Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (3) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 17:39
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 0:14
Omgjkla 2015-05-12, 3:56 2
Swego czasu bardzo fascynował mnie SR-71, przeczytałem nawet książkę Briana Shula pt. "Sled Driver : Flying the World's Fastest Jet" która jest swoistą biografią pilota tego właśnie samolotu. Polecam dla ludzi ciekawych jak to było w kokpicie (i nie tylko) takiej bestii.
No, a za temat oczywiści piwerko!

Kiedyś psycholog powiedział, że jestem silny. Ale obawia się, że pewnego dnia moje podpory runą.
Boję się przyszłości, zmęczony jestem walką...
"taki młody i tak mówi. HA!"
Pokaż mi tylko o co mam walczyć. Daj jakiś cel. Proszę.
Zgłoś
M................u 2015-05-12, 6:38 4
część druga już jest youtube.com/watch?v=tddphNA7htc&hd=1
Zgłoś
greesha 2015-05-12, 7:57 8
Jezeli ktos chcialby zobaczyc ten geniusz ludzkiej inzynierii na zywo to jesli bedziecie w Anglii to nie zapomnijcie odwiedzic lotnisko duxford na polnoc od Londynu. Niesamowite muzeum lotnictwa. Posiadaja jedyny SR-71 w europie oraz mase innych samolotow i czolgow( m.in. B-52, concorde, U2, A10 itd).

iwm.org.uk/visits/iwm-duxford

A tu lista wszsytkich samolotow.

en.wikipedia.org/wiki/List_of_aircraft_at_the_Imperial_War_Museum_Duxford

Naprawde warto.
Zgłoś
cveljan 2015-05-12, 8:11 1
kurde zazdroszcze temu gościowi
Zgłoś
makss10 2015-05-12, 9:10 3

Takich anegdot można słuchać bez końca tym bardziej że koleś opowiada to z humorem i pasją
Zgłoś
zonk1234 2015-05-12, 11:36
A ja polecam cały blog Pana Nagato. Śietnie opisane miejsca i kupe ciekawostek, aha i wyłączcie ablocka
www.nagato.pl
Zgłoś
bebini 2015-05-12, 11:46
mnie zastanawia co oni mają teraz skoro A-12 mieli w latach 67/68
Zgłoś
qwachu 2015-05-12, 12:16 2
@up: Dowiesz się za 30-40 lat
Zgłoś
Pan_Doktur 2015-05-12, 19:27
-"Co stanowiło największe niebezpieczeństwo w czasie lotu Blackbirdem?"
-"... najbardziej niebezpieczną sytuacją jest lot z drugim pilotem i ostatnie dwa słowa brzmią "WATCH THIS""
Coś jak nasze potrzymaj mi piwo
Zgłoś
P................5 2015-05-12, 20:05
@bebini
Kiedyś mieli SR-71, teraz mają satelity, które w utrzymaniu są znacznie tańsze i praktycznie niezniszczalne.
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów