kurwa nie! I takim płytkim lewackim idiotom jak ty też się to nie podoba.

"ponieważ takiego typu zachowania można podciągnąć pod terror."

Terror kurwa? No tutaj jebnąłem po całości... Terror to by był wtedy, jakbyś się bał wyjść z domu. To to jest najwyżej niestosowne wyplenianie lewactwa.

I jakim kurwa cudem, taki jebany PALANT ma 83 piwa? Co tu się kurwa dzieje?! Lewactwo zaczęło się zlatywać na sadola?! Co to ma coś wspólnego z ostatnio zmienionym regulaminem? Rząd się sadolowi dobrał do dupska? Od właśnie tej modernizacji regulaminu widzę, że lewactwo zaczęło wygrywać główną! Wszystkie nowe tematy z wydarzeń na tle narodowym, są W PEŁNI KURWA ZGODNE Z LEWACKĄ PROPAGANDĄ! No co to kurwa ma być? Panie admin sadola, poszliście z prokuraturą na układ? Pozwolicie lewackim ugrupowaniom gloryfikować lewackie pierdolenie w zamian za krycie własnego dupska?! I tak, to nie są tematy neutralnie brzmiące, to są tematy typowo lewackie!

"Sytuacja robiła się nerwowa, bo niektórzy z narodowców wyraźnie mieli ochotę na coś więcej niż tylko konfrontacja słowna. Po kilkunastu minutach na salę wykładową musiał wkroczyć oddział policji. Publiczność powitała ich oklaskami."
"Uniwersytet to miejsce wymiany poglądów. Jeżeli ktoś nie chce rozmawiać, nie jest tu mile widziany. Nie ma zgody na łamanie porządku publicznego. Takie rzeczy nie mogą mieć miejsca, nie tylko na uczelni."

Lewactwo kurwa po prostu lewactwo! Trzeba było zrobić dyskusję, skonfrontować ze sobą profesora habilitowanego LEWACKIEGO z profesorem habilitowanym PRAWICOWYM, o ile zakład, że wtedy do żadnego incydentu by nie doszło? Ale nie kurwa, propagujmy lewactwo w imię miłości do wszystkich ludzi na ziemi kurwa! Tulmy się i całujmy! Kurwa... Ludzie nie mają innych środków, żeby prezentować swojej ideologii, bo nikt nie dopuszcza do głosu osób, które mogą je reprezentować i lewactwo zaciera rączki! Bo indokrynacja w toku bez zakłóceń!

ale się wkurwiłem!!!
Zgłoś
Jarrt 2013-06-23, 0:08 3
necroboss napisał/a:

No teraz kurwa, to mnie żyłka pękła! Ja pierdole, najpopularniejszy komentarz, 83 piwa, ciśnie po Polakach jako o ciemnogrodzie, populistyczny słowotok pierdolenia o tym, jak powinniśmy być tolerancyjni i ułożeni, bo robimy przed "europą" wstyd. No kurwa! Wstydem, to jest gloryfikacja homosiów, wstydem jest jedno jebane multikulti na całym pieprzonym rozwiniętym zachodzie, wstydem jest robienie 700 stronnicowego dokumentu o tym, że marchewka jest owocem. TO JEST WIOCHA KURWA! Wasza pierdolona populistyczna europejska tolerancja, to jest wiocha. Niech muslimy nam gwałcą kobiety kurwa, tolerujmy szariat.

A wiesz ty tępy idioto, o czym mówi sobie profesorek Bauman? Zacytuje ci, skoro i tak się dobrze obsługujecie wikipedią:
" Jedną z nich jest autonomizacja seksu, jego oddzielenie od sfery uczuć, jako ogólnej kulturowej strategii mającej na celu uniemożliwienie wytworzenia się silniejszych więzi emocjonalnych. Za jeden z tego przejawów uważa obsesję współczesnej kultury na punkcie pedofilii. Obsesja ta fetyszyzuje możliwość uczynienia z dziecka przedmiotu zachowań seksualnych do tego stopnia, że utrudnia to rozwijanie więzi rodziców z dzieckiem, bo stawia w podejrzanym świetle każdy niemal gest wobec dziecka.
Ponowoczesne dążenie do wolności przestrzega przed popadnięciem we własną pułapkę. Jeżeli ponowoczesność zapomni o najsłabszych, najniżej na społecznej drabinie sytuowanych jednostkach i grupach, a do tego ma tendencję (właśnie w imię wolności, której aksjologiczny prymat implikuje odpowiedzialność każdego za samego siebie), to nie osiągnie tej wolności, bo będzie musiała nasilać inną swą tendencję: do budowania murów, instalowania alarmów, implantowania wszędzie ochroniarzy, czyli do obrony przed atakami sfrustrowanych i pozbawionych nadziei ofiar narastających nierówności (które określa mianem "restratyfikacji społecznej"). A w warunkach ciągłego opędzania się od atakujących nie ma mowy o prawdziwej wolności. "

Czyli jednym słowem kurwa, nie szykanujmy pedosiów, bo na chuj jak oni tylko nawiązują połączenia emocjonalne z dziećmi, pozwólmy im na to, przecież to takie PONOWOCZESNE. Z drugiej beki, każdy odpowiada za siebie. Wszystko fajnie, ale głosi to również, że przestajemy patrzeć na to, co robią inni. Innymi słowy? Multikulti kurwa! Niech muslimy zabijają naszych sąsiadów, szariat jest fajny a wy ZAMKNIJCIE MORDY i patrzcie na siebie, cieszcie się puki żyjecie. Bauman prezentuje SKRAJNE LEWACTWO.

pl.wikipedia.org/wiki/Postmodernizm_(filozofia)
pl.wikipedia.org/wiki/Relatywizm_etyczny

Nie życzę sobie takiego lewactwa! Nie życzę sobie, aby doktor habilitowany był lemingiem! Nie życzę sobie, aby największe polskie uczelnie pod przykrywą "dysputy na wysokim poziomie" organizowało spotkania z lewactwem! I tylko i wyłącznie z lewactwem! Było już kilka takich incydentów. Incydentów związanych z kibolami, robiącymi hałas na zebraniu lewaków. Nie dziwmy się, bo ŻADNA IDEOLOGIA PRAWICOWO-WOLNOŚCIOWA (chociażby libertarianizm), nie jest przedstawiana w ŻADNYCH MEDIACH, nie słyszałem, żeby jakakolwiek uczelnia, organizowała takie wielkie schadzki z prawicowcami. Samo lewactwo. Czemu kurwa no czemu? BO TAK KURWA! Bo to jest modne! Bo o tym mamy mówić! Bo oni muszą indokrynować w młodych studenckich głowach lewacką ideologię, bo to jest takie kurwa europejskie, poprawne i światowe! CHUJ W DUPĘ! I bardzo dobrze, że się tam narodowcy znaleźli, oby kurwa więcej.

"Brzydzę się takimi bydlakami i mam nadzieję, że ich ukarają surowo. "

Ja się tobą brzydzę, płytki idioto. Na prawdę nie widzisz sprawy w szerszym świetle? Tylko kurwa "hołota rozjebała wykład biednego profesora"? Zacznij myśleć kurwa, TVN wyłącz.

"Kim by Bauman nie był, takie zachowanie jest KARYGODNE i nie przystoi Polakom."

Każdy ma prawo walczyć o swoją przyszłość, przeszłość i swoją ideologię. Nie przystoi polakom? Nie przystoi polakom, to jak SLD jechać i klaskać reżimowi w Syrii. Polakom to nie przystoi RUCHAĆ W DUPĘ SWOJEGO SYSTEMU WARTOŚCI bo to europejskie.

"prezydenta którego wybrali Wrocławianie 3 razy pod rząd "

Prezydent? Może i dobry, ale chyba kurwa dla swojego rządu musi pracować prawda? Kwestia wyboru, w miarę dobry koleś w garniturku, czy jakiś inny debil, który może być 10x gorszy? On też musi się podporządkowywać lewackiej ideologii świata, bo by już dawno go wyjebali. I o to w tym chodzi.

"Jeszcze parę godzin temu pisałem negatywnie o kibolach, o tym, że wkurwia mnie, że robią na stadionach sektorówki z hasłami antyrządowymi i historycznymi, bo stadion to miejsce sportu, a nie polityki i historii"

Kurwa, rząd mamy chujowy, więc dlaczego mają o tym nie mówić? Miejsce sportu? Jak chcesz tam pooglądać piłkę, to idziesz do sektorów neutralnych. W sektorach kibicowskich, siedzą KIBICE, którzy się dobrze kurwa znają, mają podobne poglądy, zainteresowania i mogą sobie to manifestować gdzie chcą. Zwłaszcza, że stadion to JEDYNE KURWA miejsce, w którym mogą przedstawić swoje poglądy szerszej publiczności - a chociażby podczas transmisji meczów ekstraklasy na polsacie sport. A wiesz czemu muszą pokazywać swoje poglądy w takich miejscach? BO POKAZYWANIE W TELEWIZJI PATRIOTÓW JEST KURWA NIEMODNE, płytki idioto.

"również piętnować zachowania, które były popularne właśnie za komuny."

Co ty kurwa wiesz o komunie płytki idioto? Za komuny, to za taką ideologię ten profesor dostałby ścieżkę zdrowia i dożywotnie zapierdalanie na galerze. Nie wierzysz kurwa? To poczytaj sobie o akcjach ZOMO na ludności walczącej o wolność. Oooo chodzi ci o zbiorowisko? I hasła typu "nasza kiełbasa już dawno wyprzedziła ich kiełbase"? Wiesz, że takie zebrania organizowali partyjniacy płytki idioto? Partyjniacy w zakładach pracy, z których ludzie dostawali w przeliczeniu na nasze 10zł. A spróbowałbyś na zebraniu partyjnym Gierkowi nie zaklaskać, to byś poczuł smak pałki na plecach! Ludzie nie krzyczeli w komuniźmie rządowych haseł bo chcieli, krzyczeli bo musieli, nigdy nie wiedziałeś kto cię podpierdoli do SB.

Kto tam klaskał gdy przyszła policja? No kto kurwa? JEBANE LEWAKI! Zebranie z lewakiem dla lewaków. Porównam ci to do klocków. Na zebranie klocków czerwonych, wpadają klocki białe i krzyczą, że klocki czerwone są chujowe bo ruchają się w dupki pod kolorową tęczą. Czy klockom czerwonym by się to podobało? No oczywiście że kurwa nie! I takim płytkim lewackim idiotom jak ty też się to nie podoba.

"ponieważ takiego typu zachowania można podciągnąć pod terror."

Terror kurwa? No tutaj jebnąłem po całości... Terror to by był wtedy, jakbyś się bał wyjść z domu. To to jest najwyżej niestosowne wyplenianie lewactwa.

I jakim kurwa cudem, taki jebany PALANT ma 83 piwa? Co tu się kurwa dzieje?! Lewactwo zaczęło się zlatywać na sadola?! Co to ma coś wspólnego z ostatnio zmienionym regulaminem? Rząd się sadolowi dobrał do dupska? Od właśnie tej modernizacji regulaminu widzę, że lewactwo zaczęło wygrywać główną! Wszystkie nowe tematy z wydarzeń na tle narodowym, są W PEŁNI KURWA ZGODNE Z LEWACKĄ PROPAGANDĄ! No co to kurwa ma być? Panie admin sadola, poszliście z prokuraturą na układ? Pozwolicie lewackim ugrupowaniom gloryfikować lewackie pierdolenie w zamian za krycie własnego dupska?! I tak, to nie są tematy neutralnie brzmiące, to są tematy typowo lewackie!

"Sytuacja robiła się nerwowa, bo niektórzy z narodowców wyraźnie mieli ochotę na coś więcej niż tylko konfrontacja słowna. Po kilkunastu minutach na salę wykładową musiał wkroczyć oddział policji. Publiczność powitała ich oklaskami."
"Uniwersytet to miejsce wymiany poglądów. Jeżeli ktoś nie chce rozmawiać, nie jest tu mile widziany. Nie ma zgody na łamanie porządku publicznego. Takie rzeczy nie mogą mieć miejsca, nie tylko na uczelni."

Lewactwo kurwa po prostu lewactwo! Trzeba było zrobić dyskusję, skonfrontować ze sobą profesora habilitowanego LEWACKIEGO z profesorem habilitowanym PRAWICOWYM, o ile zakład, że wtedy do żadnego incydentu by nie doszło? Ale nie kurwa, propagujmy lewactwo w imię miłości do wszystkich ludzi na ziemi kurwa! Tulmy się i całujmy! Kurwa... Ludzie nie mają innych środków, żeby prezentować swojej ideologii, bo nikt nie dopuszcza do głosu osób, które mogą je reprezentować i lewactwo zaciera rączki! Bo indokrynacja w toku bez zakłóceń!

ale się wkurwiłem!!!

Jebnę sobię ripostę na poziomie prawaczków:

Zamknij mordę.

Jebłem.
Zgłoś
capt_obvious 2013-06-23, 0:12 1
froqer napisał/a:

Co to autora. Zakładam, że TVN nie jest twoim przyjacielem? Moim też nie. A wiesz dlaczego? Zakłamują wydarzenia. I ty też to robisz. Tu jest oryginał [http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,14149856,Antyterrorysci_na_wykladzie_prof__Baumana_we_Wroclawiu.html]. Różni się. Jak coś dodajesz, to napisz, że ty to robisz. Bo takie prywatne, ukryte wstawki, to metody ludzi pokroju Baumana. Nazywa się to: propaganda i manipulacja.

Pierwszy raz nikomu nie jestem w stanie dać piwa. Autor przekłamuje. Przywódca kiboli czci Hitlera. Kibole zachowali się jak bydło, a nie patrioci. Bauman to komuch. Dust Devil się kompromituje. A większość ludzi przyklaskuje ograniczaniu uniwersyteckiej wolności słowa.

Mam nadzieję, że ktoś to przeczyta i przyzna mi rację.

Zanim zaczniesz mi zarzucać propagandę i manipulację to proponuję wcześniej poprzeć to jakimiś argumentami. Otóż, wyraźnie napisałem, że tekst W CAŁOŚCI ZOSTAŁ SKOPIOWANY Z SERWISU gazeta.pl i nawet nie przyszło mi na myśl zmieniać coś w nim i dodawać swoje "ukryte wstawki" jak to napisałeś. Ale mam nadzieję, że wyjaśnię Ci w czym może tkwić problem. Serwis gazeta.pl co kilkanaście minut odświeżał temat i dodawał swoje nowe wstawki/zdjęcia i recenzje także pewnie dlatego tekst który ja kopiowałem a który Ty później widziałeś na ich głównej stronie tak rażąco wg twojego mniemania się różnił i stąd te zarzuty.

Także niestety nie mogę Ci przyznać racji.
Zgłoś
s................9 2013-06-23, 0:17
Jarrt napisał/a:

Jebnę sobię ripostę na poziomie prawaczków:

Zamknij mordę.

Jebłem.

No to jak "jebłeś sobie" ripostę do swoich żenujących wypocin, to mam nadzieję, że się zastosujesz do niej i zamkniesz ten swój pryszczaty ryj.
Zgłoś
SKKineeR 2013-06-23, 0:18 3
@DUST DEVIL
Był pewien człowiek który miał dostać order radziecki lecz nie przyjął go ze znajomych powodów - bo lewaki to pizda i chuj .Tym człowiekiem był Józef Piłsudski i kurwa nie ogarniam dlaczego Twój wielki dziadek POLAK przyjął jebany order od ruskich radzieckich komunistycznych kurew z sierpem i młotem który ciąży na Polsce do tej pory.
Zgłoś
Nocturno 2013-06-23, 0:29 10
Pierwsze, co ci powiem DUST DEVIL, to to, że mylisz pojęcia tak bardzo, taka ignorancja wychodzi, że tylko śmiać się mogę.
Więc zapytam od razu:

CZYTAŁEŚ może dokumenty Ruchu Młodych? Czy czytałeś książki Kwasieborskiego, Doboszyńskiego, Dmowskiego, Piaseckiego, czy Zamoyskiego? A może innych z ruchu narodowego z lat '30?

Jestem pewien, że NIE. A dowodem może być kilka cytatów, które postaram ci się podać za chwilę. Pierw jednak ci powiem:

HITLER NIE BYŁ PRAWICĄ! Adolf Hitler był marksistą, o czym byś wiedział, gdybyś przeczytał Mein Kampf, czego nie zrobiłeś - a jestem tego pewien na 100%. Hitler przewodniczył partii Socjalistycznej (NSDAP), a przypominam też, że przez pewien okres czasu nawet współpracował z Rosjanami.

Prawicowość Hitlera opiera się jedynie na "nacjonalizmie", ale ten nacjonalizm to był szowinizm (sklasyfikowany WIELOKROTNIE przez pisarzy polskiego ruchu narodowego, jako ZŁY). Szowinistyczny nacjonalizm ma cechy pogaństwa, ateizmu, oraz autorytaryzmu. Kompletnie inaczej wyobrażał sobie ruch narodowy w Polsce przedwojennej swoją misję. O pogardzie (oraz różnicy pomiędzy poglądami RN a - nazwanymi przez ciebie "idole - naziści") do Hitlera i komuchów świadczyć mogą na przykład te słowa:

Młody nacjonalizm polski to nacjonalizm katolicki, W przeciwieństwie do dotychczasowych racjonalistów pogańskich nie stawia narodu na naczelnym miejscu w hierarchii wartości. Za najwyższą wartość, najwyższy cel człowieka, uznaje Boga- Boga stawia jako naczelny ideał nacjonalizmu polskiego. Praca zaś dla narodu i w narodzie /.../ jest drogą do tego najwyższego dobra wiodącą.
Katolicki nacjonalizm, „Ruch Młodych”, 1937, nr 5, s. 1.

(Przypominam ci, że Hitler gardził katolicyzmem. Zapytaj w Auschwitz przewodnika, co mówił SSman przy wejściu. Kto ginął najszybciej. Nie tylko Żydzi, ale i księża.)

Różnica też podstawowa:
Hitler stworzył narodowy socjalizm, zaś narodowcy w Polsce narodowy katolicyzm:

Wielka Polska to Polska reprezentująca odrębny styl cywilizacyjny, będąca szeroko promieniującym ośrodkiem idei, i to idei najsłuszniejszej i najbardziej odpowiadającej potrzebie współczesnego świata. Taką ideą może być tylko chrześcijański nacjonalizm.
W. Wasiutyński, Droga do Wielkiej Polski, „Wielka Polska”, 1939, nr 1, s. 14.

A tutaj całkowicie rozbroję twój argument o "idolach" wśród nazioli:

W chwili obecnej szczególnie wyraźnie narzuca się zadanie Polski w świecie: stworzenie epoki chrześcijańskiego nacjonalizmu, poprowadzenie narodów Środkowej Europy przeciwko materialistycznym potęgom rasistowskich Niemiec i komunistycznej Rosji.
T. Lipkowski, Przełom jedyna drogą realizacji Programu Narodowo-Radykalnego, „Ruch Młodych”, 1937, nr 6, s. 25-26.

Co się tyczy dalszych syntez ruchu narodowego, który do dziś działa:

Uniwersalizm jako poczucie i fakt jedności całego rodu ludzkiego jest integralną częścią nauki katolickiej.
L.Cz., Uniwersalizm – nacjonalizm - kosmopolityzm, „Ruch Młodych”, 1937, nr 11, s. 19.

Hitler odrzucał uniwersalizm, uznawał rasizm - jedna rasa ma prawo, druga nie, do poznania pewnych faktów.

Dla nas, katolików, naczelnym problemem współczesnego ustroju jest problem Państwa Bożego. To znaczy takiej organizacji narodu, która przeprowadza całkowitą wewnętrzną harmonię między określonymi przez naukę Kościoła celem ostatecznym i szczęściem jednostki, między uzależnionymi od aktualnego stanu nauki i techniki drogami ich osiągania a stanowiskiem, jakie zajmuje jednostka w państwie i wobec innych.
W. Sznarbachowski, Naczelne problemy współczesnego ustroju, „Pro Christo”, 1937, nr 11/12, s. 32.

Dalsze uznanie co do katolickiej podbudowy nacjonalizmu w Polsce, które zadaje kłam twoim chorym tezom, jest wielokrotnie potwierdzone w cytatach, jakie wyjąłem z tekstów źródłowych.

Nim więc otworzysz znowu okno by odpisać, zastanów się po dwakroć. Swoją drogą, ciekawe, co za burak dał ci tyle piw. Za co niby?

Jakiś frustrat z Leninem dał komentarz opluwający grupy narodowe w Polsce. Chwila. Czy ty naprawdę nie wiesz, ilu ludzi pozabijał Lenin? Nie jak Pinochet - Pinochet walczył zbrojnie przeciwko komuchom! Lenin pozabijał masę osób tylko dlatego, że zapragnął czerwonej rewolucji.

Komuniści są gorsi nawet od nazizmu! Narodowy komunizm i narodowy socjalizm - dwaj bracia syjamscy, oboje.. LEWICOWI.

Co się zaś tyczy zajść:
NIE MA W POLSCE DEMOKRACJI. W Demokracji większość ma decydujący głos. Obecnie mamy SOCJALdemokrację, która z demokracją nie ma nic wspólnego. Przeczysz? Dobra. Gdzie w takim razie jedna wiara - podbudowa moralna narodu? No co? W Demokracji prawdziwej posłowie byli bogaci, funkcja posła była zaszczytem, była to elita Polis, zaś religię wyznawali tę samą!

Mało tego.
Jaka demokracja, skoro lustracji nie było, a czerwoni dawni wciąż są u władzy/przy korycie??

Bywa, że tylko w ten sposób da się coś przekazać.

Co do kibiców i polityki. Mów sobie co chcesz - od Londynu się zaczęło, a w Polsce za komuny było - walka z polityką była na stadionach od zawsze. To podstawa ich tożsamości klubowej. Poogląaj sobie film Bunt Stadionów, to się może dowiesz coś nie coś.

Ja napisałem tę odpowiedź, pomimo wielu argumentów z prawej strony przeciwko tobie, bo nie znalazłem konkretnych cytatów.

Także, kończąc już, radzę ci dwa razy pomyśleć, nim znów wstawisz debilny komentarz, kompletnie pokazując swoją ignorancję. AMEN.
Zgłoś
joystik1337 2013-06-23, 0:39
@Jaart

Podaj mi chociaż jeden sensowny powód, dla którego miałbym tolerować propagowanie homoseksualizmu.
Zgłoś
POW667 2013-06-23, 0:39 3
Panowie od rymowanek chyba nie byli jeszcze na takim wykładzie. Najpierw autor przedstawia temat, a potem się dyskutuje (zadaje pytania). Mogli wtedy zadać (merytoryczne) pytania, a nie drzeć japę, bo to nie prowadzi do niczego (a na pewno do niczego dobrego dla wizerunku tych organizacji). No ale łatwiej ułozyć rymowankę na poziomie zerówki, niż pomyśleć nad dobrym pytaniem i przygotować się do dyskusji.
To jest najbardziej wkurwiające w demonstracjach, że one tak naprawdę nie niosą ze sobą żadnej treści, a jedynie hasełka i krzyki, a argument, że to sposób na przedstawienie swoich poglądów jest śmieszny, gdy patrzy się jak te poglądy wyglądają - w formie 5 literowych rymowanek albo powtarzaniu sloganów zasłyszanych u swych "przywódców". A darciem ryja nikt jeszcze nic nie zmienił.
Zgłoś
Adulka 2013-06-23, 0:42
kibole na uczelni, heh, a to dobre (napisane po wypłakaniu gromkich łez nad tymi co się cieszą. wstyd! nie nam oceniać...nie nam.)
Zgłoś
necroboss 2013-06-23, 0:45
@POW667

pl.wikipedia.org/wiki/Rewolucja_francuska
wpolityce.pl/dzienniki/dziennik-slawomira-sieradzkiego/32319-rewolucja...

w monarchii też się zaczynało darciem ryja na ulicach Paryża
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem